torstai 16. tammikuuta 2014

Terve

Huh. Elviiran kanssa on neljä ja puoli vuotta väännettyä kättä iho-ongelmien ja herkkävatsaisuuden kanssa, eikä loppua näy. Sagan kanssa tuli väännettyä kättä maksasairauden ja sen aiheuttamien kehityshäiriöiden ja sivuoireiden kanssa hieman yli puolitoista vuotta. Ja nyt ihanan pienen Venlan kanssa luulin vääntäväni kättä jonkun allergian kanssa, mutta olisiko se voinut olla liian helppoa? Taloudessahan on jo yksi allerginen ja olin henkisesti varautunut allergiseen westieen.

Närästää. Siis Venlaa. Ensioireena tassujen kaluaminen, sitten pureskelu siirtyikin tavaroihin (pentu, joka ei ole tuhonnut mitään, muuttui yhtäkkiä pahemman luokan termiitiksi pureskellen mieluiten kovaa muovia). Tosin tavaroiden pureskelun olen tajunnut oireeksi vasta ihan viimeaikoina. Sitten, kun käytettiin neiti nappularuoalta raakaruokinnalla, iskivät suolisto-ongelmat ja ruoka ei sulanut oikein, tuli oksentelua, ripulia, ruokahaluttomuutta. Sitten vaihdettiin hypoallergiselle ruokavaliolle (eläinlääkäristä Hill'sin z/d -nappulaa), jota on nyt syötetty kuukauden päivät. Nykyään jokaisen ruokailun jälkeen maiskutellaan, ollaan vaikeina, röyhtäillään ja oireillaan mahaa. Tassujen ja tavaroiden pureminen pahenee, kun olo pahenee. Muutenhan Venla liikkuu kuin aina ennenkin, juoksee kaistapäänä ja leikkii pirteänä, mutta paikalla ollessaan kotona on paha olla.

Viikonlopun aikana vaihdetaan vielä kerran ruoka raakaruoan ja nappulan välille, märkäruokaan. Jatketaan tottakai aloitetulla Hill'sin z/d-ruokavaliolla, mutta valitaan nappulan sijasta märkäruokapurkit. Niiden maistuvuus on taattu ja toki nappuloita pidetään esim. treenipalkkana, jos märkäruokaa ei pystytä käyttämään. Onneksi nuo erikoismärkäruoat ovat sen verran kuivia (verrattuna johonkin vetisiin cesareihin), että niitä pystyy palastelemaan nameiksikin.

Seuraava askel onkin tähystys, joka on tietysti sulkee pois tai jolla todetaan mahahaava tai muuta vaivaa, mutta melkein samalla tuo tullessaan jonkin pitkäaikaislääkityksen. Toivottavasti sille polulle ei vielä jouduta kääntymään.

Vauhti-Venni

2 kommenttia:

 1. Oi voi pientä Venlaa :( Löytyisipä tuohon joku toimiva ratkaisu, ja neiti pääsisi ikävistä oireista eroon :( Rapsut Venlalle ja Elviiralle :)

  ps. Ihana talvikuva <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa toivon itsekin, voin vain kuvitella ettei ole mukava olla! Mutta onneksi tuo on koko ajan iloinen, pirteä ja onnellinen oma itsensä, niin auttaa minuakin jaksamaan kädenväännön parissa :) Otukset rapsuteltu, rapsuttelehan sinäkin omasi!

   Poista