torstai 9. tammikuuta 2014

Viikkoagia

Venlan ensimmäiset viikkotreenit uudessa ryhmässä eli Elvinä Elvin paikalla. Hienoakin hienompi rata tarjolla, mutta ihan rataharkkaan ei vielä kyetä. Treenattiin siis radalta poimittuna kahta uutta juttua, alun pimeää putkikulmaa ja keskivälin päällejuoksua.


Pimeään putkikulmaan lähti kyllä hämmentävän hyvin. Minun on vaikea käsittää, että oikeasti, suurimmalle osalle koirista, kuten Venlalle, putki on SUPERkiva este ja se suoritetaan innolla oli kulma tai lähestymistapa mikä hyvänsä. Olen niin juurtunut Elvin putkiahdistukseen, että ehkä riemuitsen vähän liikaakin Venlan putkista. Pari toistoa pelkästään putken lähettämällä, sitten hypyn kautta ja hyvin toimii! Donitsipalkan kanssa treenattiin lelun jättämistä eli lelu oli valmiiksi (leluvahdin kera) putken jälkeen odottelemassa, ensin työt, sitten huvi. Pienen alkutaistelun jälkeen sain Venlan ylipäätään jättämään lelun kyttäämisen, mutta heti kun jätti, oli pikkukoira työmoodissa.

Päällejuoksua treenattiin niinikään lelupalkalla, vaikka olikin uusi juttu (ja tykkään opettaa uudet jutut syötävällä). Takaakiertoahan ollaan hallilla treenattu kahteen kertaan, kotona kerran, mutta kummasti tuo otus vaan tajuaa takaakierrotkin, kun sinne ohjaan. Niihinkin täytyisi muistaa vain enemmän lähestymiskulma- ja etäisyystreeniä, vaikka itse treenin aiheena olisikin jokin muu. Tässä tapauksessa tehtiin siis päällejuoksuharkkaa ja vasta jälkikäteen tajusin, että otin Vennin mukaan joka kerran täsmälleen samasta paikasta sinne takaakierrolle. Itse päällejuoksussa palkattiin siis niin, että tiputin itse lelun. Joo, toimi, kunhan vaan pidän mielessä, että täytyy antaa aikaa koiralle hakea se hyppy, kun on ihan uusi juttu kyseessä. Tehtiin monta todella hyvää toistoa. Vähän tosin tuli ahnehdittua ja kokeilin kahta peräkkäistä hyppyä (siis päällejuoksu molemmille), mutta toisesta tuli ohi, kun vaan säntäsin eteenpäin. Treeniä ja treeniä.

Toistoillahan sitä vain opitaan asioita eli pitäisi Venlan kanssa ehtiä paljon, paljon enemmän treenaamaan agilitya, jos tai siis kun siinä mielii edetä. Pääpaino on kuitenkin pelastuskoirailussa tuon kanssa ja sen saralla etenemisessä. Vaikka eihän meillä siinäkään lajissa mikään kiire ole, vasta aloiteltu ihmettelemään meille molemmille uutta maailmaa.

Ensi viikolla, kun saadaan joka toisella viikolla meitä kouluttava Sami (Wessman) paikalle, tehdään samaa päällejuoksurataa kuin tänään. Ajattelin, että otan asiakseni opettaa viikon aikana Venlalle muurin, jolloin voitaisi ottaa torstai-agin tavoitteeksi suorittaa esteet 1-6. Näin tulisi yhdellä kertaa uutta ohjaustekniikkatreeniä (välistäveto neloselle) ja ratatreeniä ipanalle eli kestoa.

Katsotaan miten suunnitelmat pysyvät mielessä ja ennen kaikkea onnistuvat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti