sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Viikonlopun viettoa

Vietettiin tyttöjen kanssa viikonloppua taas Tellervon ja Hilman seurassa. Sagan juoksut ja huonovointisuus ovat hidastaneet mustan varjon leikki-intoa, mutta on sitä jonkin verran riehuttukin. Elvi pääsi potkukelkkajuoksulle, jossa ongelmaksi osoittautui Elvin yli-into, jota se pursuaa lenkin alussa. Neiti ei malttaisi millään ravata, vaan tahtoo onnellisuuslaukata pitkän matkaa, kunnes rauhoittuu. Potkukelkkailin myös vähän matkaa Tellervon kanssa ja suurin ero näiden kahden välillä on se, että Telle kunnioittaa potkukelkkaa (ja vähän pelkääkin sitä), joten ei juokse ihan kiinni jalaksissa, mutta Elvi tarvitsisi jonkinlaisen springerin pitämään sen hieman kauempana kelkasta. Hauskaa oli joka tapauksessa.

Tämän lisäksi ollaan treenattu Elvin kanssa tokoa, liikkeestä maahanmenoa ja seisomista. Ehkä ne etenevät, mutta heikosti. Jatketaan edelleen harjoittelua. Ollaan myös tokoon liittyen treenattu sitä, että Elvi tekisi ensimmäisellä käskyllä asioita (pa, maahanmeno jne.), heikkoa menestystä siinäkin. Tellen 2on2off-treenin innoittamana ollaan Elvin kanssa tehty huviksemme omalla tyylillämme ko. harjoittelua. Elviä kun ei voi palkata välillä (asennossa pysymisestä) ja naksulla sheippaaminen ei ole koskaan toiminut Eellä. Hauskasti Elville saatiin kuitenkin kova into laatikkoa kohtaan :) Telle-tibbe onkin jo tosi pätevä boksin kanssa, osaa hakea tosi hienosti oikeaan asentoon, mutta vapautus on todella ponneton. Ei tahdo oikein minkään perään lähteä, oli sitten lelu tai nami, joten se saattaa tuottaa ongelmia. Tosin ongelma meidänkin yhteistyössä saattoi piillä siinä, että Telle on yhden ihmisen koira, eikä ole järin vastaanottavainen muiden kanssa.

Elviiralla on ensi viikonloppuna trimmaus Asikkalassa westieiden trimmauskurssilla harjoituskappaleena. Saas nähdä, onko tuosta neidistä siellä mitään hyötyä ja kuinka tukan käy. Tavoitteenahan Elvin tukan suhteen olisi päästä yhteen kesänäyttelyyn, joten näyttelytukkaa olisi tarkoitus alkaa rakentaa. H on tavoitetulos, mutta kyllä siihenkin on hieman tehtävä turjakkeen kanssa töitä, niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Siihen olen kuitenkin päätynyt, ettei minun kannata Elviä esittää, etten tartuta omaa haluttomuuttani ja tylsistymistäni Elviin. Ja todennäköisesti Elvi käyttäytyy muutenkin paremmin jonkun ihan muun kuin minun kanssani kehässä. Itse saatan taas puolestaan päästä handlaamaan Tellervoa! Mielellään kyllä esitänkin muiden koiria, Elvin esittämisessä on vain niin älytön kynnys.

Muista tulevaisuudensuunnitelmista, Elvin ja Hilman kanssa lähdetään kuin lähdetäänkin kaikesta huolimatta viettämään kisapäivää Kuopioon Hu-Pu:n kisoihin. Hilmalla olisi edessään kaksi starttia (ja viimeisen nollan metsästys), Elvillä puolestaan kolme starttia (ja ensimmäisen nollan metsästys). Käytännössä mennään kuitenkin hyvillä mielin kisaamaan, Hilman kanssa kun kisaaminen on aina mukavaa vastapainoa Elvin raivoamiselle ja hieman elättelen toiveita, että koko päivän odottelu voisi väsyttää Elvin menoa. Mutta eipä näitä voi etukäteen tietää, täytyy nyt vain ottaa hallilla paljon itsenäisyystreeniä ja Een itseluottamuksen kasvattamista. Tämän lisäksi täytyisi vielä ehtiä käydä fyssarilla vetreyttämässä Elvi kisafiilikseen.

Huomenna jatkuu arki ja puurtaminen viikkotreenien merkeissä, katsotaan miten hyvin levätty viikonloppu on vaikuttanut jaksamiseen ja yleiseen fiilikseen!

2 kommenttia:

  1. Varmasti on hyötyä ;) Aivan mahtavaa että Elvi pääsee kurssille mukaan!

    VastaaPoista
  2. Hehe, joo meille tosiaan opetettiin ihan kädestä pitäen tuota oikeanlaista leikkimistä tuolla pentukurssilla :) Ensinnäkin sanottiin että koiran kanssa ei saisi leikkiä paini- tai takaa-ajoleikkiä, koska ne vahvistaa häiriökäyttäytymistä tai jotenkin näin. Ja kun vetoleikkejä leikitään niin lelua ei saisi nostaa yläspäin, koska siinä koiran niska taittuu pahasti ja lisäksi se on koiralle stressaavaa. Vetoleikkejä me siellä oikeen harjoiteltiin kyllä :) Eli olisi kuulemma hyvä leikkiä niin, että ensin heiluttelee ja kieputtelee lelua niin että koira saa sitä hetken jahdata, ja sen jälkeen kun koira ottaa siitä kiinni niin pitäisi koiran antaa saada vetää lelua itseään kohti ns. vahvempana ja sitten lopulta voittaa. Sitten pitäisi saada houkuteltua koira tuomaan lelu takaisin. En tiedä oliko tuo nyt ihan kurssilla harjoittelun arvoinen asia, mutta hauskaa meillä ainakin oli :D

    VastaaPoista