torstai 29. syyskuuta 2011

Korkeavireellä

Korkeavire Oy tarjoaa agilitykoulutuspalveluja Lahdessa. Agilitykaveri/superkouluttaja Tanjan valitettavan sairastumisen johdosta pääsin hänen tilalleen tämän iltaiseen kisaavien ryhmään. Mielenkiinnolla lähdin treeneihin, sillä en olekaan aikaisemmin ollut Korkeavireellä koulutuksessa! Emilia oli tehnyt meille alla olevan radan (ei mittasuhteissa ja vähän summittainen muutenkin).


Ykkösestä neloseen ihan perusohjausta koiran oikealla puolella, nelosaidan jälkeen valssi ja käännös vitoselle. Siitä lähetin Elvin kutosen takaakierrolle ja otin sen vasemmalle puolelleni mukaan ja jatkettiin seiskaputkeen. Aan jälkeen valssi ja lähetys ysiputkeen, jonka jälkeen ELVI EI KERKAAN TULLUT MINUN LUOKSENI, vaan juoksi suoraan kymppiputkeen (ja sama myöhemmin 18 ja 19 putkien välillä)!!! Kymppiputken jälkeen vauhdilla tekemään persjättöä 11-aidan jälkeen. Keppien jälkeen valssi neljälletoista ja suoraa kyytiä putkeen. Ohjasin aan vasemmalta puolelta ja työnsin Een putkeen ja taas hienosti haki viereisen putken (enkä ollut edes puolivälissä putkea saattamassa!). 19-putken jälkeen persjättö ja loppusuora. Ei siis lainkaan mikään liian helppo rata, mutta ei mikään yltiövaikeakaan. Elvi kyllä yllätti ihan täysin, meni tosi hienosti koko ajan, eikä muutenkaan ollut ylikierroksilla tänään. Vieraskoreutta siis ;)

Kepit "väärältä puolelta" paineessa eivät tietenkään taas menneet kerralla, mutta tuli niihinkin jo järkeä, kun otettiin yksittäisenä esteenä. Emilia kehui kovasti 6-aitaa, jonka Ee otti joka kerralla hyvin, mutta enpä olisi siitä ollutkaan missään vaiheessa huolissani. Takaakierrot tuo osaa, välillä liiankin hyvin. Putket olivat tosiaan ihan hämmästys. Testattiin myös 14. esteelle ennakoivaa valssia (?) ja siitä sitten 15-aidan vasemmalta puolelta ohjausta. Ei toiminut yhtä hyvin, koska ensinnäkin minulle tuo ennakoiva valssi (vai mikä nyt olikaan sitten :D) on aivan käyttämätön liike, varsinkin tuollaisessa kohdassa, ja tosiaan kun Elvi ei kestä takaaleikkauksia putkille niin en niitä väkisin sitten tee. Sitten koitettiin myös alkuun toista ohjausta eli vitosaidalle poispäinkääntöä ja kehui kovasti, ettei Elvi ole ikinä tehnyt semmoista onnistuneesti niin eiköhän tuo neiti yllätä ja tee heti kerrasta oikein ;) Otettiin sitten testiksi eri kohtaan poispäinkääntö (kun mun teoriani oli se, että kun oltiin jo menty tuota rataa) eli hyppy kutosesteelle ja vitosen toiseen suuntaan. Tämä ei sitten toiminutkaan (eli tämä oli perus-Eviä) ja saatiin jälleen kerran poispäinkääntötreenikotiläksyä ilman estettä pelkästään käden ja mun liikettä seuraten. Ehkä vielä joku päivä siitäkin tulee jotain.

Kaikenkaikkiaan olin tosi tyytyväinen Elviin (vaikka pientä esitystä parempaan suuntaan olikin siis ilmassa) ja taas maistuu agilityn treenaaminen. Suuri kiitos siis Tanjalle, joka meille paikkansa luovutti ja Emilialle, jolta saatiin hyvää oppia! :)

2 kommenttia:

  1. Mekin oltiin tiistaina tota rataa treenaamassa, otin kurssin Korkeavireelle. Et jos lisäoppi kiinnostaa niin kyllä kannattaa käydä siellä, Emilialla on melkosen hyvä silmä noille ohjausjutuille mikä sopii kellekin.

    Ps. toi loppusuora oli meillä ainaski niin että 20 este oli vasta toi 21 eli sitä 11-estettä ei enää menty uudelleen. Mut eihän se oo niin justiinsa :)

    VastaaPoista
  2. Näin mulle on kivenkovaa yritetty väittää, että siellä ois hyvää oppia ja niin olikin. Moniongelma-agikoira-Elviä yritän nyt edelleen kuitenkin saada henkisesti kasaan ennen kuin lähden kuskaamaan sitä vakituiseen koulutuksissa. Menee oma ja muitten aika hukkaan, kun joutuu taistelemaan ton tappajan kanssa ;)

    Ja arvasin, että meni pieleen! Noin mä sen ohjasin koko ajan ja koko ajan sai korjata, ei siis mikään ihme, että piirsinkin sitten väärin :D

    VastaaPoista