tiistai 19. maaliskuuta 2013

Elvin noutokoulu osa 3


Ollaan tehty noutokouluakin (lelunnostoa) ja edistystä tapahtuu siinä mielessä, että Elvi on innostuneempi tarttumaan leluun ja pitää siitä kauemmin kiinni. Tehdään siis naksuttelemalla ja tuolla videolla (sorry, ääntä ei saatu talteen!) en sano Elville mitään muuta kuin kehuja aina naksun jälkeen. Positiivista on siis nähdä, että koira, joka ei ole koskaan ollut tarjoavaa sorttia, on alkanut tarjoilla vähän jos jonkinmoista temppua. Tuota maate menoa ja peruuttamista se voi tehdä vaikka kuinka pitkään. Ylipäätään Elvin lempparitarjottava on tuo peruuttaminen, vaikka sitä ei olla koskaan edes naksuteltu! Taidetaan seuraavaksi vaihtaa nosteltavaa lelua, tähän vesileluun tarttuminen kun ei tunnu enää olevan mikään ongelma. Tokokapulaan en taida ihan vielä uskaltaa..

Täytyisi muistaa tuonne hallitreeneihinkin ottaa naksu mukaan, Elvistä kun on tullut ihan naksuintoinen koirapeto :)

2 kommenttia:

 1. Tulee ihan Gloria mieleen tuosta peruuttelusta, jossain vaiheessa opetin siitä tempun ja nykyään yrittää tarjota sitä aina kun naksu otetaan esille. Teillä sujuu jo hienosti tuo nouto, voikun meilläkin joskus...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en tiedä, liekö nuo putkiaivot sitten, kerran kun jotain oppii, niin sitä sitten tarjotaan ihan kysymättäkin ;) Elvillä peruuttamisen ja maahanmenon lisäksi näitä "tän on pakko toimia"-temppuja on kerjääminen (katso rallytokopostauksen ensimmäinen kuva), ihmisten ja muiden koirien läpsiminen tassulla eli rapsuttaminen ja uutuutena haukkuminen :D

   Eikä tuota oikein noudoksi voi vielä haukkua, mutta pitelee kyllä jo kohtalaisesti! Mikä on siis ollut se suurin este noudon opettelussa :)

   Kiitokset kommentistasi ja rapsutukset kanssaperuuttaja-Glorialle ;)

   Poista