sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Ollaan me treenattukin!

Agilityssa Venlan kanssa vihdoin ja viimein ollaan aloitettu pujottelun opettelu. Lupaavastihan se alkoi, mutta harmittaa vietävästi, kun ei ole omia kujakeppejä eli ollaan sidottuina seuran keppeihin. Ei siis päästä kuin muutaman kerran korkeintaan viikossa treenaamaan. Vieläkin kutittelisi juhannuskisat Venlan osalta, voisihan sen ilmoittaa hyppärille, jos siis osaisi pujotella... kaksi viikkoa tehokasta treeniaikaa, muutama päivä ennen ilmoittautumisajan umpeutumista, joten saas nähdä, minkälaiseen ratkaisuun päädytään.

Tuija otti kuvia kujanjuoksusta (ja tokosta)! Kiitos!

Eli tokoakin ollaan tehty. Elviiran kanssa paljon häiriötreeniä (hihnassa tosin). Mutta kun tuossa kerran käytiin tuttujen schapepoikien kanssa treenaamassa, uskalsin päästää Elvin irtikin, kun treenattiin seuruuta, ja Cassu juoksi lähellä ruutuun. Kerran Elviira lähti, mutta sen jälkeen ei paineistunut, vaan itseasiassa paransi esimerkiksi kontaktinpitoa huomattavasti. Superhienoa! Samassa treenissä ratkaistiin myös Elvin ongelmana ollut luoksetulon peruasento. Elvi kun tulee "sivu"-käskyllä suoraan vierelle ja jää aina vinoon, kerroin sitten, että se tulisi oikealle kohdalle, jos kiertäisi selän takaa sivulle. Nopea pohdinta, että niin, rallyssahan "kierrä sivu"-tarkoittaa minun selän takaa kiertämistä sivulle... jätin Elvin istumaan, menin pitkälle ja kutsuinkin "kierrä", jolloin Elvi juoksi sata lasissa kiertäen minut selän takaa ja jääden istumaan täydelliseen perusasentoon. Ongelma ratkaistu.

Venlankin kanssa ollaan aloitettu ns. vakava tokoilu.
Tokotassu....
Oikeasti treenattu tokoa, ei pelkkää temppuilua ja käytöstapoja. Maahanmeno, maassa paikallaan pysyminen ja pitkät seuruut ovat olleet tehtävälistalla. Lievää edistystä ehkä havaittavissa, mutta pienin askelinhan se oppiminen tapahtuukin. Noutohommiakin ollaan puuhailtu, ongelmahan tosin siinäkin on tullut esille. Liian innokas kapulan palautushalu. Kun Venla istuu nätisti perusasennossa ja alan kurottaa ottaakseni kapulan pois, nousee sieltä pikkukoira vähän lähemmäs, että jos saisi vain suinkin antaa kapulan vielä vähän nopeammin ja näinollen saisi palkan äkkiä suuhunsa. Eihän siinä muuta, mutta kuin se nouseminen tarkoittaa sitä, että joko Venlan molemmat tassut nousevat ilmaan tai ainakin vain minun puoleinen etutassu. Pohditaan tätä pulmaa vielä. Noutohommien lisäksi ollaan treenattu ihan vain tavaroiden pitelyä. Eri materiaalit ja pidettävien tavaroiden painot vaikuttavat huomattavasti Venlan
pitelyonnistumiseen. Pääasiassa kuitenkin kaikki, mitä ollaan tähän mennessä kokeiltu, on onnistunut, joten ei suurta murhetta siinäkään asiassa. 


Kapulanpitoa.

Jatkamme harjoituksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti