keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Lotta Vuorelan viisauksia

Käytiin tänään Elvin kanssa ensimmäistä kertaa Lotan koulutuksessa. Hieno tyyppi kyllä ja ihan fiksua sanottavaa. Radalla oli paljonkin treenattavaa, mutta yllättäen taas suurin osa ajasta meni vain puhuessa ja kuivaharjoitellessa. Totesimme myös sen, että Elviira on onnistunut puremisellaan saavuttamaan jotain. En edes huomaa jokaista kertaa, kun se näykkii. Lääkkeeksi siis shortsit jalkaan agitreeneihin!!

Keskityimme pelkkään ohjaukseen, emme lainkaan Elviiraan ja tällaista teho-opetusta minä tarvitsisinkin enemmän. Elviiran kanssa ei oikeastaan edes kannata paneutua tuollaisessa tilasteessa, jossa on muita paikalla, yksittäisiin temppuihin ja ongelmiin, vaan yleisesti vain liikeeseen ja menoon. Tottakai sain hyviä vinkkejä taas keskenään treenaamiseenkin Elviiran varalle. 90% rimanpudotuksista tai vääristä suorituksista (=Elvi ei suorita estettä vaan kaartaa suoraan luokseni) johtuu ihan vain ohjauslinjoista ja käden asennosta ja liikkeestä.

Yksi huomionarvoinen kohta radalla oli alku, jossa u-putkesta jatkettiin suoraan loogisesti aidalle ja sitten tarkoitus oli kääntyä 90 astetta seuraavalle aidalle. Tämän putken jälkeisen aidan jälkeen loogisena seuraavana esteenä oli toinen u-putki. Ensimmäistä kertaa kun menimme tuota alkua, minulle ei tullut edes mieleen, että Elviira lähtisi mihinkään muualle kuin mukanani toiselle putken jälkeiselle aidalle. Hämmästys oli siis harvinaisen suuri, kun Elviira kaarsi pitkän kaarroksen, sillä se lähti jo putkesta ulos tullessaan hakemaan aidan kautta loogisesti seuraavana ollutta putkea!! Vau! Todella positiivinen moka siis :)

Ratatreenin jälkeen Lotta piti kontaktiluentoa 2on2off -laatikkotekniikasta. Olenkin Sagan kanssa tuota treenannut naksulla, mutta vastentahtoisesti Elviiran kanssa. Väitän, että jos alan systemaattisesti opettamaan Elville pysähtymisen alakontaktille, suoritusvauhti hidastuu julmetusti. Tosin sitten voisi taas olla turvallisempi olo ja mieli, kun tietäisi, että alakontaktit menevät aina oikein.

Ja toisaalta, emme pääse kisoihinkaan keppien ollessa edelleen kesken (työt haittaavat harrastuksia, emmekä ole päässeet ikuisuuksiin hallille!), joten sama kai se olisi opettaa kontaktitkin uudestaan. Tavoitteena päästä joihinkin kesäkisoihin kuitenkin tänä vuonna.. Täytyy oikeasti varata kalenterista enemmän aikaa Elvin yksityisharjoittelulle, ei sitä muuten mitään tulosta saa aikaan!

Saga oli myös mukana kentällä tuijottelemassa ja onhan tuo mahdottoman mukava pitää mukana. Kaikki on kivaa ja rauhassa jäädään hihnan päähän odottelemaan, kun lähden huitelemaan jonnekin muualle. Muiden lähdettyä Elviira jäi hepuloimaan itsensä lähestulkoon henkihieveriin tyhjälle kentälle ja Saga tutustui ympäristön metsään. Action-viikko ei suinkaan ole vielä ohitse, sillä huomenna ajelemme heti työvuoroni jälkeen Keuruun suuntaan mejä-kurssin käytännönharjoitteluun ja sieltä taas vauhdilla takaisin Lahteen nukkumaan perjantain aamuvuoroa varten ;) Onni on omistaa kaksi autoiluhullua, leppoisaa matkustajaa, joiden onnellisuuden vuoksi ajetaan vaikka maailman ääriin tai Keuruulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti