perjantai 20. toukokuuta 2011

Ässä eläinlääkärissä

Käytiin tällä kertaa verisen ripulin takia kääntymässä eläinlääkärin vastaanotolla Sagan kanssa.

"Kliininen yleistutkimus: 38,9 astetta lämpöä, sfr noin 80, hrf noin 25, nuuskuttaa paljon, kta noin 2s, pigmentoituneet limakalvot, ei arista vatsanpalpaatiota, digitaalipulssi ok, imusolmukkeet ok. Silmät rähmivät, konjuktiivi ei punoita. Korvat siistit. Ei hammaskiveä. Yleistila hieman nuupea ja apaattinen."

Ja mua niin nauratti! Saga siis makasi eläinlääkärin pöydällä kuin mikäkin raato, ei jaksanut edes päätään nostaa ja ymmärsihän sen, vauva oli juuri raahattu autosta uniltaan viihdyttämään ihmisiä. Otettiin verinäytteen neula esiin ja koskettiin etujalkaan niin johan löytyi eloa Sagastakin. Tänään kuuroutuivat vain yksi eläinlääkäri ja kaksi klinikkahoitajaa kiljumisesta. Ja monta silmäparia kävi ovella katsomassa, mitä kummaa me oikein tehdään, kun koirasta lähtee noin kummallinen ääni :D

"Verikokeen tulokset:
Hematokriitti 35,1 (37-55%)
Valkosolujen kokonaismäärä 12,04 (5,5-16,9x10^9/L)
Alkalinen fosfataasi 262 (23-212 U/L)
Alaniiniamonotransferaasi 69 (10-100 U/L)
Kreatiniini 19 (44-159 umol/l)
Urea 1,5 (2,5-9,6 mmol/l)
Muu näyte, mikroskopointi; Leuk. +++++, Clostr. ++, bakteeristo yksipuolinen."

Suolistossa siis tulehdus ja ihan paperillekin saatiin nyt sitten tieto, että Sagalla on ripuli. Vau. Muuten ok tulokset, mutta munuaisarvot auttamattoman alhaiset. Saatiin siis Trikozol-nimistä antibioottia viikoksi ja CanicurPro-pastaa (joka maistuu Sagan mielestä ihan älyttömän hyvältä ja jos saisi luvan, Ässä voisi syödä koko tuubillisen tuota ihanuutta!).

Eniten tämän eläinlääkärikäynnin jälkeen olen huolissani tuon painon kehityksestä. Nyt vasta tajusin, että Sagahan painoi ensimmäisissä rokotuksissaan 3,9 kiloa. Kuukausi sitten saatuaan tehosteet paino oli noussut 4,3 kiloon. Nyt painon pitäisi siis olla lähempänä viittä, jos paino olisi noussut tasaisesti ja normaalisti, niin kuin pennulla kasvuiässä kuuluukin. Tänään kuitenkin paino oli 4,2-4,3 kiloa (hieman levoton punnittava). Ei ihan normaalia kehitystä ei.

Tästä jatkamme kuitenkin ja koitamme pureutua ripulin hoitoon, jotta päästään maksashunttitutkimuksissa eteenpäin ensi viikolla.

Kaikenkaikkiaan Saga on ollut ihmeen reippaana viime päivät, koittaa kovasti kiljua Elviiraa kuuroksi aikansa kuluksi ja Ässähän teki myös ensimmäisen tuhonsa kotona! "Petaaminen" eli makuupaikan rapsuttelu ja kuopsuttelu oli mennyt hieman liian pitkälle MINUN sängyssäni ja patjan yhdessä kulmassa oltiin jo päästy lakanan alle kuopsuttamaan patjaan parin euron kolikon kokoinen reikä pintakankaaseen. Kauhea tuholainen ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti