tiistai 13. toukokuuta 2014

Pekotreenit

Hienohelma
Koko päivän satoi vettä ja pohdin moneen otteeseen, että mitenhän tuo lätäköitä väistelevä hienohelma saa mitään tehtyä illan pekotreeneissä. Ei auttanut kuin lähteä kokeilemaan. Olin ensin maalimiehenä neljälle muulle koiralle ja se on kyllä opettavaista nähdä muiden suorituksia. Näkee niin monenlaista maalimieskäytöstä ja hajunkulkeutumista, että väkisinkin oppii aina jotain uutta.

Metsässä sade hieman hellitti, mutta märkää oli. Venla oli onneksi odotellessaan kerännyt itseensä valtavasti intoa, tietäähän se miksi siellä odotellaan. Otettiin matkalla autoilta metsään pientä hallintatreeniä eli seuraamista. Täytyisi muutenkin treenata tokojuttuja tuon kanssa paljon paljon enemmän.

Helpoissa piiloissa oli kolme maalimiestä, sillä keskityttiin ilmaisuun. Ensimmäiselle maalimiehelle Venla lähti vauhdilla ja jopa hieman yllättäen haukkui todella hyvää sarjaa! Maalimies oli vielä juonisti kallionkielekkeellä, jolloin hajujälki lähti ylöspäin ja vaikka me kävelimme alhaalla, Venla lähti kiertämään yläkautta maalimiehelle, eikä minun tarvinnut juuri tukea antaa, odotella vain neidin työskentelyä. Huippua!

Venlalla oli tahmeaa lähteä seuraavan maalimiehen hakuun, mutta vain hetken ja sitten nenä kävikin taas. Näin itse missä maalimies oli, joten tarkkailin koiraa ja Venla haki ensin hajua, mutta koska itse kävelin ohi, sekin tuli perässä, mutta enpä saanut Venniä vedettyä pois vainulta, vaan neiti kääntyi sittenkin takaisinpäin ja löysi maalimiehen. Hieman heikompi ilmaisu, mutta silti enemmän kuin yksi haukahdus ja palkka siitä.

Kolmatta maalimiestä sitten etsittiinkin. Epäilin itse maalimiehen olevan eräässä pienessä kuusikossa, joten käveltiin siitä ohi. Venla ei mennyt koko kuusikkoon, vaan paimensi mukana kulkevia löydettyjä maalimiehiä ja jäljesti riistaa tai muuta hyvää jälkeä ihan toisaalla. Käytiin alueen toisella sivurajalla, sitten käveltiin alue läpi vielä takaisin toiselle sivurajalle ja Venlasta kyllä näki, miten se yritti tehdä töitä, siis yritti hakea sitä ihmisen hajua, mutta ei malttanut enää samalla tavalla keskittyä ja kävi kyselemässä, että mitähän sitten ja minne pitäisi mennä. Palattiin vielä sille samalle kuusikolle jota epäilin ja nyt kävelin itse lähempänä kuusikkoa, jolloin Venla lähti suoraan sinne ja löysi nopeasti maalimiehen oikein kelvollisella ilmaisullakin!

Yhteenvetona:
  • Venlahan ilmaisee jo, vaude!! Eli nyt vain treeneissä ilmaisu osaksi etsintää ihan joka kerta ja luvalla maalimiehet saavat sen palkata eli siltä tulee jo sarjanakin haukkua, jos ei heti saa palkkaa, eikä pelkkää louskutusta.
  • Venni ei jätä maalimiehiä koskaan, superpositiivista! Kolmanneltakin maalimieheltä tuli pois vain yhtä matkaa maalimiehen kanssa. Toki täytyy vähän kiitosta antaa itsellenikin siitä, että olen tehnyt itsestäni maalimieheen nähden näkymättömän, jes!
  • Pidempiä treenejä/useampia ukkoja, jolla saadaan lisää kestävyyttä Venlan työntekoon. Nyt se selvästi hämääntyy joka maalimiehen jälkeen, että onko niitä vieläkin, kun ollaan tehty paljon yhden tai kahden maalimiehen hakuja. Näkyviä lähtöjä (kolme-neljä maalimiestä juoksee piiloihinsa, kun Venla katsoo ja vasta sitten lähdetään töihin), helpottuvia piiloja, palkkausvaihteluita ja muita keinoja otetaan avuksi.
  • Huippukoira ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti