lauantai 9. helmikuuta 2013

Kelkkailua

Elvillä on paljon eri liikuntamuotoja, mutta ehdoton lemppari kytkettynä on kelkkailu eli potkukelkan edessä juokseminen. En ole kehoittanut Elviä vetämään, sillä ne kunnon vetovaljaat puuttuvat vieläkin. Isoille koirille on tarjolla jos jonkinmoista valjasta vetohommiin, mutta pienille (alle 10kg) koirille ei juuri mitään. Tai ei ole ainakaan meidän tiellemme osunut. Kerran teetettiinkin valjaat, jotka loppujenlopuksi Elvin vetäessä painoivat mahaa, joten nekin olivat huono hankinta. 

Vetäminen tuskin tulee valjaiden löytyessä olemaan ongelma, sillä Elvi kyllä kuumenee kovassa vauhdissa niin paljon, että haluaa vain mennä kovempaa ja kovempaa. Itse jarruttelen vauhdin raviksiksi pidemmillä matkoilla, että kelkkailusta olisi jotain hyötyä kuntoilunkin kannalta, vaikka täytyy myöntää, että Elvi pääsee kyllä välillä nauttimaan kunnon laukastakin. Ohitukset tuossa vauhtimielentilassa eivät todellakaan onnistu, vaan joudutaan kyllä pysähtymään ja Elvin käskyn alle. Ohituksissa siis toisten koirien ohitukset ovat näitä haastavia, ihmisten ohittaminen onnistuu tietysti vaivatta, autoista tai muista nyt puhumattakaan.

Vähän tuo varusteongelma tuntuu painavan muutenkin ulkoiluharrastuksiamme, sillä Elvi tarvitsisi talvesaikaan aina tossut jalkaansa. Vuodenvaihteessa kadotettiin metsään yksi käytössä olleista Hurtan tossuista, eikä sen jälkeen ole tullut kolmea tossua käytettyä. En myöskään aio noihin samanmoisiin enää rahojani tuhlata, vaikka hyvin palvelivatkin, pukeminen oli turhan työlästä käyttömäärään nähden. Hilmalla oli joskus ihan vain fleecestä tehdyt tossut, jotka olivat samaan tapaan tarroilla kiinnitettävät, mutta niissä oli yli puolen tossun mittainen halkio, minkä ansiosta ne olivat todella helpot pukea. Harmillisesti tietysti pelkällä fleecepohjalla olevat tossut kuluvat nopeasti puhki, mutta voisihan niihin jotain vahviketta keksiä. Täytyypä pohtia tätä tossuasiaa vielä ennen kuin lumet sulaa ja saada Elvin harrastusvarusteet taas ajan tasalle.

Lenkin jälkeen testattiin taas FitDogin Recovery-palautusjuoman maistuvuutta ja sinne upposi. Ja kipon puhtaudesta päätellen oli hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti