torstai 7. huhtikuuta 2011

Koiravakuutukset

Tänään kolahti postiluukusta kirje, nimittäin koirien vakuutusasiakirjat Tapiolalta. Minun on myönnettävä, etten ole mikään vakuutusasiantuntija, mutta tämän kirjeen sisältö ei sitten millään uppoa päänuppiini.

Vähän matikkaa siis!

Minulla on kaksi erirotuista koiraa, westie-Ee ja skotti-Ässä. Näillä on tottakai eri rotuina eri suuruiset vakuutusmaksut, vaikkakin molempien vakuutusmäärät (eli ostohinnat) ovat täysin samat. Tapiola on jakanut rodut erilaisiin maksuluokkiin niiden vahinkotilastojen perusteella. Westie on luokassa 4 ja skotti luokassa 6. Tämä siis tarkoittaa sitä, että westien vakuutusmaksu on prosentuaalisesti pienempi kuin skotilla. Eli suomeksi, westien vakuutus tulee halvemmaksi. Ja nyt siis on kyse henkivakuutuksesta (tai kuten meillä, käyttökoiran vakuutuksesta, johon henkivakuutus sisältyy). Muut vakuutuksen osat ovat kaikilla roduilla samansuuruiset.

Ymmärrän myös sen, että keskittämällä saa etuja eri vakuutusyhtiöiltä, mutta itselläni ei ole Tapiolassa kuin nämä kaksi samassa kategoriassa olevaa koiravakuutusta. En ole siis oikeutettu minkäänlaisiin bonusetuihin.

Miten on siis mahdollista, että Elvin vakuutusmaksu vuodessa on 312,9€ ja Sagan 113,9€?

Kaikki muu on siis koirilla ihan identtistä papereissa, korvattavat summat, omavastuut ja muut, mutta itse vakuutusmaksu heittää aika suurella summalla koirien välillä. Ja tottakai eri rodut. Toisaalta kiinnostaisi tietää, millä perusteella nämä vakuutukset on laskettu, mutta toisaalta taas en halua väkisin mennä valittamaan liian alhaisista vakuutusmaksuista. Kaiken tämän hämmentävyyden keskellä on kuitenkin tärkeintä, että molemmat tytöt on asianmukaisesti vakuutettu lähestulkoon tilanteessa kuin tilanteessa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti