torstai 8. toukokuuta 2014

Agin viikkotreenit

Eilen oli agin viikkotreenit ja ensi viikon kisojen vuoksi otin Elviiran ratatreeniin.

Hyppäsi renkaan hyvin (se oli mm. kieltojen listalla talven kisoissa), niistossa kiirehdin itse liikaa, mutta Elvi jäi tekemään hyppyä ja haki kepit ihan hyvin. En muistanut enää, miten ollaan keppejä tehty (suu kiinni!) ja tsemppasin/kehui välillä, jolloin Elvi lopetti kepittelyn. Korjattiin ja kun tajusin pitää suuni kiinni, Ee kepitteli hyvin.


4-5-6-suoralla Elviira tiputti keskimmäisen riman pariinkin otteeseen, kun se ponnistaa liian aikaisin hypylle. Hyppytekniikkatreeniä! Sitä on tehtävä, sillä suorilla Elvin hyppyjen arvioinnissa on eniten sanomista, varsinkin silloin kun on kiire ja Elvillähän on aina kiire. Hieno takaaleikkaus A:lle ja hyvä vienti 8-putkeen. Heitto takaakierrolle ja valssilla A:lle. Kelvolliset kontaktit A:lla, vaikka rata jatkuikin taaksepäin eli ei hyppinyt sivuista. Putken kautta taas hyppysuoralle ja niistolla 14-aita. Jälleen hätäinen ohjaus, mikä aiheutta sen, että Elvi tiputtaa riman, kun kiirehtii mukaan. Malttia, malttia, malttia niistoihin! Hieno kepeillehaku ja valssilla 17-18-19-suoralle.

Ohjasin totuttuun tapaan Elviä sen kummemmin kääntämättä tai rytmittämättä (kun ei se mihinkään irtoa), niin kappas! Olin 18-19 aitojen välissä, kun Elviira porhalsi täysiä kohti A:ta! Vaude mikä irtoaminen! Mutta kääntyi kyllä ennen A:ta kutsusta. Sitten tehtiin sama suora uudestaan ja rytmittämällä kääntyi siististi putkeen. Tulisiko Elviirastakin vanhoilla päivillään jopa hieman irtoava koira? Se olisikin upeaa!

Heitto 21-aidan takaakierrolle, A:lta käskytys takaakierrolle, jolloin Een pää pysyi eteenpäin ja juoksi A:nkin alas asti! Hypyn kautta haki hyvin puomille ja juuri alastulokontaktin rajalla teki laukanvaihdon, mutta olin katsovinani, että olisi hypännyt kuitenkin yli. Ohjaajan mukaan koski kyllä kontaktiin eli hienoa. Otettiin kuitenkin loppu 21-hypyltä vielä ja sitten oikein syynäsin tuota alastuloa puomilla, että mitä tekee ja tekihän se. MAHTAVA laukanvaihto ja juoksemalla alas asti. Töitähän juoksukontaktien kanssa ollaan alkuvuosi tehtykin, mutta että noin vain radan osanakin toimii... niin mahtavaa!

Vennipennin kanssa tehtiin myös agia viikkotreenien jälkeen. 6,5 viikkoa ensimmäiseen viralliseen starttiin, joten otettiin rengas opetteluun. Putki parin metrin päähän renkaasta, suoraksi pätkäksi ja renkaan alle kaksi aidanrimaa ristiin. Tein Venlalle ensin pari kutsuhyppyä ja tässä huomasi kyllä taas tuon koiran pehmeyden. Rengas tuntui vähän hirvittävän Venniä, mutta kun sen hyppäämisestä sai namia, niin olihan se hypättävä. Ollaan muutenkin hypitty max. 25cm hyppyjä, minkä vuoksi rengas tuntui korkeana esteenä senkin vuoksi pelottavalta. Parin kutsun jälkeen otin Venlasta kiinni ja tein pari lähetystä alustalle. Ylikompensoi hyppyä, mutta ei muuta vikaa. Sitten otettiin pari toistoa oman liikkeeni kera ja sekin toimi. Toisella kerralla tosin otti liian kovan vauhdin ja etujalat raapaisivat rengasta, kun hypystä tuli turhan laaka. Ei kuitenkaan säikähtänyt pientä kosketusta! Sitten vaihdettiin toiseen suuntaan niin, että putki oli renkaan takana, rengas-putki yhdistelmä toimi loistavasti. Sitten käännettiin vielä toisinpäin eli putkesta vauhti renkaalle ja ensimmäisen kerran Venla huomasi, että vauhti on liian kova putkesta tullessaan ja kiersi renkaan. Ei saanut siitä palkkaa, joten ei tehnyt sitä toiste, vaan sovitti liikkeensä erinomaisesti putken jälkeen renkaalle. Sitten otettiin vielä loppuun kaksi lähetystä eli jäi itse sinne putken taakse, kun lähetin Vennin putki-rengas-matkalle ja sinnehän se meni. Tuo on jo valmiiksi itsenäinen, niin en usko, että tuon itsenäisyyden tuominen agikentälle on mikään ongelma jatkossakaan.

Pari namiakin jäi jäljelle, joten otettiin pari juoksukontaktitreeniä. Venla on kyllä kova tarjoamaan tekemistä agiradalla, mikä on vain positiivista. Juoksareissa on vielä tekemistä, vielä ei ole lamppu syttynyt Venlan pään päällä :) Kyllähän tässä vielä puuhaa riittää Venninkin kanssa, mutta luottamus on vahva Vennin kykyihin!

Valmiina:
aidat
putket
muuri
rengas

Kesken:
Kontaktit

Aloittamatta:
pituus
pussi
kepit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti