keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Tokon vapaavuorolla...

...tapahtui seuraavaa:

Elviira huusi, kiljui, rähisi, vinkui, piippasi, nyki, pomppi, temppuili ja oli oma mahdoton itsensä.

Oli siis hurjan kivaa! Elvi joutui odottamaan autossa tunnin, kun vedin edeltävälle agiryhmälle treenit. Luulin, että menisin hakemaan autosta pakastettua koiraa (ulkona -11 astetta), mutta olinkin todella väärässä. Innosta halkeamaisillaan oleva Elvi oli kuumentanut itsensä autossa niin, ettei tiennyt miten päin olisi. Veto päällä halliin ja agilityhuuto päälle, kun tultiin sisälle. Ihan sama, vaikkei ollut agiesteitä kentällä, Elvi oli täysin agimoodissa.

Rauhoitukseksi tehtiin vähän töitä, pa ja pätkä seuruuta. Sitten riepoteltiin palloa. Sitten piti mennä riviin. Ja putkien takana (halli siis jaettu agiputkilla kahtia) oli häiriönä musta kelpie tokottelemassa. Elvi ensimmäisellä käskyllä ja räikeällä käsiavulla maahan (hihna kaulassa) ja menin hallin toiselle seinustalle. Elvi oli kuin veitsen terällä koko ajan. Lähti liikkeelle reippaan minuutin jälkeen, kun seisoin paikallani Elviä kohden. Palautin, mutta eihän se mopo pysynyt kauaa käsissä ja Elvi ponkaisi istumaan. Siinä sitten maahan palauttaminen, Elvi ponnaa istumaan, maahan palautus, Elvi piippaa, muut palaavat halliin, Elvi pomppaa, maahan palautus, minä lähestyn, Elvi pomppaa, maahan palautus, kelpielle sanottiin jotain, Elvi pomppaa, maahan palautus, menin sivulle ja palkka maahan. Liikaa virtaa.

Illan aiheena oli nouto. Ylläriylläri, ei osallistuttu siihen hauskuuteen. Tehtiin seuruuta. Ja mun mielestä Elvin seuraaminen on loistavaa! Kontakti ei tipu, käännökset on paljon paremmalla tolalla ja paikka pysyy. Ja tietysti se, että Elvi on vaan niin kuvottavan intona seuruussa. Vieläkin tuppaa takapuoli menemään maahan, kun käännytään vasemmalle, mutta totesin, että jos pidän itse vauhdin yllä käännöksissäkin, Elvi ei ehdi istahtaa. Täytyy siis muistaa olla hidastelematta. Seuruu tehtiin siis kerrankin hihnassa. Olin tietysti solmussa, mutta ei haitannut, kyllä me opitaan vielä.

Sitten mentiin sen mustan kelpien kanssa samalle puolelle ja olipahan mahdottoman vaikeaa tehdä yhtään mitään. Elvi vahtii kuin haukka, mitä se musta siellä touhuaa ja nyt se juoksee ja sitten pitää rähistä ja vaikka ja mitä. Tehtiin häiriössä siis pelkkää suoraa seuruuta. Hyvin se toimi, kun Elvi ottaa kontaktin seuruussa niin ei ehtinyt sitten huomata kaverin touhuja. Bh-kokeen olen nyt valitettavasti jättänyt haaveisiin, sillä en millään uskalla mennä riskeeraamaan tuon kanssa mihinkään kokeeseen, missä pitää tokoilla samaan aikaan jonkun toisen kanssa. Aivan liian arvaamaton järjestyksenvalvoja.

Tehtiin pari luoksetuloa pitkähköllä matkalla. Muuten kiva, mutta Elvi tahtoo hieman ennakoida käskyä ja toisekseen en saa sitä enää millään tulemaan sivulle kiertäen (vaikka luoksetulo on aina tehty niin) ja näin ollen Elvi jää eteeni istumaan (kylki minuun päin), kunnes käsken uudestaan sivulle ja neito heittää takapuolensa täsmälleen oikeaan kohtaan. Plääh.

Sitten otettiin räikeällä käsiavulla liikkeestä seisomista ja paikallaan maahanmenoa ensimmäisellä käskyllä. Olisi ehkä pitänyt jättää tekemättä. Elvi on niin epävarma varsinkin maahanmenon kanssa, että kun se istuu sivullani ja sanon "maate", se nykii niin kuin olisi ollut menossa heti maahan, mutta ei uskaltanutkaan. Välillä sitten menee viiden sekunnin viiveellä, mutta jos käskytän toisen kerran, menee heti. Mietin, että pitäisikö vaihtaa kokonaan käskysanaa maahanmenolle vai vain käsiavulla auttaa (ja sitten toivoa, että käsiavun saa jotenkin häivytettyä, kun tuo on muutenkin mun kädessäni kiinni, tällä kertaa ei siis tosin fyysisesti). Seisominen toimii, mutta en usko, että Elvillä on vieläkään mitään tajua, mitä seisominen oikeasti on. Yrittää lähestulkoon aina istua tai sitten jää puoliksi polvet koukussa seisomaan, kun ei ole varma mitä tehdään.

Semmoinen tokotreeni tänään. Ajattelin tähän koota huvikseen oman näkemykseni siitä, millä mallilla Elvin alo-liikkeet ovat tällä hetkellä.

1. Luoksepäästävyys
Ei mitään ongelmaa.

2. Paikalla makaaminen.
Tokomoodissa paikallaolo ei ole ongelma, maahanmeno ja maassa pysyminen lopussa ovat ongelma.

3. Seuraaminen kytkettynä
Toimii.

4. Seuraaminen taluttimetta
Toimii.

5. Liikkeestä Maahanmeno
Ei toimi ollenkaan.

6. Luoksetulo
Kunhan malttaa odottaa käskyn.

7. Liikkeestä Seisominen
Toimii käsiavulla.

8. Vapaahyppy
Toimii.

Kiteytettynä: itseluottamusta Elviiralle, hyviä hermoja minulle, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti