lauantai 20. huhtikuuta 2013

Ensimmäiset rally-tokokisat (ALO), Röykkä

Tänään oltiin Elvin kanssa ensimmäisissä rallykisoissa ikinä. Järjestäjänä oli Impivaaran Hallit ry ja tuomarina Heikki Palosaari. Ihan ensimmäiseksi ilmoittauduttiin paikallaoleviksi ja ostettiin kisakirja, jonka tuomari varmensi ja suuren mittauksen tuloksena todettiin, että Elvi on alle 40 cm korkea :D Se on hauska, miten tuo rallykisojen eteneminen tuntui kovin hitaalta ja rauhalliselta agikisoihin verrattuna. Yksi koirakko saattoi viihtyä radalla viitisenkin minuuttia, kun agissa yhden koirakon radallaoloaika on alta minuutin. Käytiin ensin tyttöjen kanssa metässä lenkillä, jonka jälkeen istuskeltiin kentän laidalla ja välillä käytiin tekemässä pieniä pätkiä seuruuta ja jotain liikkeitä, kun odoteltiin omaa vuoroamme.
Siellä ne muut menee ja Elvi ottaa rennosti. Vähän eri koira kuin agissa.

Koittihan se vuoro sitten vihdoin ja ratapiirustus onkin ohessa, vaikken tiedä ottaako siitä mitään selvää. Edeltävä koirakko puuttui, joten lähdettiinkin vähän yllättäen radalle, mutta muistin odottaa lähtöluvan! Ensimmäisenä liikkeenä koira istumaan ja ohjaajan piti kiertää istuvan koiran ympäri. Elvillä tahtoo etutassut lähteä mun liikkeeseen mukaan, mutta nyt pysyi yllättävän kivasti paikallaan, lievää steppailua ja tottakai pää pyöri sitä mukaa kun kiersin otusta. Seuraavaksi olikin 360 vasemmalle ja Elvi pomppi hillitysti takaperin eli ei törmäilty kylttiin, eikä toisiimme, jes. Spiraalissa, joka siis on Elvin mielestä kuvottavan tylsä, kun siinä ei tapahdu mitään, Ee yllätti. Tunsin, miten se painautui jalkaani vasten suorillakin ja piti ihan hullunkiilto silmissä katsekontaktia yllä. Tuli ihan tokofiilis. Spiraalilta jatkettiin istumiskyltille ja sieltä pujotteluun. Pujottelun jälkeen olin ylpeä itsestäni, sillä olin skarppina, enkä antanut Elvin istahtaa ennen eteenviemistä, jes! Tässä vaiheessa ajattelin, että seuraavaksi kun tulee seuraaminen juosten, Elviltä menee hermo, kun joutuu tekemään niin pitkään töitä palkatta. Mutta mitä vielä, Elvi seurasi juosten nätisti, ei mitään hermostumista, eikä muutakaan riehumista.

Loppusuoralle lähdettiin sitten saksalaisen täyskäännöksen jälkeen, jossa aikas moni koira kävi haistelemassa tuota kylttiä, mutta Elvi teki oikein hienon pienen kaarroksen ja jatkettiin matkaa. Käännös vasemmalle, 360 oikealle ja 270 oikealle, ei ongelmaa. Viimeisenä kylttinä oli liikkeestä maahan, mutta koska ALO-luokassa oltiin, päätin ottaa varman päälle ja tehdä reippaalla käsiavulla, ettei Ee käy istumaan ennen maahanmenoa. Sieltä sitten maaliin ja tuloksia ihmettelemään. Hyväksyttyjä tuloksia tuli kaikenkaikkiaan melkein kolmestakymmenestä osallistujasta varmaan viitisentoista. Täydet 100 pistettä tuli kahdelle koiralle, Elville ja yhdelle venhäterrierille. Siitähän se jännääminen sitten alkoi, että mitenhän kävi ajan kanssa, mutta pitihän se arvata, että Elvi vaan on nopea ;) Eli otettiin sitten luokkavoitto kotiin 19 sadasosasekuntia nopeammalla ajalla. Hyvä Elvi!

Supervoittaja mini-Elvi ja kety jättiläis-Venla
Kaikkinensa kisoissa oli ihan kivaa, ihmiset olivat mukavia ja tuli jutusteltua varsinkin muiden ensikertalaisten kanssa. Mutta kyllä vaan tuolla ALOssakin jo oli niitä verenmaku suussa kisaajia, eikä se ollut ollenkaan leppoisaa ja hauskanpitoa (siis joidenkin osallistujien puolelta), kuin lajista annetaan ymmärtää. Tietysti olen itsekin kovin kisaintoinen ja ainahan on kiva voittaa, mutta ehkä en vain osaa ottaa kyseistä lajia vielä ihan liian vakavasti. Järjestelyt toimivat ihan kohtalaisesti, mutta taas on pakko nurista palkinnoista. Jälleen kakkoseksi, kolmoseksi ja tuomarin suosikiksi tulleille jaettiin jotain namia vai mitä lie koiransyötävää olikaan, mutta mitä Elvi sai? Royal Caninin kasvattajapakettien yhteydessä saatavan muovisen purkin ja fleecepeiton. Tunne oli vähintäänkin sama kuin Venlan viime mätsärissä, tuskin aiheesta tarvitsee sen enempää sanoa.


Päästiin kuitenkin tavoitteeseemme eli ei saatu hylättyä ja saatiin itseasiassa paljon enemmänkin kuin mitä tavoiteltiin, sillä nyt olla jo askeleen lähempänä AVO-luokkaa ja hihnatonta rallya! Nämä ulkokisat taas näyttivät sen, että Elvi toimii kyllä tosi kivasti ulkona. Ensi viikonloppuna päästään todistamaan se, miten sisätila vaikuttaa tuohon pöljäilyn määrään, kun Lempäälässä on Tamskin rallykisat.

FitDogin testituotteetkin olivat mukana näissä kisoissa, mutta rallyssa ei Elville tule niin kuuma ja jano, että sitä kiinnostaisi yhtään juoda. Joi sitten paria namia onkiessaan vähän recoverya, jonka Venla putsasi kupista tyhjäksi. Lenkin jälkeen kyllä maistui sitten taas Eellekin...

2 kommenttia:

  1. Vau! Onnea hienosta tuloksesta!:)

    VastaaPoista
  2. Noniin, hyvä Elvi ja hyvä sinä! :) Toivottavasti mekin löydetään itsemme joskus rally-kisailemasta :)

    VastaaPoista