maanantai 17. lokakuuta 2011

Ihmettelyä

Tänään oli taas viikkotreenit agilityn parissa. Jotenkin hassua, että treenit ovat muuttaneet reilun vuoden agilityharrastamisen jälkeen Elvin kanssa merkityksensä. Ei me oikeastaan mennä enää treeneihin oppimaan, vaan treenaamaan uutta ennennäkemätöntä rataa ja tekemään sitä niin kuin parhaaksi näemme. Treenaaminen ja uuden opettelu tapahtuu sitten omalla ajalla, kun ollaan kahdestaan hallilla. Hauska huomio sinänsä, kun muistelee Elvin hieman kivikkoista taivalta ja sitä, ettei tuo pystynyt tekemään mitään häiriöiden läsnäollessa. Jotenkin tuntuu vain siltä, että Elvi on järkeistynyt.

Enkä siis todellakaan sano, että oltaisi täysinoppineita, kaukana siitä! Mutta nyt voisimme alkaa tekemään töitä ja oikeasti treenaamaan tuota agilitya kaiken raivonhallinnan sijasta. Meillä on tavoitteena nousta kolmosiin ennen ensi kesää ja jos saamme treenattua kontaktien käännökset, hypyt ja vauhdin kuntoon, en epäile yhtään, ettemmekö saavuttaisi tavoitettamme. Elvistä on tullut kiva agikoira :)

Tänään minulta kysyttiin, aiheesta poiketen, ihmeellinen kysymys koiriini liittyen! Lenkillä eräs nainen tiedusteli, minkälainen päivärutiini koirillani on, mikä on aikataulu, jonka mukaan neidit toimivat. Kummastelin suuresti kysymystä ja kun kysyin, mitä nainen tarkoitti kysymyksellään, alkoi hän selittää ummet ja lammet oman fifinsä rutiinista, kuinka kello seitsemän herätään, kello puoli kahdeksan mennään aamulenkille, kello kahdeksalta ollaan syömässä aamiaista jne. Kuuntelin hieman hämmentyneenä fifin päivien kulkua ja totesin naisihmiselle, että minun koirillani on jokainen päivä erilainen, sillä minun jokainen päivä on erilainen. Tottakai ne pääsevät ulos ja lenkille monia kertoja päivässä, saavat ruuan kahdesti päivässä ja nukkuvat yöunet, mutta ei meillä kyllä eletä kelloon sidottuna. Tottakai jokaisella koiralla on rutiininsa, toinen tietää pääsevänsä lenkille, kun tietyt housut otetaan kaapista ja toinen tietää saavansa ruokaa, kun tuttu pussi rapisee, mutta ainakaan meillä eivät ole tytöt piitanneet siitä, tuleeko iltaruoka kuudelta vai yhdeksältä ja lähdetäänkö aamulenkille neljältä vai vasta kymmeneltä. Kaikki tapahtuu aikanaan ja väliajat otetaan rennosti. Siinä oli meidän päiväohjelmamme!

1 kommentti:

  1. Olipas tosiaan outo kysymys :) samanmoiselta kuulostaa meidänkin "päiväohjelmamme" kuin itse kuvailit!

    VastaaPoista