lauantai 2. kesäkuuta 2012

Nokian kisat

Tänään satoi pääasiassa vettä koko päivän ja oltiinkin sen kunniaksi sitten kuusi tuntia ulkona kolmen startin kisoissa Nokialla. Tunnelma oli mukava ja oli yllättävän lämmin, vaikka välillä tuli oltua ihan läpimärkä. Osallistuttiin pitkästä aikaa kolmeen starttiin, ensimmäinen oli hyppis ja kaksi muuta agirataa. Hyppiksellä ja toisella radalla osallistuttiin myös Elvin kanssa Westieiden rotumestiksiin :)

Tuomarina oli Harri Huittinen, meille uusi tuttavuus, mutta todella mukavia ratoja olikin tehnyt. Hyppis oli sellainen "jos ei tämä mene, ei ole mitään asiaa olla kakkosissa" ja menihän se, lukuunottamatta alkua, koska toin Elvin liian aikaisin kentän laidalle. Elvin piti startata toisena, mutta luokkanousijoita olikin kolme ennen meitä, joten Elvi veti sitten kierroksia ennen rataa. Ja vielä kun päästiin radalle, ajanottaja tuli kuivaamaan ajanottolaitetta ja Elvi joutui olemaan käskyn alla sivulla liian pitkään. Varasti siis lähdössä ja jätti ensimmäisen aidan hyppäämättä (juoksi läpi) eli rimasta vitonen, muuten rata menikin sujuvasti. Elvi ei pöljäillyt, teki kaiken rauhassa, hyppäsi okserin (!), pituuden ja renkaankin ongelmitta ja kepitteli tietysti. Oli ihan hauskaa ja löysä aikakin alittui kevyesti. Sijoitus kolmas.

Toisena ratana oli agirata, keskivaiheilla oli kohta, jossa olin ihan varma, että Elvi tiputti kaksi rimaa, lopetin tämän takia ohjaamisen ja seuraava a:n jälkeinen perjättö oli myöhässä ja Elvi laskeutui okserin kauemman riman päälle, kun ei saanut kunnon hyppypaikkaa. Tälläkään radalla ei ollut muuta ongelmaa ja toiseksi viimeinen puomi oli TÄYDELLINEN. Elvi juoksi alakontaktin maahan asti tukevasti ja vauhdikkaasti, ilman mitään ponnahdusta. Olin superylpeä :) Tuloksia huudeltaessa Elvi olikin saanut vain vitosen (okserilta) ja olin ihan shokissa, sillä olisin voinut lyödä isoistakin rahoista vetoa, että kaksi aitaa tipahti ennen okseria!! No, joka tapauksessa sijoitus toinen ja oltiin tyytyväisiä (vaikka hieman jäi kaihertamaan, että jos en olisikaan lopettanut ohjaamista..)





Kolmannelle radalle mentäessä Elvi oli jo ihan poikki, märkä ja rauhallinen. Toisena esteenä oli puomi ja känkkäränkkäväsynyt Elvi ei todellakaan tehnyt mitään täydellistä puomia, vaan hyppäsi surutta alakontaktin yli (kieltämättä sivuirtosin reippaammin kuin ennen). Tämän jälkeen jätin TAAS ohjaamatta ja Elvi meni aidan ohi ja hyppäsi jo seuaavan, joten hyl. Tehtiin rata kuitenkin loppuun, pari aitaa tippui matkalla, mutta muuten ei ongelmia. Ihmeen hyvää työskentelyä kaikilla radoilla Elviksi. Ee irtoili kivasti ja teki itsenäistä työtä, eikä kertaakaan käynyt puremaan, ei radalla eikä radan jälkeen! Ensimmäisen radan päätyttyä sain jopa lipaisun poskelle, kun nostin Een syliin :D

Ei noustu siis kolmosiin, mutta ainakin saatiin tulokset aikaiseksi westieiden rotumestistä varten ja päästiin palkinnoille ;) Ja kaikilla radoilla oli enemmän onnistumisia kuin epäonnistumisia. Tykkäsin siis kamalan paljon sateesta ja Elvistä tänään, kisoissa oli kivaa :)

Paras palkinto oli (suklaalevyjen lisäksi tietty) Fitdogin palautusjuomajauhepurkki! Olenkin jo pidemmän aikaa halunnut testata tuota, mutten ole raaskinut ostaa. Ainakin maistui kisapaikalla Elville oikein hyvin, joten tämä otetaan jatkossakin mukaan kisoihin. Tämän törpön Elvi sai siis rotumestaruuskisojen osallistumispalkinnoksi Harrastavilta Westieiltä, suurkiitos siis sinnepäin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti