torstai 21. helmikuuta 2013

Treenejä

Viikon alussa jo oltiin rallyn viikkotreeneissä, päivitys jäänyt vähän myöhäiseksi. Tehtiin paria radanpätkää eli jonkin verran oli odottelua, vaikka sehän vain tarkoittaa omatoimista treenaamista. Elvi oli samalla tavalla yli-intona nyt näissä treeneissä kuin niissä möllikisoissa ja kummastelen suuresti, miten koira voi olla noin innoissaan siitä, että pääsee tekemään jotain, joka minun silmissäni näyttää ainakin tylsältä ja hidastempoiselta. Myönnettäköön, kyllä me aika paljon temppuillaan ja tehdään kaikkea ylimääräistäkin tuon tunnin aikana.

En ole itse oikeastaan edes lähellä sitä rally-tokon mielentilaa, että treenaaminen on kivaa ja hauskaa ja kaiken ei tarvitse mennä täydellisesti (tai että asioita voi esim. siinä radalla korjata). En siis todellakaan haluaisi olla tällaisen koirakon kouluttajana, ihminen ottaa asiat liian vakavasti ja koira samaten höystettynä yli-innolla ;) Mutta meillä on kyllä hyvät kouluttajat, jotka parhaansa mukaan yrittävät psyykata meitä kaikkia kuntoon. Ja tykkään siitä, että saan koko ajan uutta tietoa noista säännöistä ja siitä, miten hommat oikeasti toimivat, sillä niin ne menevät paremmin perille kuin luettaessa sääntökirjasta. Mutta pikkuhiljaahan kaikessa edistytään, sekä minä että Elvi.

Rallyn lisäksi käytiin hallilla häiköimässä schapendoeslauman treenejä tai oikeammin yhden superliikuttavan schapepojan kontaktinpitoa. Elvi yritti kumman vähän häiriköidä ja keskittyi itse todella hyvin ohituksiin, piti kontaktiakin seuruussa yllä, vaikka oltiin iiiiihan toisen lähellä. Ja paikkamakuussa pysyi superhyvin, vaikka oli ihan sekaisin innosta ja onnesta ennen maahanmenoa. Siellä ne molemmat törröttivät sitten tyytyväisinä. Uskallettaisiinkohan me sittenkin mennä niihin tokokokeisiin? ALO-luokan tokokokeeseen meno kun on ollut suurimmaksi osaksi vielä siitä kiinni, etten ole luottanut tuon pysyvän paikkamakuussa rauhallisena! Täytyypä alkaa katselemaan keväälle jotain tavoitetta :)

Venla häiriköi tietysti häkissä tuota treeniä ja sitten pääsikin leikkimään schapelauman juniorin, söpön Jippo-tytön kanssa pitkin hallia. Ilonpilaaja-Elvikin pääsi leikkimään ja siellähän ne jonkin aikaa painattivat menemään. Videot sekä häiriköintitreenistä että leikkihetkestä löytyvät täältä :)


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti