keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Treenitammikuu!

Tänään alkaa treenitammikuu! Mikä tarkoittaa siis sitä, että tammikuussa ei kisata missään lajissa (epikset lasken treeniksi), vaan tehdään töitä, töitä ja töitä.

Elviiran kanssa tavoitteena on päästä mukaan helmikuun tokokokeisiin Lempäälään ja siellä parantaa ensimmäisistä kisoista saatua ALO3-tulosta. Ja heti seuraavana viikonloppuna tokokokeista olisi vuorossa rallykisat Jyväskylässä, josta tavoitteena olisi saada se RTK3 ja menolippu mestariin. Treenin suurimpana aiheena on palkkaamattomuus ja virheiden jälkeen Elvin toimintakyvyn palauttaminen. Vaikka tietysti ensisijaisesti treenataan niin, ettei virheitä tule lainkaan ;) Agilityssa jätetään Elvi pois treeniryhmästä ja treenataan omalla ajalla, mitä treenataan.

Venlan kanssa treenataan agilitya, pekoa ja tokoa/rallytokoa/arkitottista. Jos päivämäärät ja paikkakunnat osuvat kohdalleen käydään myös treenaamassa mätsärissä tai parissa kehäkäyttäytymistä. Tavoitteena on helmikuun lopulla osallistua Jyväskylä KV näyttelyn junioriluokkaan. Mitään sen kummempia sijoittumistavoitteita ei ole, kunhan saataisi arvostelu ja näkisin, miten ipana käyttätyy tuollaisella tilanteessa ja tapahtumassa. Jyväskylän lisäksi kevätpuolella tavoitteena Lahti KV:kin, jossa osallistutaan avoimeen luokkaan (tavoitteena käyttökoiran pakollinen vähintään H).

Näyttelyitä ajatellen täytyy treenata paljon malttia muiden koirien seassa ja kehittää omia trimmaustaitoja. Agilityssa Venla saattaa siirtyä toiseen treeniryhmään ja otan Venlan tilalle nykyiseen alkeisryhmään lainakoiran, mutta siitä enemmän, jos suunnitelmat toteutuvat. Heti tammikuun alussa startataan kaksissa möllikisoissa agilityn parissa, supermölliluokissa eli putki-hyppyluokissa. Haetaan sieltäkin lähinnä kokemusta kisatilanteista. Pekossa päästään osallistumaan viikoittaisiin ryhmätreeneihin vain joka toinen viikko eli tätäkin täytyy sitten treenata entistä enemmän kaveriporukalla ja omatoimisesti.

Paljon on lyhyt- ja pitkäaikaisia tavoitteita ja suunnitelmia, molemmille, mutta treenimotivaatio on kova. Mennään kuitenkin koirien ehdoilla ja muutellaan suunnitelmia sekä tehdään uusia, jos niikseen tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti