keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Valjastetut harrastuskoirat

Ajeltiin tänään kurjan sään takia metsälenkkeilemään vähän kauemmas kotoa. Tyttöset pääsivät siis juoksemaan pitkin viimeisiä lumihankia, itse kun kahlasin paremmissa paikoissa vain polvia myöten lumihangessa. Sagan ihmetys oli suuri, kun kohdattiin sulanut sammalmätäs. Mahtaa pikkuneidille vielä avautua ennen kesää aivan kokonaan uusi maailma.

Saga pääsi tänään kokeilemaan ensimmäistä kertaa Elvin vanhoja valjaita. Elvillä on tälläkin hetkellä Ferplastin Ergocomfort-valjaat ja ne vain yksinkertaisesti ovat täydellisen hyvät tuon koiran päällä. Samanlaisissa (mutta kokoa pienemmissä siis) Sagakin tänään käyskenteli ja näyttää olevan täysin yhdentekevää, onko päällä paperipussi vai mikä, mikään ei siis häirinnyt.

Huomasin kuitenkin sen, että nuo huippuhyvät valjaat Elville eivät sovi sitten alkuunkaan Sagalle. Elvillä westienä kun on skottiin verrattuna pidemmät jalat, kapeammat hartiat ja matalampi rintakehä. Y-valjaat toimivat mainiosti, sillä hartiat eivät litisty niin kuin ns. tavallisissa rintakehän ympäri ja edestä kulkevissa valjaissa ja Y-valjaat eivät haittaa etujalkojen liikerataa. Sagalla puolestaan Y-valjaat ovat vain tiellä etujalkojen välissä, kun taas rintakehän edestä kulkevat valjaat tulevat syvällä rintakehällä varustetulle koiralle juuri oikeaan kohtaan, eikä etujalkojen työskentely häiriinny. Sagasta ei myöskään tule hihnassavetäjää, joten leveät hartiat pitävät kyllä muotonsa ja pintansa valjaita vastaan. Pikkuneidille tulee siis aikanaan hankittua sitten ihan omat ja tavalliset valjaat, todennäköisesti loistaviksi todetut Björkiksen valjaat. Hauska vain huomata jo noin pienestä kropasta, miten voi olla ihan erimallinen koira.

Harrastuspuolella kesä tulee tuomaan uusia tuulia yhteisiin harrastuksiimme. Elvin kanssa aletaan siis ihan oikeasti agin lisäksi treenaamaan tokoa ja canicrossia. Näiden lisäksi osallistutaan ainakin jälkiviikonloppuun, käydään luolilla ja juostaan rataa. Agia kisataan toivottavasti tosissaan, tokokokeisiin saatetaan uskaltautua ja mikä meitä estää canicross-uraakaan aloittamasta! Sagan kanssa treenataan kesällä perustottista, opetellaan temppuja ja valmistellaan vähän tulevaisuuden harrastuskoiraa erilaisiin tilanteisiin ja ympäristöihin. Huh, toiminnantäyteinen kesä tulossa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti