tiistai 12. helmikuuta 2013

Uusi aluevaltaus

En ole koskaan ollut järin innostunut rally-tokosta, mutta koska seurassamme on melko aktiivista rallytoimintaa ja emme mahtuneet tälle kevätkaudelle agiryhmään, lähdettiin sitten rallattelukurssille mukaan. Plus että agilityn kuntoutustreenitkin onnistuvat tietysti paremmin ihan omatoimisesti.

Rally-toko osoittautuikin olevan vähän niinkuin helpotettua tokoa (koiralle saa pulista ja näyttää käsimerkkejä). Ensimmäisen kerran jälkeen vähän innostuinkin, että miltähän ne ALO-luokan kaikki kyltit näyttävät, että jos otettaisiinkin lajin "ratojen suorittaminen" pikaisesti haltuun ja koitettaisiin mahtua ensimmäisiin kisoihin mukaan parin viikon päästä. Tietysti kaikkia lajeja pitää treenata ja liikkeitä hioa, mutta niitä liikkeitä on niin paljon, että oma motivaationi ei varmasti riitä ensin kaikkien hiomiseen täydelliseksi ja sen jälkeen vasta kisailujen starttaamiseen.

Elvillä oli tietysti superkivaa, kun pääsi hallille treenaamaan ja tekemään töitä. Tunti meni hetkessä ja ihan kivuttomasti, kun treenattiin omatoimisesti usealla kymmenellä eri pisteellä eri liikkeitä. Näiden lisäksi treenattiin sitä takapäänkäyttötreeniä, joka jäi viime tokokurssin jälkeen kotiläksyksi (ja mitä ei olla tehty) eli perusasennossa lähden kääntymään pientä ympyrää ja Elvi pakittelee aina pitäen oman paikkansa.

Haasteena tietysti rallyssa on se, että koiran pitäisi pääasiassa seistä sivulla, jos ei toisin käsketä, joten tokokoiran "kun liike pysähtyy, istutaan perusasentoon"-mentaliteetti oli hieman kovilla, mutta lopputreeneistä Elvi pysyi paikallaan seisten eikä enää edes tarjonnut vasenta sivua automaattisesti, vaan odotti pyytäisinkö sen oikealle vai vasemalle puolelle tai eteen.

Uusia käskysanoja on mietittävä taas. Haluaisin, vaikkei se tarpeellista olekaan, käyttää Elville eri suunnille omia sanojaan (vrt. pyörimistemppu, joka on oikealle mennessä pyöri, vasemmalle ympäri). Tuolla tulee vain niin miljoona uutta liikettä, että hetki menee jo pelkästään sanojen miettimisessä, puhumattakaan niiden opettamisessa tai oppimisessa. Onneksi meillä on aikaa ja onneksi Elvi tykkää haasteista.

Täytyy oikein myöntää, että yllätyin kyllä positiivisesti!

Loppuun lenkkikuvia feat. belggari Noxy


N: "Leiki mun kaa!!!" E: "*ihan kohta sanon tolle suorat sanat...*"
Noxy

2 kommenttia:

  1. Mekin ollaan joskus Sofin kanssa parilla rallytokokurssilla käyty, mutta sitten se jä kun mentiin "oikealle" tokotunnille, tosin pelkästään hyvät fiilikset jäi tuosta rallysta minullekkin :) Jos sitä vaan olisi enemmän tarjolle kisoja myöten niin se olisi myöskin oikein kiva harrastus varmasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taas nimenomaan menee Een kans vähän toisinpäin, kun ei päästä siinä oikeessa tokossa alkua pidemmälle (kun se ennemmin tai myöhemmin siihen noutoon tyssää), niin täytyy sitten vaihtaa johonkin helpompaan :D Enpä minäkään varmaan olis tuonne eksynyt, jos ei tosiaan olis aktiivista meidän omassa seurassa tuon rallyn harrastus, kisaamaankin pääsee ihan kotikisoihin! Kiva, että teillekin jäi siitä hyvä fiilis, vaikka superkiva, että teette sitä "oikeaakin" tokoa, treenitarinoita odotellen ;)

      Poista