tiistai 14. helmikuuta 2012

Suunnitelmia

Ensimmäinen suunnitelma oli käydä eilen illalla hallilla treenaamassa agia (ja tokoa!). Toinen suunnitelma oli, että treenikaveri videoisi tapahtuman. Kolmas suunnitelma oli, että päästyäni kotiin, saisin vihdoinkin jotain katsottavaa matskua itselleni ja jopa blogiin.

Mentiin hallille. Elvi teki tokoa, alku meni taas innon vallassa. Pa oli tosin loistava, vaikkakin yli-innokas, näpäkästi Elvi käänsi itsensä aina sivulle. Seuruu poikitti, kunnes tapettiin pallo välissä ja sitten ei poikittanutkaan. Otettiin jopa käännöksiä molempiin suuntiin. Elvin huonommalle puolelle eli vasemmalle käännös meni sekin kohtalaisesti. Elvi ei enää väistänyt kilometrin päähän paha ilme naamalla, vaan istahti ja jatkoi seuruuta normaalissa paikassa. Kontakti tippuu pitkissä seuruissa, mutta olen sen toistaiseksi sallinut, koska silloin sijainti on loistava. Pitäessään kontaktia alkaa takapää yleensä heittää johonkin suuntaan. Katsotaan, missä vaiheessa keksitään tehdä sille asialle jotain. Loppuun vielä vauhdikkaat ja iloiset luoksetulot, joiden sivulletuloja Elvi on tosin omatoimisesti alkanut tekemään niin, että tulee suoraan sivulle, eikä kierrä takaani (vaikka luoksetulot on aina tehty niin). Siinä piilee se vaara, että Een pa jää sitten vinoon, joten ehkäpä vaadin jatkossakin sen kiertämisen noissa luoksetuloissa. Ei muuten karannut ensimmäisellä kerralla, vaan odotti käskyä! Toko onkin taas kivaa :)

Sitten tehtiin Elvin kanssa helpohkoa aksapätkää. Putki on murheenkryyni, ei siitä mihinkään pääse. Täytyy ottaa kynä ja paperia käteen ja oikeasti suunnitella kuntoutusohjelma noille putkille. Renkaan Elvi hyppäsi joka kerta ihan oikein, vaikka kulma olisi ollut surkea tai oma sijoittuminen paljonkin edellä. Tämä kun on ollut murheenkryyninä varsinkin kisoissa, että Elvi ei osaa hakea rengaskulmia. Sitten tehtiin hieno tuplapersjättö kepeille eli persjättö ennen ja jälkeen keppien ja toimi mahtavasti. Ee tekee hullulla vauhdilla keppejä, joten on todella vaikea ehtiä eteen (pujotteluvauhti kiihtyy vedättäjän vauhdin mukaan), mutta niin se vain onnistui. Palkkana oli muuten agilityssa namit. Kerran kävi reiteen kiinni, muuten pysyi kivan matkan päässä ja yritettiin agikentälläkin tokoilla, pa oli metrin päässä suoraan minun edessäni. Siinä se sitten nyhväsi ties kuinka kauan korjaten asentoa, kunnes lamppu syttyi ja Ee tajusi, että se pa oli minun vierelläni ;) Agilitykin oli kivaa!

Saga pieni teki niin ikään intotokoa. Pa on vaan oksettavan hyvä, neiti kääntyy kerran ja on täydellisessä paikassa täydellisen suorassa ja täydellisessä kontaktissa. Yritettiin seuruuta, mutta niin kuin monesti ennenkin, päädyttiin tekemään taas liikkeestä jääviä. Saga on todellakin aivopesty tokokoiraksi, sillä sen into on ihan mieletön koko ajan, mutta silti se odottaa jähmettyneenä tasan siihen, mihin se on jätetty. Sagalla ei ole tokossa sitä vapaata vieläkään, vaan se jää koko ajan töihin, kunnes toisin käsketään. Minun on turha yrittää vapauttaa sitä tai saada leikkimään, parhaimpaan lopputulokseen päästään sillä kuin tehdään hetki koko ajan täysillä töitä. Nyt kun Sagallakin on taas elämässä parempi vaihe päällä, tekee jälleen mieli treenata ihan hulluna tokoa, että päästäisi tokoskotin kanssa oikeasti käymään kokeissa. Vaikka Elvi oli pätevä tokokoira näissä treeneissä, Saga pesee Een tässä lajissa kyllä mennen tullen ja vielä palatessakin ♥

Likat odottelivat häkeissä, kun Tilde-mäykky teki agihommia ja lopuksi käytiin vielä yhdessä pikkuisen kävelemässäkin. Ja jopa Elviira, joka oli saada hermoromahduksen, kun ennen treeniä Tilde kävi Sagan kimppuun, lähti leikkimään mustan nakkimakkaran kanssa sulassa sovussa. Kovin tasaväkisiä kavereita kaikki, vaikka Elvi taisi taas olla porukan höyhensarjalainen.

Päästiin kotiin ja yöruokailun jälkeen alkoi samantein kuulua kuorsausta. Molemmat tytöt iiiihan loppu! Itse aloin sitten innoissani siirtämään kerrankin onnistuneita videoita koneelle. Mitään ei löytynyt kameran muistilta, ei mitään. Minulla on kuitenkin Ida todistajana, etten nähnyt unta, vaan treenit menivät oikeasti superhyvin, vaikka kuulostaahan se uskomattomalta, kun ei ole mitään millä todistaa sitä.... Edes tuo, että pitkän ja rankan päivän jälkeen onnistuneiden treenien kuvamateriaali oli kadonnut, ei saanut harmistumaan. Tytöt olivat mahtavia ja olen niin superylpeä!

Tänään Elvi muuten aloitti kanakasvismix-dieetin. Jos ei tämä auta pahentuneeseen kutinaan, palataan jälleen kerran kahden raaka-aineen  eliminaatiolle. Olisi vain niin paljon helpompi urheilija-Elvin hyvinvoinnin kannalta, jos se pystyisi syömään jotain täysipainoisempaa ruokaa kuin kotimössöjä. Kokeilu alkaa.


********


 Ainiin!!!! Melkein unohdin kehua ja hämmästellä Elvin rengasasiaa enemmän. Kun tehtiin kuvio, jossa siis kohtalaisen suorasti kaksi aitaa ja siitä sitten takaaleikkaamalla mutkaputkeen, tarkoituksena oli palkata putken jälkeen ja jäin kauas sivuun. Elvi juoksi putkesta ulos ja haki ysikympissä olleen renkaan ennen kuin tajusi etsiä minua. Hämmästyttäviä hetkiä aina, kun Elvi tekee jotain noin superomatoimista!! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti