tiistai 16. huhtikuuta 2013

Match Show

Venla kävi ensimmäisessä mätsärissään opettelemassa koiratapahtumissa oleskelua. Kyseessä oli Suomen Sveitsinpaimenkoirat ry:n järjestämä match show Tampereella. Vettä satoi lähestulkoon kaatamalla, minkä ansiosta porukkaa ei ollut pilvin pimein, mutta olipahan kuitenkin kilpailua! Pennut oli jaettu pieniin ja isoihin ja pikkupentuja oli yhteensä kymmenen. Kaikki taisivat olla erirotuisia ja eri-ikäisiä tapauksia.

Venla sai ensimmäisellä kierroksella vastaansa vanhemman shetlanninlammaskoiran, joten tiedettiin jo ennen kehään menoa, että sininen nauha saadaan. Ven osasi hienosti kyllä kävellä ja seisominenkin oli melkein liian helppoa, mutta onhan se ihan ipana vielä :) Venla sai pienen raivarin pöydällä, kun tuomari halusi katsoa hampaita. Tuomari otti varovaisesti kiinni tuon kuonosta, eikä yhtään terrierin kaipaamalla määrätietoisuudella, mutta vähän aikaa varovaisesti ropellettuaan, uskalsi ottaa kunnon otteen ja Ven näytti hampaansa hienosti. Pientä eläinlääkärikammopaniikkia oli myös havaittavissa eli Venla koitti kiivetä minun päälleni pöydältä.

Sitten sinisten kehässä meitä olikin enää viisi. Venlan lisäksi sinisten pienten pentujen kehässä oli shetlanninlammaskoira, kääpiösnautseri, kooikerhondje ja mäyräkoira. Käveltiin siinä sitten koko porukan kanssa kehää ympäri ja täytyy kyllä kehua tuon ipanan keskittymistaitoja. Ei haitannut muut koirat omassa kehässä tai muissa kehissä, vaan Venla keskittyi täysin yhdessätekemiseen. Ensimmäiseksi kehästä poistui mäykky ja sitten sheltti ja koikkeri palkittiin neljännellä ja kolmannella sijalla. Tässä vaiheessa olin jo ihan hämmästynyt, että Vennipenni vielä pyöri kehässä, mutta näin sitä vain mentiin vielä kääpiösnautserin kanssa ympäri kehää ja mietinnän jälkeen Venla sijoittuikin sinisten pikkupentujen ykköseksi! Hieno pentunen :)

Reipas voittaja!
Huono puoli oli tietysti se, että jouduttiin jäämään vielä sateeseen odottamaan koko mätsärin loppua ja BIS-kehää. Venla nukkui odotteluajan häkissään autossa ja oli aivan väsynyt, kun raahasin sen kehään uudestaan. Ven keskittyi kuitenkin hienosti viimeisillä jaksamisen rippeillään, eikä haahuillut mitään omiaan. Ei sijoituttu tietenkään BIS-kehässä sen kummemmin, mutta saatiin kokemuksia isojenkin koirien kanssa samassa kehässä kävelystä, mikä sujui täysin ongelmitta.

Olin kyllä superylpeä Venlasta, joka ei saanut yhtään yli-innostuskohtausta nähdessää vieraita ihmisiä (saati niiden tullessa lähelle), puhumattakaan kehäkäytöksestä, jonka ansiosta pokkasi oikein palkinnonkin! Tosin täytyy kyllä taas toistaa itseään, kun en pysty ymmärtämään koiratapahtumia, joissa jaetaan palkintoja ihmisille. Pikkusinisissä tosin toiselle, kolmannelle ja neljännelle sijalle sijoittuneet saivat jonkinmoiset puuhapussukat, joissa oli lelua ja herkkua koirille, Venlan saadessa pokaalin ja ruusukkeen lisäksi royal caninin tyhjän ilmaisrepun... Onneksi olin hetki sitten käynyt eläinkaupassa ja ostanut Venlalle uuden pikkuvingun, jonka sain sitten taskusta heittää ipanalle kehän päätteeksi. Kyllä oli ipana sateesta huolimatta onnellinen leikkijä :)

3 kommenttia:

  1. Samaa mieltä noista palkinnoista! Kyllä jotain pitäisi koirallekkin olla. Mutta onnea hienosta menestyksestä :) Meilläkin oli pentuna aika katastrofaalista Sofin kansa tuo pöytäkäyttäytyminen, mutta hienosti tavoille se kuitenkin oppi :) Venla alkaakin näyttää jo aikuisen koiran piirteitä, kunhan tukkakin tuosta vielä kasvaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, todellakin oltiin pettyineitä keliin ja palkintoon, mutta Venlaan olin varsin tyytyväinen ja supertyytyväinen menestykseen, ihan hauskaa voittaa! :) Venla on niin erilainen kuin Elvi (eli pehmeä), mikä aiheuttaa ongelmia, kun en aina muista olla jeejee-positiivinen ja tsemppaava. Pöydälläkin tajusin jeejettää ja kehua vasta sen jälkeen, kun oli jo ensimmäisen raivarinsa saanut ja rauhoittunut :D

      Ja hyvä huomio muuten, tuossa kuvassa näyttää erehdyttävästi westieltä! En tiedä, miten se noin hämää, sillä neito ei kyllä ole noin westiemäisen leveä vielä ollenkaan. Mutta johan puoli vuotta on mittarissa, niin sopii alkaakin muistuttaa enemmän westietä kuin parsoninpentua ;)

      Poista
    2. Onnea pikku V:lle ja tietty ylpeälle omistajalle :)!!

      Poista