lauantai 6. huhtikuuta 2013

Toto-koira

Viime aikoina Elvin kanssa on tullut juostua ympäriinsä koulutuksissa ja hoitokoiran kanssa sosiaalistumassa, mutta Venla on jäänyt vähemmälle huomiolle kodin ulkopuolella. Niinpä lähdettiinkin tänään ihan vaan kaksistaan Venlan kanssa Jokimaalle seuraamaan raveja.

Eikä taaskaan pelottanut pientä jalkaeläintä mikään eikä kukaan, Venla kiipeili aidan yli ja oli kovaa vauhtia menossa raviheppojen kanssa kaviouralle juoksemaan. Valitettavasti en päästänyt pikkuneitiä ihan sinne asti, mutta treenailtiinkin sitten heppojen juostessa ihmisvilinässä kontaktinottoa. Täytyy kyllä kehua, että Venla ottaa (ja pitää yllä) kontaktia treenatuilla sanoilla ja pitäessää kontaktia ei kyllä huomaa yhtään ympäröivää maailmaa.

Muiden koirien ohi on tilanteessa kuin tilanteessa helppo päästä, pieni ven ja neiti seuraa hienosti eteenpäin pitäen katsekontaktin yllä. Siitä olen kyllä superylpeä, että ollaan saatu ADHD-Venlan keskittymiskykyä rakennettua tuollaiseen kuosiin, helpottaa lajin kuin lajin treenaamista jatkossa, kun keskittymistaito on jo olemassa. Enpä olisi muutama kuukausi takaperin osannut uskoa Venlasta parempaa pentua :)





2 kommenttia:

  1. Ihana Venlusta <3 Jälkiviisaana olisi pitänyt Sofillekkin pennusta asti opettaa kontaktia, mutta en silloin ollut ajatellut harrastuksia niin vakavasti, joten eipä sitten tullut treenattua silloin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo no enpä minäkään Elville sen kummemmin kontaktia opettanut pentuna, lähinnä vaan, että tunnisti nimensä (eli nimensä kuultuaan katsoi minua) tai tuli luokse tietyllä sanalla. Ja ihan hyvin osaa Ee nykyään ottaa kontaktia, että se on kyllä niin yksilöllistä :) Mutta Venla on niiiiiiiiin adhd-pentu, että sille on pakko pitää kontaktitreeniä, sillä jos sitä ei vaatisi huomioimaan myös mua, lopputulos olisi jotain: "Ihmisiä, ihmisiä, nään ihmisiä, eikun koiria, eikun autoja, jee rekka, hei mikäs haju tässä on, jeeeee, täällä on jotain syötävää, apua ihminen puhuu jossain, ihmisiä, jeeee, ihmisiä"... Kun kaikki on niiiiiiin ihanaa ja ihmeellistä :D

      Poista