maanantai 2. toukokuuta 2011

Skotinpoikasen eläinlääkärikäynti

Saga sai tänään tehoste- ja rabiesrokotukset. Samalla oli tarkoitus kuvailla jalat, mutta sekä eläinlääkärin että omien kiireiden vuoksi päädyttiin rauhallisempaan ratkaisuun ja siirrettiin röntgen ensi viikkoon. Tällä kertaa rokotusten ohessa katselimme myös tuota purukalustoa ja alaleuka on kuulemma ahdas, kulmurit osuvat yläleuan ikeniin ja se ei kuulemma ole hyvä juttu. Ja sitäpaitsi ne kasvavat sisäänpäin ja yläetuhampaat kasvavat näiden väärin kasvavien kulmureiden vuoksi päällekäin vinoon. Eläinlääkäri käski heti lopettaa näyttelyurasta haaveilut. Onneksi sellaisia ei olekaan!

Ohjeeksi saatiin omatoimioikomishoitoa ja jos oikeat alakulmurit alkavat kasvaa, eivätkä vauvahampaat ole vielä lähteneet, edessä on sitten alakulmureiden poisto. Ja yhteen osuvat poskihampaatkin otetaan sitten samalla kertaa pois, jos joudutaan kulmureita repimään. Eivät kuitenkaan tässä vaiheessa vielä tee mitään poskihampaille, vaan odotellaan niihin oikeita hampaita. Saas nähdä, joutuuko sitä elämänsä ensimmäistä kertaa tulevaisuudessa käymään koiran oikomishoidossa eläinhammaslääkärillä!

Tässä vielä kuva pupunhampaista (vaihdetut etuhampaat siis), josta näkee, miten kuvassa oikeanpuoleinen etuhammas kasvaa vasemman päälle.


Ja toinen kuva, jossa siis alakulmuri osuu ikeneen.

Ja murheenkryyninä on taas rähmivä ja vuotava silmä. Eläinlääkäri käski tiputtelemaan taas tippoja reilun viikon, muttei osannut sanoa, mikä silmää voisi vaivata, jos siinä ei ole tavallista tulehdusta. Tarkkaillaan ja hoidellaan.

Sagan käytös on kuitenkin sympaattisinta, mitä olen eläinlääkärillä nähnyt. Ovella laitettiin toki ihan vain muodon vuoksi jarrut pohjaan (koska edellinen bichon frisekin näin teki), mutta kun sisällä olikin se namitäti, jolta sai tosi hyvää karkkia, oli skotinpoikanen mennyttä. Saga istuu lunkisti tutkimuspöydällä ja kun eläinlääkäri välillä toi jotain välineistöä siihen, heti lähdettiin tutkimaan ja seikkailemaan "Minäkin voisin kokeilla" -meinigillä. Elviira taisi olla aika samanlainen pikkupentuna, vaikkei kyllä mikään tutkimusmatkailija, mutta noin Sagan ikäisenä sitten alkoivat hirvittävät eläinlääkärikäynnit, joiden ansiosta Elvi inhoaa syvästi eläinlääkärin vastaanottoa. Toivottavasti Sagalla kävisi parempi onni ja säästyttäisi suuremmilta operaatioilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti