perjantai 27. tammikuuta 2012

Elvin viimeinen tokokurssi

Keskiviikkona oli Elvin tokokurssin viimeisen kerran vuoro, kouluttajana Minna. Muisti voi hieman pätkiä, kun ei tullut heti kirjoiteltua asioita ylös, mutta tässä ainakin pääpiirteittäin treeni.

Tehtiin lyhyttä paikkamakuuta alkuun. Elvi meni viiveellä yhdellä käskyllä maahan (kai se on parempi kuin se aikaisempi tuplakäsky..) ja jää kyllä, mutta omasta mielestäni näyttää siltä, niin kuin se lähtis heti painattamaan johonkin, kun silmä välttää. Se katselee muualle, kun esim. penturyhmän puolella pidettiin just silloin meteliä ja silloin varsinkin se näyttää niin valmiilta lähtöön, mutta ei se mihinkään kuitenkaan siitä mene. No, palatessani luokse, se nousi, käskin takaisin maahan ja otin uudestaan. Tätä toistettiin muutamaan kertaan, kun Elvi ei vain malta pysyä maassa. Palkkailin sitten maahan ja vapautin sieltä suoraan. Kouluttajakin sanoi, että kyllä se osaa siihen perusasentoon sitten nousta, kunhan vaan nyt palkkailee ja vapauttaa siitä maassa olemisesta.

Sitten tehtiin seuruuta, hidasta ja juoksua. No, Elvin seuraaminen on vähän... heikkoa vielä, hitaassa vauhdissa pysyi kyllä ihan hyvässä paikassa, mutta kontakti tippuu jatkuvasti (koska se kontaktin pito saa sen kropan kääntymään vinoon niin, että Elvi sitten poikittaa niin en ole vielä oikein osannut vaatia Eeltä sitä kontaktia sitten ilman auttavaa namikättäkään). Juoksussa Elvi innostuu niin hulluna, että haluaisi vain painattaa kaasu pohjassa menemään ja pyrkii kääntämään askellusta laukkaan. Lyhyellä pätkällä siis. Jos tehdään pidempää pätkää, se alku on "JEEEEEEE ME JUOSTAAN"-intolaukkaa, kunnes aivot pääsee mukaan toimintaan ja Ee ravaa, vaikka minä juoksen. Ollaan muutenkin tehty vähän vähemmän tokossa näistä agia muistuttavia juttuja, ettei se menis liian kierroksilla, mutta alkukurssin kauhukuvat siitä, että Elvi olis tappaja-Elvinä myös tokon puolella olivat ihan turhia. Ee osaa ottaa kohtalaisen iisisti ja olla melkein oma itsensä tokossakin.

Leikittiin Een kanssa välillä tötterön kanssa, luoksetulon pysäytystreeniksikin kai sitä olisi voinut kutsua, mutta joka tapauksessa tötterön kiertoa ja riehutusta satunnaisin pysäytyksin tötterön jälkeen. Nopeasti Elvi kyllä yrittää käydä maahan (!!), jos ei saa heti seisomisesta palkkaa. Istumaan ei kuitenkaan yritä, vau.

Treenattiin myös kaukoja (eli nami Elvin nenän edessä ja liikeradan treenaamista). Ainut mikä tulee olemaan todella vaikea vaihto on istumasta seisomiseen vaihto. Muutenhan Elvi liikuttaa itsekseen takajalkoja, mutta istumisesta, kun pitäisi ottaa pari askelta taaksepäin, joudun auttamaan koskemalla mahan alle. Sitten kyllä nousee ihan näppärästi. Ei ollakaan kyllä treenattu näitä (kun on aikas paljon muutakin treenilautasella), mutta näitä voitais yrittää treenailla vähän useammin.

Loppuun vielä hyppy, jonka Elvi tekee ihan hienosti, mutta en tiedä onko se meidän tötterönkiertoleikki/treeni vaikuttanut vai agility vai mikä, mutta Elvi siis hyppää, kiertää sivuun ja pysähtyy tai kiertää ja tulee luokseni ja pysähtyy. Tehtiin sitten pikapalkkaa eli heti kun sanoin seis hypyn jälkeen niin namia suuhun ja Elvi takaisin hypyn yli. Ja näin jatketaan. Aika hyvin se on kuitenkin tuon seis-käskyn hoksannut, jää (häntä alhaalla jähmettyneenä) paikalleen tönöttämään todella vaivaantuneen näköisenä, mutta ei liiku kuitenkaan.

Ainiin! Ja perusasentoon saatiin vielä sellainen tyyli, että kun Elvi tulee väärin sivulle, korjaan kädellä (helpommin sanottu kuin tehty, kun Elvi ei ole ihan se helpoin naminseuraaja) ja annan suullisen kehun. Palkka vain, jos tulee ekalla kerralla oikeaan paikkaan. Kokeilun arvoinen juttu.

Kurssi oli kyllä kaikkinensa mahtava, saatiin alusta loppuun asti uusia vinkkejä ja ohjeita ja uutta tietoa. En tiedä minkä verran opittiin, mutta ainakin saatiin eväitä oppimiseen. Tästä on hyvä jatkaa ja ehkä uskaltaudumme Elvinkin kanssa tokon vapaavuorolle joskus treenaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti