lauantai 4. tammikuuta 2014

Supermölli

Tänään oli ihan Venlan päivä. Elvi pääsi aamupäivällä lenkille ja sitten jäikin kotivahdiksi, kun otin Venlan mukaan ja nokka kohti Riihimäkeä. Nauravan koiran agilityareenalla korkattiin Venlan debyytti epävirallisissa kisoissa ja vielä tarkemmin supermölliluokassa, jossa radalla on pelkästään putkia ja hyppyesteitä. Eihän me olla oikeasti vieläkään treenattu Venlan kanssa agilitya, mitä nyt aloiteltu tänä syksynä. Tärkeintä oli kuitenkin mennä ihmettelemään, mitä Vennin päässä liikkuu, kun mennään ihan vieraaseen ympäristöön. 

Ihmisiä ja koiria oli paljon. Venlan kanssa pidettiin pihassa kontaktiharkkaa, eikä haitannut häiriöt. Rataantutustumisessa selvisi, että Ven aloittaakin kisat, joten ei muuta kuin koira halliin ja kengät jalasta. Sisällä hallissa ei varsinaisesti tilanpuutteen vuoksi ollut muita koiria, ihmisiä kylläkin ja aina seuraava koirakko odottelemassa. Ennen kuin päästiin radalle, kyselin vähän, että missähän on aita ja putki ja kovasti tuo ipana nyki ihan oikeaan suuntaan! Itse ratahan oli tuhottoman pitkä, 11 esteinen ja matalin saatavilla oleva rimakorkeus oli 25cm eli heti siinä törmättiin kahteen ihan uuteen juttuun. Koskaan ei olla viittä estettä pidempää pätkää vielä tehty ja rimankorkeus on maksimissaan ollut kympissä. Ja kyllähän sen näkikin. Venla ei hahmottanut hyppyjä (ja niille, jotka hahmotti, ei osannut ottaa vauhtia). Muutenkin rata oli Vennin osalta hauskaa höntsäilyä, mutta kyllä sille ryppyotsaisuudelle tulee vielä oma aikansa tulevaisuudessa.


Tässä vielä listattuna plussat ja miinukset näistä kisailuista:

+Istui lähdössä, kunnes sai luvan
+Tuli takaisin kutsusta, eikä koskenut ratahenkilöön, vaikka se niiiiiin vaikeaa olikin :)
+Teki koko ajan töitä, eikä ottanut yhtään häiriötä toisista koirista
+Haki putkeen mukavasti!

-Ei fokusoi hyppyihin juuri ollenkaan (harjoittelun puutetta)
-Ei taivu ohjaukseen (harjoittelun puutetta)
-Karkaa ratahenkilölle (harjoittelun puutetta)

-Onnetonta ohjausta

Kaikkinensa Venlasta tulee kyllä ihan kiva kaveri agikentille, kunhan joku saa ensin itseään niskasta kiinni ja alkaa tekemään lajin parissa töitä ;) Torstaina alkaa tositoimet viikkotreenien osalta ja viikkotreenien lisäksi pidetään parit kolmet omatoimitreenit viikossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti