sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Agikisat Hausjärvellä

Tänään Elvillä oli kolme starttia (agi, hyp, hyp) Hausjärvellä Janakkalan koirakerhon järjestämissä kisoissa. Itse olen onnistunut sairastumaan johonkin flunssantynkään, joten jaksaminen ja olo muutenkaan eivät oikein olleet kisavireessä. Paikkana oli Hyvinkään koiraurheilukeskus, joka on ulkotilaa lämpimämpi kuplahalli tekonurtsipohjalla ja tuomarina kaikilla radoilla oli Henri Luomala.


Ensimmäisellä eli agiradalla tulokseksi tuli vitonen ja melkein tehtiin historiamme ensimmäinen yliaikatulos, mutta jäiköhän vajaata sekuntia vaille ihanneajan tuo meidän aika. Elvi varasti jokaisella radalla. Ohjasin siis oikealta puolelta, valssasin ennen kolmosta ja sitten, lähetin Elvin vitosputkeen, enkä jäänyt tuijottamaan, että se menee sinne, joten ei tietenkään mennyt. Korjattiin kauan, mutta jatkettiin erimielisyyksistä huolimatta eteenpäin. Ennen pituutta persjättö, kepit oikealta puolelta tiukalla ohjaukselle, ettei tuo karkaa aa:lle (toimi hyvin!!) ja siitä sylkkärillä putkeen (toimi hyvin!!!), ennen keinua taas valssi, että pääsin blokkaamaan puomin ylösnousun ja loppuun ihan suoraviivaisesti. 10. sija siis tuloksella 5.


Toinen rata olikin hyppäri. Aloitin ohjauksen vasemmalta puolelta, valssi kakkosen ja kolmosen välissä ja kolmannesta aidasta tippui rima (lähdin tod. näk. vedättämään liikaa nelosen suuntaan), puolenvaihto ennen pituutta ja jälleen persjättö ennen kasiaitaa, sitten ihan suoraviivaisesti, kunnes tultiin kepeille. Miksiköhän en hidastanut Elvin vauhtia, kun se painatti täysiä putkesta ulos? Ken tähän osaa vastata, on aika nero, mutta joka tapauksessa, en siis hidastanut tuon pöljän vauhtia niin tokihan se juoksi keppien ohi (9/16 aitaa kohden) ja käänsi takaisin minuun päin eli tuli keppien välistä luokseni. Korjasin, mutta tuo aloitti vasta tyyliin kolmannesta välistä pujottelun. Korjasin ja ei mitään ongelmaa. Sylkkärillä taas 15-putkeen, persjättö putken jälkeen ja samanmoinen vielä 18-putken jälkeen ja loppuun. 13. sija siis tuloksella 15.

 

Kolmas rata oli niin ikään hyppäri. Alussa aika hölmö kulma kakkosaidalla, mutta lähdettiin (Elvin päätöksestä) yhtämatkaa, eikä siinä tullut mitään ongelmaa. Nelosputken jälkeen persjättö ja vitosaidan jälkeen valssi, sitten taas kepit oikealta ja tiukkaa käskytystä, ettei tuo karkaa kymppihypylle (toimi hyvin), sylkkäri kasiputkeen, persjättö 11-putken jälkeen ja tässä välissä iski pieni paniikki, että tuo takaakiertoelävä lähtee kiertämään takaa 13-aitaa (eivät olleet ihan kuvan mukaisessa linjassa nuo 12 ja 13 vaan ne olivat ennemminkin suorassa linjassa vierekkäin), mutta Elvi meni ihan oikein ja jatkettiin loppuun, persjättö 14-putken jälkeen ja 16-putken jälkeen. Maalissa ajalla -8.06s (nopeus 3.85 m/s), tuloksella 0. Sija 1. Sieltä se siis tuli, voittoNOUSUnolla :)

Palkinnoksi ruokapussi, lahjakortti JANKK:n kisoihin, pari ruusuketta ja Elvi mielestä iiiiiiiiiiiiiiihana patukkalelu! Vähän yllätyksenä tuli kyllä tämä nousu, mutta se onkin nyt sitten tervemenoa kakkosiin. Tosin nyt taidetaan pitää pieni kisatauko ja keskittyä treenaamiseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti