perjantai 6. toukokuuta 2011

Ortopedin tuomio

Tänään oli se suuri päivä, käytiin Sagan kanssa ortopedilla tuon kävelemättömyyden vuoksi. Halusin saada mielenrauhan, mutta en tiedä, mitä sain.

Ortopedi väänteli ja käänteli tuota, taivutteli jalkoja ja tarkisteli raajojen liikkeitä. Tämän lisäksi otettiin röntgenkuvat etujaloista, takajaloista ja selästä, sekä tutkittiin verinäyte mahdollisen tulehduksen poissulkemiseksi.

Tulehdusta ei ollut, etujalat olivat terveet ja selkä on kunnossa. Lonkat ovat väljät ja molemmissa polvissa on patella luksaatio (2 aste). Sagan polvilumpiot ovat liian matalalla ja kävellessään ne muljahtavat pois paikaltaan, molemmista jaloista ja lateraalisesti eli polvilumpion uran ulkopuolelle. Hämmentävää on, että tämä lateraalinen luksaatio on isojen (muun muassa jätti)rotujen ongelma. Ehkä Sagan ison koiran ego näkyy polvissakin.

Saatiin tulehduskipulääke ja kahden viikon kuntoutuskuuri. Tarkoitus olisi saada paljon tasaista kävelytreeniä hihnassa ja uintia, jotta polvilumpio kuluttaisi itselleen oikeanlaisen uran ja pysyisi siinä. Jos tilanne ei parane huomattavasti lääkekuurin aikana, joudutaan polven sisäpuolella oleva lihas nitomaan kireämmälle, jotta polvilumpio ei pääsisi siirtymään mihinkään. Näin yritämme siis aikaansaada tässä vaiheessa kasvavalle koiralle mahdollisuuden niin, ettei tulevaisuudessa tarvitsisi kärsiä ainaisista patella luksaatioista ja pahimmassa tapauksessa joutua polvileikkauksiin.

Ja samalla otettiin labranäytteet molemmista silmistä ja kummassakin on taas sidekalvontulehdus. Niihin saatiin taas tippoja. Huoh.

Kesäpäivän pikkupotilas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti