tiistai 31. heinäkuuta 2012

Agiviikko

Tiistaina oli viikkotreenit, keskiviikkona epäviralliset kisat ja lauantaina kaksi virallista starttia. Raportointi kootusti tässä. Testissä Flextrack-ratapiirrosohjelma. Isoin miinus tähän mennessä on todella huonosti muotoiltavat putket!






Viikkotreenit:

Viikkotreeneissä tehtiin Harri Huittisen rataa. Elvimäinen rata takaakiertoineen, lyhyine välimatkoineen ja mutkineen. Ohjasin alun oikealta puolelta, heitot takaakierroille, haltuunotolla putkeen aidan ohi ja puomin oikeaa puolta eteenpäin. Kiihdytys alakontaktilla ja sieltähän se juoksi. Heitto pidemmän kautta kutosen takaakierrolle, tosin vasta toisella kerralla, nimittäin ensimmäisellä yrittämällä Elvi irtosi puomilta kasiputkeen. Muuten suoraviivaista rataa, kaukaa lähetys kepeille onnistui oikein hyvin. 15-aidan jälkeen persjättö ja vasenta puolta loppuun.

Elvillä oli hyvä vire ja se teki todella mukavasti töitä, palkaksi kelpasi taskuunmenevä täytteetön pehmojänis. Hyviä irtoamisia paikkapaikoin ja keinun malttoi ottaa, vaikka pidin itse liikkeen päällä ja jätin Een itsekseen.


Epäviralliset:

Elvi starttaili epiksissä yhden radan verran (2-3lk rata), radan oli suunnitellut Susanna Turtiainen. Menin ensin Tellervon kanssa kaksi rataa, joten Elvillä oli pitkä odotus ja omat ajatukseni olivat kaikkialla muualla kuin Elvissä ja se näkyi. Kolmannen putken jälkeen huono haltuunotto ja Ee haki nelosputken väärän pään. Muuta mainittavaa ei edes ollut, tehtiin takkuava rata loppuun. Kyllä sen vaan huomaa niin selvästi, kun ei saa rauhassa keskittyä omaan suoritukseen Elvin kanssa. Mutta muuten oli kyllä hauskat kisat ja mukavaa oli tuijotella muita.

Viralliset:

Lauantaina lähdettiin aikaisin aamusta Orivedelle ensimmäisiin kolmosten kisoihimme. Tuomarina molemmilla radoilla oli Ritva Herrala, meille uusi tuttavuus. Molemmat radat olivat hyvinkin helpot kolmosten radoiksi ja molemmilla oli valitettavan paljon suoraa.

Agilityradalla lähdettiin melkein yhtäaikaa, ohjasin oikealta puolelta aidat ja Elviira lähti sellaisella estefokuksella alussa, että pelkäsin sen hakevan kepit, otin siis liian aikaisin haltuun (Elvi ilmassa aidan päällä), mutta rima ei edes kolahtanut, Elvi vain kääntyi aidan jälkeen. Näytti mahtavalta :) Kepit jatkoin myös oikealta puolelta, vitosen oikean siivekkeen kierto, niistopersjätöllä kutoselle, suoraan ja heitto ysin takaakierrolle, valssi ja heitto kympin takaakierrolle, 12-suoralle ohjaus vasemmalta puolelta ja okserista ryminällä läpi. Valssi ja loppua kohden. Olin todella kaukana keinusta lopussa, siis sanotaan nyt arviolta kolmen neljän metrin sivuirtoamista ja Elvi teki mahtavan keinun, odotti kolahdusta ja lähti juoksemaan, ei hypännyt. Vaude. Kehuin keinua, jolloin Elvi tietysti katsoi minuun ja rymisti viimeisen hypyn läpi.

Tuloksena kymppi aliajalla (nopeus jotain lylleröluokkaa 3,7m/s), joka todella oli hyväkymppi. Estehakuisuus oli kyllä huipussaan tällä radalla! Puolentoista viikon päästä on onneksi hyppykoulutus, jossa toivottavasti saadaan vinkkiä siihen, miten okseri kannattaa Elville opettaa. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Hyppyradalla sanoin jo etukäteen, että kakkosaita tulee alas ja niinhän siinä kävi. Tyypillinen tilanne, tiukka mutka aidan jälkeen, joka olisi käännettävä valssilla ja kun valssasin, rima lensi. Okei, tämä rata saatiin videolle ja kyllähän siinä näkyy taas, että en anna Elville sitä aikaa hypätä vaan käännän valssia jo, kun Elvi on vasta ilmassa. Treeniä, treeniä. Ainut ohjauksellinen paikka radalla oli 5-6-aidat, tehtiin Elvin kanssa päällejuoksu ja se oli siinä, täydellinen kohta. Muuten rata olikin vähän tökkivää, muurin palikka lensi, 15-rima kolisi ja 17 tuli alas. Elvi ei kuitenkaan lähtenyt 16-aidan takaakierrolle (kiitos tiukan haltuunoton, jonka vuoksi se 15 kolisi), vaikka siitäkin olin melko varma ennakkoon.

Tuloksena 15 aliajalla (nopeus inasen parempaa jotain 4m/s luokkaa). Muuten aika mitäänsanomaton rata, poislukien tuo täydellinen päällejuoksukohta. Olin siitä kyllä supertyytyväinen, se nimittäin tuntui ja näytti hyvältä.

Plussaa: keinulle tilaa -treeni on tuottanut tulosta, Elvin radanlukutaito on parantunut
Miinusta: opeta se okseri, rytmitystreeniä valssikohtiin




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti