tiistai 26. helmikuuta 2013

Trimmauksessa

Vihdoinkin tytöt pääsivät trimmaukseen, Elvi pitkästä aikaa ja Venla ensimmäistä kertaa elämässään. Monta kärpästä tuli lyötyä samalla iskulla, sillä loman ja lomamenojen vuoksi matkan suunta olikin Turku. Siellä suunnalla, Piikkiössä, trimmauksesta vastasi Rontixin Tiina Jaakkola (joka on westieguru, trimmausexpertti, agitietäjä ja -taitaja.. todellinen monilahjakkuus!)

Ensimmäisenä vuorossa oli Venla. Olihan se ihan ok:n näköinen ennen trimmausta, mutta nyt saatiin kaikki epämääräishahtuvat pois ja lopputulos oli entistä siistimmän näköinen westienalku. Venla yritti jonkin verran pistää vastaan, haukotellessaan tiputti yhden vauvakulmurinkin, mutta pidin oikeastaan lähes koko trimmin ajan siitä jonkinlaista otetta. Näin Tiina sai tehtyä taikojaan turkille, eikä (ainakaan kaikki) energia kulunut pennun hillitsemiseen. Suunnilleen tunnin verran tukkaa nyhdettiin ja yllättävän paljon sitä lähtikin, mutta olipa väsähtänyt pentu. Trimmin jälkeen Vee yritti hetken vielä leikkiä, mutta suljettiin neiti isoon pehmustettuun metallihäkkiin ja ei mennyt kuin hetki, kun plikka veteli jo sikeitä. Onhan se rankkaa, kun ADHD-pennun vapautta rajoitetaan tunnin ajan ;)

Otettiin oikein komeasti ennen ja jälkeen -kuvat, Tiina kun ystävällisesti jaksoi seisottaa Venlaa. Lopputuloshan on siis mahdottoman siistin ja suloisen näköinen ipana, tietysti.

Ennen
Jälkeen
Elviiran vuoro oli sitten heti Venlan jälkeen, pikkuneidin torkkuessa häkissä. Elvi marisi ja vinkui ja yritti pistää jotain parempaakin esitystä käyntiin, mutta reipas käsittelyn jatkaminen ja Elvi lopetti mankumisen. Välillä oli Tiinalla kyllä piteleminen, kun Elvi yritti kiemurrella irti otteesta ja heittäytyä selälleen pöydälle säästyäkseen trimmiltä. Elvin turkissa kyllä pahimpana kohtana on tuo kaula ja kaulus. Elvi näytti lähinnä valkoiselta australianterrieriltä kuin westieltä, mutta heti, kun kaula ja pään raja oli trimmattu, koira muuttui täysin. Ja siitä se pikkuhiljaa parani paranemistaan trimmin edetessä. Elvistä ei vaivauduttu ottamaan ennen-jälkeen-kuvia, mutta kohta neljävuotiaan Elviiran mahakarvoista oli pakko napsaista kuva. Enpä olisi koskaan uskonut, että tuolla kaljupäällä voisi koskaan olla noin mahtava mahatukka :)
Komea Elvi

Vasemmalla namitasku, oikealla turkispalaköysi
Trimmin aikana vaihdettiin tietysti siis muutama sananenkin Tiinan kanssa ja kehuinkin miten saatiin samaan hintaan koulutuspalveluitakin ;) Trimmin jälkeen tehtiin vielä leluostoja Rontixin omasta valikoimasta Venlan palkkaleikitystä ajatellen. Ongelmahan nimittäin on se, että yksin on kiva leikkiä mutta ei minun kanssa. Saatiin nyt siis mukaan kättäpidempää vetonarua turkispalasella ja vetoköysi namitaskulla. Koitetaan näillä eväillä saada opeteltua leikkipalkkaa eri paikoissa ja raportoidaan tuloksista.

Tytöt saivat leikkiseurakseen vielä Hupi-kelpien ennen matkan jatkumista. Hupi ei ollut ihan varma, miten Elviin olisi pitänyt suhtautua, mutta intoutui kyllä Venlan kanssa leikkimään ja nätisti leikkikin. Elviirakin oli yllättävän suopea tummanpuhuvaa kelpietä kohtaan, musta onkin aina kiva.

Oli kyllä  kaikkinensa todella mukava iltapäivä trimmin ja jutustelun merkeissä. Paljon saatiin irti ja paljosta ollaan kiitollisia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti