keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Itsenäisyyttä

Vahvistettiin jälleen kerran Elvin pujottelun, renkaan ja etenemisen itsenäisyyttä. Otettiin muutama ihan simppeli estesuora.

Mustalla värillä (putki, rengas, kepit, aita, pussi) tehtiin keppejä niin, että olin molemmin puolin. Keppien vasemmalla puolella ollessani juoksin suunnilleen aitojen vieressä eli jätin paljon tilaa Elville suorittaa keppejä. Ja tosi hyvin se hakeekin nuo, kovassakin vauhdissa. Ainut vaan, että jos ei hidasta sen pujottelua niin se kyllä törmää keppeihin. Eihän se toisaalta mitään haittaa, mutta hidastaa mielestäni turhaan kokonaisuudessaan keppien suorittamista. No, oikealta puolelta ohjattuna renkaasta tuo tahtoo tulla ohi (kun olen edellä), mutta keppien kanssa ei edelleenkään mitään ongelmaa. Ja hauskinta oli, kun jäin kepeillä taakse, Elvi ei enää keppien jälkeen katsonutkaan, missä minä menen, vaan lukitsi aidan ja lähti suorittamaan itsekseen <3 Rengas on kyllä niin kirottu, etten tiedä mitä sen kanssa tekisi... *pukee mietintämyssyn päähänsä*

Seuraavaksi tehtiin punaista pätkää (aita, kepit, aita takaa). Keppien vasemmalta puolelta ohjatessani Ee haki kepit ihan hyvin (vähän jähmäesti kyllä eli parannettavaa olisi), mutta oikealta puolelta ohjatessani tuli aika pitkä lenkki seinän suuntaan ennen kuin Elvi kääntyi oikeaan keppiväliin. Treenattava siis ehdottomasti enemmän tiukkoja keppikulmia.

Vihreän treenin tein vain oikealta puolelta ja sinisen vain vasemmalta. Näissä ei mitään. Elvi tekee niin kuin ohjaan eikä höntyile omiaan ja kepit hakee hyvin vielä tuollaisesta kulmasta, ilman mitään lenkkejä tai törmäilyjä :)


2 kommenttia:

  1. Onko tietoa minkä ikäinen koira pitää olla jos alkaa harrastaan agia;-)?
    Käyhän täällä:aatu-koira.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Agilityn harrastamista ei suositella pennuille (eli alle vuoden vanhoille koirille), mutta jotkut ihmiset aloittavat erilaisilla pentukursseilla jo huomattavasti ennen tuota vuoden maagista ikää. Elviira oli puolitoistavuotias, kun aloitettiin agilityn treenaaminen ja välillä tuntui, että sekin oli liian nuori silloin. Koira kuitenkin kehittyy henkisesti vielä pitkään tuon fyysisen pentuiänkin (eli kropan kasvun ja kehityksen) jälkeen :)

    Minun näkemykseni siis on että ehdottomasti ei alle vuoden ikäisen koiran kanssa agilityyn, mutta sen jälkeen onnea uudelle harrastukselle! ;)

    VastaaPoista