tiistai 16. huhtikuuta 2013

Koiratanssitreenit

Perjantaina oltiin koiratanssin toiseksi viimeisellä kurssikerralla. Harmittaa, kun se loppuu, toisaalta jää enemmän aikaa treenata uusia temppuja ja oikeasti hioa niitä kuntoon ja toimiviksi. Vähän olen innostunut koiratanssista, oikeastaan niinkin paljon, että taidetaan jatkaa tämän harrastuksen parissa jatkossakin. Positiivisin ja ehkä yllättävin asia, minkä olen tuolla kurssilla oppinut, on mielikuvitukseni käyttö ja sen puutteessa Elvin mielikuvituksen hyödyntäminen.

Kotioloissa ollaan tietysti temppuiltu aina, mutta tuolla kurssilla ollaan saatu uutta näkökulmaa temppuihin. Tärkeimpänä ehkä se, miten eri temppuihin voi ja pitää liittää ihmisen erilaisia heilumisia ja pyörimisiä ja käsien liikkeitä. Olen myös kurssin myötä hämmästynyt siitä, että keksin itse (Elvin avustuksella) uusia temppuja, vaikka kotona tuntuu, että ei keksi mitään uutta.

Tällä kertaa saatiin siis koiratanssissa esineet. Oli stepperiä, pahvilaatikkoa, keppiä, hulavannetta ja vaikka mitä. Elville ja minulle osui muovimatto (sellainen kylppärinmaton tapainen). Sitten annettiin ohje, että keksikää koiralle temppuja esinettä hyödyntäen. Elvin kanssa tietysti ensin tuli mieleen matolle lähetys, sen kun se osaa. Sitten maton päällä temput, joita Elvi ei suostu (enkä minkäkään halua) suorittamaan betonilattialla eli esim. kieriminen. Sitten mieleeni juolahti, että olisipa hauska, jos Elvi osaisi avata rullatun maton. Kun siinä sitten sitä rullailin kasaan, Elvi tuli heti tarjomaan maton nostamista suuhun (niin kuin noutokoulussa lelua). En päästänyt heti irti matosta, niin Elvi alkoi sitä vetämään taaksepäin ja sitten lamppu syttyi pääni päällä. Elville maton reuna saataville ja "ota mukaan"-nostokäskyä kehiin, jolloin Elvi lähti maton reuna suussa peruuttamaan ja matto rullautui auki. Tämä oli kaikinpuolin todella koiralähtöinen lähestymistapa temppuiluun. Tehdään sitä, mitä osataan parhaiten eli Elvin takaperoinen nouto ;)

Sitten pitikin jo tehdä pieni koiratanssi eli yhdistää vähintään viisi liikettä (joista yhden piti liittyä siihen annettuun esineeseen). Oma koreografianluontikykyni on surkea, mutta tehtiin siinä sitten jotain temppuja putkeen ja kait se kelpasi. Kurssilla on yksi koirakko, jonka nuorella ohjaajatyttösellä on synnynnäinen koreografiantaju, sillä heidän pieni esityksensä oli loistava alusta loppuun asti. Temppujen järkevä ketjuttaminen, niin että siitä tulee vielä hyvännäköinen lopputulos, on jotain mistä tulen haaveilemaan vielä pitkään! Mutta ehkä harjoittelemalla sitäkin oppii.

Lopussa jäi vielä aikaa ja vaihdettiin esineitä. Elvin kanssa saatiin muoviämpäri (10 litran) ja sillä aloitettiin taas temppuilu ns. ilmeisillä tempuilla eli kiipee, jolloin Elvi nosti siis etujalkansa ämpärin päälle. Toinen ilmeinen oli takaa eli ämpärin kierto. Sitten päästiin Elvin ehdotuksiin eli käännettiinkin ämpäri kyljelleen ja koska Elvi tykkää tassuilla koskea kaikkeen, pyysin sitä koskemaan ämpäriin. Koske ja ämpäri lähti pyörimään ja mitä useammin tehtiin, sitä enemmän Elvi innostui ja sitä kovemman vauhdin se sai ämpäriin. Tästä siis saisi kivasti jalostettua jonkun "potki palloa"-tyyppisen tempun tai ylipäätään jonkun esineen kuljettamisen jalkoja apuna käyttäen. Toinen temppu, kun ämpäri oli kyljellään, oli siinä pyytää Elvi kiipemään. Kun se nosti etujalkansa ämpärin päälle, alkoi ämpäri tietysti liikkua, mutta Elvi piti tasapainoilemalla sen paikallaan tai kun pyysin, liikkui etujalat ämpärin päällä eteenpäin. Tämäkin siis erittäin jalostuskelpoinen idea! Täytyy kyllä myöntää, että onni on koira, jota ei ahdista äänet eikä tassujen alla vaihtuvat pinnat tai tapahtuvat liikkeet.

Tämän koiratanssikerran jälkeen jäi kyllä oikein into päälle lajia kohtaan ja johan sitä on pitänyt tutustua kt-kisasääntöihinkin.. apuva ;)

Loppukevennykseksi vielä kotona kuvattu maton levittäminen lattialle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti