maanantai 25. maaliskuuta 2013

Lotta Vuorelan koulutuksessa ja rallyn viikkotreenit

Vähän extempore lähdettiin Lotan koulutukseen puoliksi molempien tyttöjen kanssa. Venla meni ensin ja aloitettiin hyppysuoralla (kolme hyppyä, rimat maassa) ja sen jälkeen tehtiin vielä kaarta kolmella hypyllä. Kaksi hyppyä kaaressa meni hienosti, kolmannessa minun täytyy muistaa olla tarkkana etten lähde kiirehtimään, muuten Ven tulee viimeisen ohi. Namipalkka toimi hyvin, vaikka Lottakin kyllä suositteli treenaamaan namitaskulelulla vetoleikkejä, sitä on siis treenattava. Tehtiin myös suoraa putkea ja käännettiin sitä pikkuhiljaa mutkalleen. Pari kutsua ja loput hienosti lähettämällä. Venla pääsi ihan yllättämään ja oli oikein reipas ja osaava pikkukoira :) Ja sitten sain torumisia siitä, että olen jo tuominnut Venlan ensimmäisten yrittämien perusteella hitaaksi agikoiraksi. Joten nyt annetaan Venlalle mahdollisuus näyttää kyntensä!

Elvi teki toisen puolikkaan ajan ponnareilla ja tehtiin Lotan rataa. Ratapiirroksessa 22-hyppy oli eri puolelta, mutta tehtiin Een kanssa vain tuonne 16-hypylle asti ajasta ja kunnosta johtuen.

Aloitettiin niin, että Elvi istui viistosti 1-hypylle ja menin itse 2-putken suulle. Siitä kaukona ohjaus hypylle ja oikealta puolelta ohjaten putki. Heitto 3-takaakierrolle ja sitten valssilla kääntö 4-hypylle, jonka pyöritys sisäkautta (vas. siiveke). Sitten 5-hypyn ohjaus oikealta päällejuoksulla, 6 ja 7-hypylle taas päällejuoksu ja takaaleikkaus 8-putkelle. Tässä paras ohjaus olisi tietysti ollut takaaleikkaus 7-hypylle, mutta eipä olla treenattu. Sanoin Lotallekin, että varmaan Elvikin oppisi takaaleikkauksen paremmin, jos edes joskus sitä treenattaisiin. Olin kuulemma oikeassa ;) Kotiläksy nro. 1!

Elvi haki hienosti 9-putken heitolla joka kerta, ei ollut tulossa välistä. Super. 9-putken jälkeen puolenvaihto ja heitto 10 takaakierrolle vasemman siivekkeen kautta. Saksalaisella eteenpäin, 11 ja heitto 12-takaakierrolle, sitten vain pyörimistä 14-hypylle asti ja puolivalssilla välistäveto (toimi jokaisella kerralla!) 15-hypylle ja lopetus 16-hypylle. Meno ja tekeminen oli kyllä käsittämättömän sulavaa ja siistiä, mutta olipa meidän näköinen ratakin. Paljon takaakiertoa ja vedätystä, sehän sopii! Elvikin oikein yllätti positiivisesti.

Lotan jälkeen kiirehdittiin kotiin heittämään Venla ruokakupin ääreen ja lähdettiin Elvin kanssa vielä rallyyn. Siellä tehtiin kahta rataa, ALO/AVO-luokan rataa ja haasterataa. Elvi oli niin agilityvirrassa vielä, että piippaili käskynkin alla, joten vähän jouduttiin rauhoittumaan ja neuvottelemaan, tehdäänkö yhdessä hommia vai ei. Mutta päästiin onneksi asiaankin, kun Elvi otti rallyasenteen käyttöön. Elvillä oli pahoja ongelmia pysyä oikealla puolella (eli vasemmalla), kun ollaan nyt niin paljon treenattu myös oikeaa puolta. Nyt täytyy siis ehdottomasti ottaa tehotreeniä ihan perusseuruulle, molemmin puolin, että Elvi oppii pysymään oikeassa paikassa molemmin puolin, kunnes selkeästi toisin sanotaan. Uutuutena rallyssa oli myös putki ja tottahan Elvi kuumui siitä. Mutta ei varastanut, mikä oli positiivista. Kylttejä ja kotiläksyjä jäi niin paljon, etten edes jaksa niitä tähän luetella. Sanotaan vain, että työnsarkaa riittää!

Katseltiin rt-kisojakin ja taidetaan yrittää Lempäälän kisoihin huhtikuun lopussa mukaan. Ja agikisojen tavoitteena on naapuriseuran P-Haun toukokisat. Kuntoutus ja treeni jatkukoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti