maanantai 18. maaliskuuta 2013

Rallytreenit

Temppukoira
Meidän seura on muuttanut uuteen puolilämpimään halliin Villähteeltä Lahteen (treenimatka autolla lyheni puolesta tunnista viiteen minuuttiin!). Eilen oli uudessa hallissa sitten ensimmäiset rallytreenit Elvillä ja saatiin ihana Ida ystäväiseni ottamaan vähän kuvamatskua treeneistä.

Elvi on käsittämättömän osaava ja taitava koira. Ihan hämmentää, miten hyvin se tuolla rallyssakin selviää hommasta kuin hommasta. Alussa tietysti huutaa ja meuhkaa kuin mikäkin pöljä, kun ollaan agiesteiden ympäröimänä, mutta nopeasti rauhoittuu, kun tajuaa, että aaaaaa, tämä on tätä namitekemistä!

Tehtiin tänään rataa, jossa oli alo- ja avo-luokkien kylttejä. Uutena Elville tuli hyppy (rallyn osana) ja vähän pohdin, mitenhän mahtaa vetää kierroksille hypyn ansiosta, mutta ei edes kuumentunut! Avainsana oli tietysti se, että seuruutin Elvin riittävän lähelle hyppyä, kunnes vasta annoin käskyn käydä hyppäämässä.

Liikkeestä seiso, kierrä koiran ympäri
Testattiin tänään myös ensimmäistä kertaa rataa (ja toista voi-luokan tasoista pikkurataa) ilman hihnaa ja niin kuin ajattelinkin, Elvi teki töitä paljon paremmin vapaana. Ainut syy tietysti sille, miksi ollaan oltu hihnassa, on Elvin viha ja arvaamattomuus muita koiria kohtaan. Mutta tänään muutkin olivat oikein parhaimmillaan, eikä ollut mitään provosoivaa räyhäämistä ja höösäämistä. Elvi siis menikin sulassa sovussa samalla rallyradalla muiden koirien kanssa nätisti ja pitäen kontaktia. SUPER :)

Istu, käännös vasempaan, istu
Ja treenit melkein kruunasivat nuo voi-luokan kyltit, joita treenattiin. Siellä oli puolenvaihtoa ja erikoisia käännöksiä sekä oikealla puolella seuraamista ja niin vain pikku-Ee näytti, miten homma tehdään. Ainut liike, mitä jäätiin pohtimaan oli oikealta puolelta, kun koira tulee ensin eteen istumaan ja sitten kiertää vasemmalta puolelta taas oikealle sivulle, että millähän käskyllä sen saisi hakemaan tuon puolen. Mutta onhan se sentään positiivista, että edes yksi kyltti jää Elvillekin kotiläksyksi!

"Mitä sä mua filmaat?"

Pusu huippukoiralle. Elvi ♥
Melkein olen alkanut itsekin ihan aidosti tykkäämään tuosta rallysta, Elvi kun on niin pätevä!

Sitten tietysti samalla, kun saatiin Ida nakitettua kuvaushommiin, tehtiin myös Venlan kanssa agiharkkaa. Neiti treenaamassa siis toista kertaa elämässään. Tehtiin aitaa ja putkea kippopalkalla ja täytyy kyllä sanoa, että paikkapaikoin tuo vetelee jo sellaista vauhtia, että sen jos saisikin valjastettua kisaratavauhdiksi...

Elvin kanssa olen niin tottunut siihen, että se tikkaa koko ajan hullunlailla menemään, Venla ottaa samalla matkalla ja samassa ajassa vain pari kevyennäköistä laukka-askelta. Huvittaa välillä lenkilläkin, kun juoksevat vapaana ja Elvi vetää tuhatta ja sataa keulassa, niin Venni lompsuttelee vieressä ja katselee Elviä siihen tyyliin, että mikäs kiire tässä. Ja välillä takaa-ajotilanteissa Venla joutuu oikeasti jarruttamaan, ettei saisi koko ajan Elviä kiinni ;)

Mutta täältä löytyypi Vennipennin agivideo!

Fitdog-raportti: Venla juo aina tarjottaessa tuota Recoverya, mutta esim. näiden fyysisesti kevyiden treenien jälkeen Elviä on mahdoton saada juomaan hallilla. Kun ei ole malttia, eikä myöskään mikään kunnon jano. Kotona sitten joi ihan tavan vettä, kun en tajunnut vielä siellä tarjota uudestaan..

1 kommentti:

  1. Onpas suloinen kuva Elviirasta tuo ensimmäinen :) Ja katsoin myös Venlan videon, siitä tulee varmasti hieno aksaaja <3

    VastaaPoista