keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Agitunnelmia

Harmittavasti meidän agilityn treenimahdollisuudet kaventuivat tälle kesälle huomattavasti, minkä vuoksi on hyväksyttävä se tosiasia, että en ehdi treenauttamaan Venlaa starttikuntoon. Kerran viikossa ohjatuissa treenaaminen ja satunnaisesti siihen lisäksi kaverin kanssa kentällä käyminen ei vain riitä, jos mielii saada koiran (vieläpä pikavauhtia) kisakentille. Mutta jatketaan toki harjoituksia ja otetaan kisat taas tavoitteeksi, kun saadaan harjoitusmahdollisuudet kuntoon!

Tänään radalla olikin rengas, johon Venla otti ensikontaktia pari viikkoa takaperin. Tein pari lähetystä renkaalle, ei ongelmaa, joten otin ja haastoin koiraa. Lähdettiin radan alusta eli hyppysuora, kaksi aitaa ja kolmantena rengas. Eikä mitään ongelmaa!! Sinne se lähti ja haki renkaan ja hyppäsikin vielä hyvin. Tänään oli myös osa aidoista ensimmäistä kertaa niinkin korkealla kuin 30 sentissä. Eikä yksikään rima tippunut. Hämmästyttävän taitava pikkukoira :)

Valitettavasti vain ollaan päästy ihan liian vähän treenaamaan ohjaustekniikkaa ja pidempiä pätkiä. Venla tekee superhyvää rataa parin, kolmen esteen verran ja sitten käy nenä maassa tai muuta vastaavaa, kun se alkaa jo odottelemaan sitä palkkaa.  Helppoa radanlukutaidon opettelua ja ohjaustekniikoiden ymmärtämistä koiralle, sitä me kaipaamme ja pahasti!

Tehtiin valssi- ja takaakiertoharkkaa, kohtalaista onnistumista, mutta se varmuus puuttuu ihan täysin. Venla ei ole varma, mitä tehdään ja minä en ole varma, mitä Venla tekee. Kaiken valssaamisen, rengashyppimisen ja takaakiertelyn lisäksi tehtiin keinutreeniä. Pyysin koutsia keventämään keinua ja se kyllä auttaa Venlaa hurjasti. Itseluottamus nousee ihan taivaisiin ja ongelmaksi muodostuu pitää Venla pois keinulta. Kova likka tarjoamaan sitä, mitä on vahvistettu. Hauskin puoli keinussa on ehkä kuitenkin se, että Venla tekee luomupysäytyskontaktin keinulle. Jää alakontaktille odottamaan vapautusta ja kun sanon sille "jes", lähtee kuin raketti jatkamaan matkaa. Toivon toki, että kun kokemusta ja näkemystä tulee lisää, myös luomupysäytyskontaktit jäävät historiaan ja keskitytään siihen etenemiseen ;)

Tänään tuli myös iloinen yllätys postin muodossa kotiin. Agirodun westiejoukkueella on hieno sponsori, Podunk Oy, joka sponsoroi joukkueen westieille Yumega-ravintoöljyn ja Yumove-nivelvalmisteen. Huippusponssaus urheileville aktiivisille westieille! Kyllä nyt kunnon kesä ja Agirotu saa tulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti