maanantai 2. heinäkuuta 2012

Agirotu 2012

Elvi & Zofi

Lähdettiin perjantaina aamusta Kuopion suuntaan vuoden 2012 agirotuun. Autoon pakattiin tiiviisti kolme ihmistä ja kolme koiraa, Elvi, Hilma ja Zofi-tolleri. "Pienen" kiertomatkailun ja lossiajelun kautta löydettiin kylpylä-hotelliimme, jota ei voi muuta kuin suositella. Mahtava paikka, koirat saivat olla mukana ja ehdittiin kylpylän altaisiinkin lillumaan, saunomaan saunoihin ja jopa viimeisenä päivänä vesijumppaan!

Perjantaina oli vielä iltapäivällä/illalla vuorossa kaksi virallista agistarttia koko porukalla. Elvi ja Hilma kakkosissa, Zofi kolmosissa. Koko viikonlopun numerot saatiin yhdellä kerralla ja sitten kataloogia seuraten kierrettiin minuuttiaikataululla neljän kentän ympärillä koko viikonloppu. Melkein kaikki radatkin saatiin videolle, Zofin yksi startti jäi kuvaamatta, kun kuvaus oli nakitettu jollekin ulkopuoliselle kuvaajalle.


SERTI-Elviira!
Elvin ensimmäinen startti oli Sami Topran rata, jossa oli kakkosluokan radaksi mukavasti mutkaa ja tekemistä, ei siis lainkaan pelkkää suoraa. Niinhän siinä sitten kävi, että Elviira hämmästytti täysin ja nappasi ensimmäiseltä radaltaan nollan aliajalla, sijoittuen ensimmäiseksi. Tältä radalta saatiin siis kouraamme serti ja menolippu kolmosiin. Muutamassa kohdassa pari pelastusta, koska olin itse myöhässä, mutta eipä sillä, hyvin Elvin pää kesti vielä tässä vaiheessa kisailuja. Kontaktin alastulolla vedätin ja sehän kannatti, pientä örinää se pitää alakontakteilla, kun ns. juoksen karkuun, mutta yllättävän hyvin tulee mukaan ohjaukseen ahdistuksen jälkeenkin. Ja ahdistuksen ansiosta Ee siis juoksee suorallakin alakontaktit alas asti. Ketyt nukkuivat Elvin ekan radan aikana, joten hieno rata tuli videolle vasta tuosta puolestavälistä loppuun ;) Hyvä meidän Elviira!!

Hyppäri olikin sitten kolmosten ensimmäinen rata ja sieltä napattiin het toisella esteellä HYL, kun Elvi lähti "ODOTA"-käskyllä liikkeelle ja kuten kuvitella saattaa, en siis ihan ehtinyt ohjauksellani mukaan. Ei siinä, tehtiin kisanomaisesti kuitenkin rataa loppuun. Elvi lanaili tosissaan kolmevitosen esteitä menemään, mutta kyllä siellä pysyi muutamat ylhäälläkin. Kiire oli radan teema, sekä Elvillä (hyppyjen suhteen), että itselläni ohjauksen kanssa, mutta oli siellä hyviäkin paikkoja. Tykkäsin varsinkin Elvi kepittelystä ja putkille irtoamisesta. Tuomarina enkkulainen Lee Gibson.

Hilma otti perjantaina yliaikanollia ja Zofi hyviä hyllyjä. Ee pokkasi voitto- ja sertiruusukkeiden lisäksi Expertin lahjakortin ja pullaa :)

Elvi ja kisakenttä
Lauantaina oli taas kaksi virallista starttia, ensin avointen SM:ien karsintarata aamusta ja sitten myöhemmin iltapäivällä kansainvälinen rata. Minua ärsytti ihan järkyttävästi se, että luokkanousijoita pompoteltiin koko ajan "starttaatte ensin, eikun sittenkin viimeisenä, eikun ette te olekaan kolmosissa" -tyyliin koko ajan, mutta onneksi se ei vaikuttanut ratoihin. Muuten järjestelyissä ei ollut valittamista lainkaan.

Lauantain ensimmäisellä radalla Elvi toimi ihmeen mukavasti, alku sujui oikein hyvin, mutta sen huomaa Elvistä, että kun joku menee pieleen, siitä alkaa alamäki. Keinut oli hilkulla koko viikonlopun (paitsi perjantain eka radalla) ja oma ohjaukseni oli myöhässä melkoisen usein. Niin tälläkin radalla, minkä vuoksi Elvi lanailikin sitten taas todenteolla rimoja alas. Puomilla hidastin, joten ei mitenkään yllättäen vitonen puomin alakontaktilta. Tuloksena rv 25 (vaikka itse laskisin että 30), mutta joka tapauksessa, paljon :D Vauhti oli ihan kiva, 4,06m/s etenemällä. Tuomarina Katariina Virkkala.

Elvi haukkasi pienen palan pois...
Toisella radalla, kansainvälisellä siis, oli tuomarina taas Gibson, kontaktituomarina Jarmo Jämsä. Elvi aloitti oikein mukavasti radan, mutta edellisen viikonlopun ja viikon kisa/treenimäärä alkoi selvästi painaa ja Elvi oli väsynyt. Ei irronnut minnekään, edes sille puolen metrin päässä olevalle aidalle tai metrin päässä oleville kepeille ja lopussa kävi vielä äkäisyyksissään pohkeeseeni kiinni, joten ei vakuuttanut tämä rata sitten lainkaan. HYL ja hotellille nukkumaan.

Sunnuntaina oli sitten epävirallisten kisailujen vuoro. Ensin tehtiin Finnish agility open -rataa ja sen jälkeen käytiin vielä pyörähtämässä westietyttöjen joukkueradallakin. FAO-radalla Elvin vauhti oli jotain about etanan luokkaa, mutta hauskin kohta oli, kun Ee tiputti riman. Siis tuo koira laittoi juostessaan silmät kiinni ja hyppäsi aidan suuntaan. Se ei siis edes katsonut mihin ponnisti. Ei sitä taida ihan hirveästi haitata, vaikka vähän sattuukin riman päälle laskeutuminen... pöljä Ee. Toinen vitonen otettiin sitten vielä aidalta puomin jälkeen, sillä nythän minä vedätin, mutta taas kuului se örinä alakontaktilla ja sieltähän se ahdistunut Elviira juoksi perässä, eikä hypännyt aitaa. Tuloksena siis kymppi ja sijoitus oli jossain siellä 17. tienoilla.

Joukkueradalle Elvi lähti toisena ja raivo oli päällä. Mukavasti se siitä huolimatta teki töitä, vaikka rimoja tippuikin. Tuntuivat vaan todella matalilta nuo 25 cm:n rimat kolmosten 35:iin verrattuna. Joukkueradan jälkeen sain viimeistään kiteytettyä sen, mitä Elville on seuraavaksi opetettava ja kerrattava; ennakoivat käännökset, okseri ja lähdössä pysyminen.

Kaikkinensa viikonloppu oli mahtis, löysin Elville kympillä Hurtan sadetakin (selän pituus 33cm ♥) ja uusia leluja tietysti myös. Matkaseura oli mahtavaa (seuraava reissu on jo suunnitteilla...) ja mun Elviirani on mini3-luokassa!

Sunnuntain palkintojenjakotilaisuudessa yksi väsähtänyt vauva
Nyt puolentoista viikon agiputken jälkeen pidetään pakkolomaa ainakin saman verran ja sitten taas treeniä, treeniä, treeniä ja kesäkisoja :)



Elvin radat:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti