lauantai 7. heinäkuuta 2012

Minitreeni

Käytiin tänään treenaamassa pikkutreeni Elvin kanssa kauppareissun ohessa. Ollaankin pidetty koko viikko agilityvapaata kisaputken jälkeen ja molemmat oltiinkin hyvillä fiiliksillä kentällä. Ostin Agirodusta Elville uusia (pehmo)leluja ja tänään otettiinkin kentälle mukaan yksi niistä, matalasti mörisevä vinkulelu. Se kesti kaksi palkkausta, jonka jälkeen vanut lentelivät pitkin poikin kenttää ja Elvi juoksi ympyrää innoissaan, kun oli saanut suolestettua pehmon... Vinku sentään pysyi vielä sisällä, joten palkkaustakin kyettiin jatkamaan.

Tehtiin alkuun keinua pitkällä lähetyksellä, eikä tuon malttamisessa ole mitään vikaa, kun ollaan kotikentällä kahdestaan ja sillä on tilaa tehdä keinua. Juoksee nätisti päähän asti ja odottaa, kunnes tuo on rämähtänyt ja sitten jatkaa matkaa. Täytyy siis treenata keinua yliviritettynä ja mielellään seurassa (ja kovassa vedätyksessä), että siihen saisi sen kisahuudon Elville päälle, muutenhan tuota estettä on turha treenailla, kun kerran toimii.

Otettiin keinun lisäksi vielä U-putkea pimeään kulmaan lähetyksillä ja käännöillä oikeaan suuntaan (eli kun olen Elvin oikealla puolella, kun se menee putkeen, se myös kääntyy putkesta oikealle tullessaan sieltä ulos). Elvillä on hirvittäviä vaikeuksia luottaa siihen, että kun lähetän sen pimeään putkeen, en katoa minnekään. Kääntyi kyllä hienosti aina oikeaan suuntaan ulostullessaan. Eli Elvin perus putkiongelmaa, josta ollaan päästy ns. perusputkissa eroon treenillä. Pimeään putkikulmaan auttanee sama asia.

Treeni meni siis vallan hyvin, viihdyttiin ehkä vartin verran hiostavassa kuumuudessa kentällä treenimässä ja leikkimässä, jonka jälkeen Elvi kävi vielä uimassa onnellisena. Tuo on kyllä niin idyllinen paikka tuo tämän kesän treenikenttä, kun vieressä on järvi. Kelpaa vesipedon treenata!

3 kommenttia:

  1. Meilläkään ei kestä nuo pehmolelut, vanua on ympäri kämppää. Milakin rikkoi ekoissa agitreeneissän tällä viikolla uuden lelunsa, jonka sille sinne ostin :) Hieno kuvatus myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kyllä vanulliset kestävät kotioloissa pitkään (siis Elvillä, ei suinkaan Sagalla tai Tellervolla... :D), mutta agi oli liikaa. Tästä viisastuneena jatkamme vanuttomien pehmojen kanssa palkkaustestailua. Tuo on kyllä meille älytön työvoitto, että Elvi kelpuuttaa palkaksi jotain muuta kuin sen jalkapallon. Pehmo mahtuu jopa taskuun!

      Onko Milakin jo niiiiiin iso, että se treenaa agia? Vastahan se tuli ja oli niin pikkuinen että.. Mutta Vau! Mahtavaa! :)

      Poista
  2. Täällä meillä päinkään ei pehmolelut kestä kovinkaan montaa minuuttia. ;)
    Itselläkin on siis westie. :)

    Oma blogini löytyy täältä:http://www.neitiveenmukana.blogspot.fi/

    VastaaPoista