sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Viehejuoksua

SBY Lahti järjesti Hyvinkään vinttikoiraradalla viehejuoksukilpailun. Lähdettin mukaan vääränrotuisina molempien tyttöjen kanssa, sillä tässä olisi hieno mahdollisuus kellottaa molempien vauhdit! Päivästä tuli kuuma ja epäilin juokseeko Elvi ollenkaan, vanhemmiten kun siitä on tullut melko herkkä kuumuudelle. Epäilin turhaan, sillä heti kun viehe lähti, Elvi oli perässä. Tosin Elvi ei käynyt vieheeseen enää kiinni, kun se pysähtyi, mutta miksi kävisikään, sehän on jo kuollut, jos pysähtyy ;)

Venla puolestaan yllätti. Tai no yllätti ja yllätti. Tottakai olin jo tiennyt, että sillä on viettiä, kun lähtee kaiken liikkuvan perään. Mutta vieras ympäristö, jossa oli paljon vieraita isoja koiria, mönkijä sekä vinkuva ja koliseva koneviehe saivat minut olettamaan, että pehmoVenla ei välttämättä lähde edes vieheen perään. Heti kun mönkkäri toi käsivieheen lähtöön, Venla napitti vain ja ainoastaan viehettä ja heti kun päästin irti, sinne mentiin. Ja (vaikkakin huonosti ja korjaillen) Venla kävi vieheeseen kiinni ja hieman jopa repi vieraan ihmisen kanssa lelua, jee!

Ensin kaikki juoksivat 150 metrin suoran käsivieheellä, jonka jälkeen vielä 280m rataa ympäri (melkein kokonaisen kierroksen). Melkein jo arvasinkin, että suoralla voivat kummatkin edetä, mutta ensikertalaisina juoksijoina kumpikaan ei lähtenyt pitkällä matkalla kaarteeseen. Tai Venla oli jo menossa, kunnes yhtäkkiä jarrut pohjaan ja kiireellä takaisin. Elvi jäi odottamaan kaarteeseen, että tulenko minäkin vai mitä nyt tehdään, vihellys ja onnellinen Elviira juoksi takaisin kehuttavaksi :)

Porukka oli todella mukavaa, tunnettiin olevamme tervetulleita vääränrotuisinakin mukaan jengiin ja kaikki olivat paljon mukavampia kuin koiratapahtumissa yleensä. Harmi vain, että päällimmäiseksi jäi pettymyksen maku, sillä alkuperäisen tiedon mukaan kaikilta radoilta piti saada aikatulos, mutta paikanpäällä selvisikin, että vain onnistuneet 280 metrin juoksut kellotettiin :( Superpettymys eli ei mitään havaintoa, kumpi tytöistä on nopeampi.


Mutta tämä oli erinomaisen hyvää treeniä ensi vuoden RotuRacea varten. Täältä löytyy siis jo puolet westiejoukkueesta, eiköhän siis ensi kesänä nähdä Hyvinkäällä valkoisia tikkaajiakin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti