lauantai 11. tammikuuta 2014

Omatoimiagia

Vaikka tänään oli alunperin tarkoitus pitää Venlan lepopäivä, päädyttiin lähtemään seurassa hallille. Maanantaina on vielä käytävä lisätreenaamassa muuria, mutta tänään päästiin jo hyvään alkuun ja tehtiin myös tuota Samin radan alkupätkää eli varoivainen tavoite tehdä tuo rata 1-6 ei ole mikään varovainen tavoite lainkaan, vaan onnistuu. Eiköhän me Samin kanssa oteta sitten alkupätkän lisäksi päällejuoksutreeniä ensi torstaina, kun aikaa jää rataharkalta!

Tänään rakenneltiin siis tämäntapainen minitreeni. Numerointi, kuten huomaatte, on ihan kohdillaan ;)

Alussa siis ykköshypyltä loogisesti kolmoshypylle ja pimeään putkeen. Venla haki pimeää putkea superhyvin ja vauhdikkaasti! Sitten treenattiin vitoselle vastaista kättä, vaikka onnistuin kyllä ensin pariin kertaan mokaamaan itse palkkauksen kanssa, palkkadonitsi siis koiran puoleissa ei vastaisessa kädessä ja sitten jonkun kerran jätin heittämättä hypylle, mutta kun ohjaus oli tarkkaa, Venla haki hyvin hypyn. Hyppyesteiden kanssa ei ole vielä samanlaista varmuutta kuin putkien kanssa, mutta treenaamalla siitä selviää.

Muuria treenattiin ihan alkuun namikupilla. Ensin suoraan pelkkää lähetystä, sitten lisäsin omaa liikettä, sitten lisättiin 7-putki muurin jälkeen targetiksi, sitten tehtiin takaakierrolle lähetystä. Ja homma toimi hyvin! Siis pelkät irtopalikathan meillä oli maassa, mutta muuten Venla ei hämääntynyt muurin torneista, vaan kohteli estettä kuin hyppyä. Maanantaina taidan tehdä samaa yhden esteen treeniä pelkällä minimuurin palalla, ilman irtopalikoita. Saas nähdä kuinka käy.

Napattiin heti muuri sitten mukaan tuohon radanpätkällekin ja hyvin hyppäsi muurin, kunhan ohjaus oli kohdallaan eli muurilla vaan sama asia kuin suorilla hypyillä, Venla arpoo pitäisikö tuo ylittää vai juosta ohi. Eli suorille hypyille tarvitaan ehdottomasti enemmän fokusta. Ei siis arvo sitä, että pääseekö hypystä yli, vaan katse on jo kaukaisuudessa hypyn tuolla puolen. Viistoja hyppyjä Venla hyppää ja hakee muutoinkin paremmin.

Keinulle Venla karkasi ensin palkkadonitsi suussa ja säikähti loppupamahdusta, minkä vuoksi otettiin keinuakin sitten (keventäen), ettei jää mitään paniikkitilanteita ipanan päähän. Saatiin pientä videomateriaaliakin treeneistä. Muun muassa ohjaajan huonosta palkkauksesta ja Venlan hyppyjenohituksista.. opetusvideo siis, älkää tehkö perässä!Tästä treenikerrasta inspiroituneena teinkin samantein maanantain pienet rataharkat valmiiksi (sen muuriharjoittelun lisäksi). Helppoa ja yksinkertaista muille, mutta ei meille :)Sitten täytyykin kertoa päivän ilouutiset eli talven ensimmäiset villapaitakelit koettiin tänään! Elvillä jo tutuksi tullut oma luonnonläheinen paitansa, mutta Venlan viime talven vauvapaita saikin vaihtua joulupukin tuomaan uuteen hienouteen. Ihan yhtä ällösöpö paita kuin kantajansakin ja ihan yhtä hyvin pysyi nenä maassa kuin ennenkin, villapaidasta huolimatta....2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja hyvä postaus! tosi kiva blogi! täytyy jäädä lukemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista! Oman muistin tueksi tulee eniten kirjoiteltua, mutta hauskaa, ettei tylsät treenikirjoittelut pelota muitakaan pois ;)

      Poista