tiistai 9. huhtikuuta 2013

Rallyn kisanomainen

Tehtiin Elvin viikkotreeneissä kisanomainen. Ensimmäiset oikeat kisat ovat siis Nurmijärvellä 20.4. ja niitä varten tässä treenaillaan. Miten tämä erosi muista rallytreeneistä? En palkannut Elviä kesken radan enkä myöskään korjannut esim. vinoja perusasentoja jne.

Radalla ei ollut mitään erityistä, ALO-luokan kylttejä. Elville hankalimmat ovat kyllä pujottelu ja spiraali, koska ne vaativat pitkän seuruun ja niiden aikana ei periaatteessa tapahdu mitään. Käännökset ja muut asennonvaihdot jne. ovat paljon jännempiä ja pitävät Elvin motivaation yllä. Tai siis motivaatiohan ei laske pujottelussa ja spiraalissakaan, mutta Eeltä palaa pinna (napsii pohjetta) tai sitten se alkaa tarjoamaan jotain ihan muuta (sivuirtoamista, puolenvaihtoa tai jääviä liikkeitä..). Muuten selvittiin yllättävän vähäisillä käsiavuillakin, maahanmenossa (liikkeestä) annan käsimerkin ja vasemmalle käännöksissä, kun Elvin pitää liikuttaa takapäätään. Niin ja tiestysti eteentuloissa. Hihnan lukko kuulemma nousi muutamaan kertaan radan aikana (ja yhdessä pujottelussa Elvi lähti valumaan jonnekin ja nuuskimaan sekunniksi), mutta se onkin meidän tavoite, että päästään vauhdilla pois ALO-luokasta ylempiin hihnattomiin luokkiin.

Yllättävän hyvin Elvi kuitenkin jaksoi koko radan, täytyy käydä itsekseenkin vielä treenailemassa tuolla hallilla jotain pidempää treeniä ilman palkkaa. Ja toinen vahvistettava juttu on tuon seuraamisen pitäminen yllä eli vaikka se kestää kauan, se ei tarkoita sitä, että jotain muuta pitäisi keksiä tai puolta vaihtaa. Samaa tottakai täytyy treenata molemmin puolin eli vahvistaa sitä, että ilman eri käskyä puolta ei vaihdeta!

Täytyypä koittaa ensi viikolla saada kuvaaja mukaan rallyn treeneihin, kun otetaan uusi kisanomainen ennen ensimmäistä kisastarttia.

2 kommenttia: