keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Elämää!

Kaikennäköistä ollaan taas tehty, mutta blogin päivittäminen on vain jäänyt. Viikonloppuna trimmireissun jälkeen tulivat vielä Hilma ja Tellervo kylään ja käytiin Sofian luona pissaamassa parketille ja matoille (tai siis Saga hoiti tämän puolen) Riihimäellä. Käveltiin maanantaina Elvin kanssa ensin päivälenkiksi pitkä metsä/katulenkki ja vielä illalla Sagan seurassa vaellettiin järven vastarannalle ja takaisin. Joka päivä ollaan myös tehty Elvin kanssa niitä kehonhuollon kotitehtäviä eli kropan kääntelyitä ja peruuttelua.

Sagalla alkoi juoksut (TAAS!!), edelliset alkoivat 18. tammikuuta ja nämä siis alkoivat 13. maaliskuuta. Pelottavan tiheä väli, vieläpä kun ensimmäiset olivat ihan kunnolliset ja niin näyttävät nämä toisetkin olevan. Vointi on muuten taas huono ja jotenkin tuntuu, että aina kun tulee huono vaihe, se on edellistä surkeampi. Vettä uppoaa skottiseen litratolkulla ja vauhti on hiiiiidas. Sisälle pissataan jatkuvasti (ennätys viiden tunnin opiskelupäivän aikana 14 lammikkoa) ja korilla on paljon nukkumakäyttöä. Josko tämä taas tästä jossain vaiheessa lähtisi taas parempaan suuntaan. Kovin paljon huonompaan ei ainakaan voi. Ja vaikka miten olenkin ollut Sagan osalta sitä mieltä, että sitä ei steriloida ( a) koska Elvin steriloinnista ja jälkijutuista on huonoa sanottavaa ja b) pieneen koiraseen on jo uponnut muutama tonni euroissa), jos juoksutahti ja masennuskaudet pysyvät tällaisessa tahdissa, en oikeasti jaksa tuota katsella. Mutta seuraillaan, miten tilanne tässä etenee.

Kuva lainattu Jonnalta, kiitos!
Elvin kanssa vietettiin tänään aikaa hallilla. Koulutin omaa agiryhmää (mikä on muuten ihan parasta hommaa ikinä!) ja sitten saatiin mennä Een kanssa edellisen ryhmän vuorolla Vuorelan Lotan rataa. Se olikin ihan hauska. Alun ohjaus vasemmalta, lähetys takaakierrolle, saksalainen, lähetys vitosen takaakierrolle, oikealta puolelta ohjaten pituus ja putkeen. Elvi eksyi ysiputkesta ulos tullessaan ja hyppäsi kympin suoraan (olin siis liian kaukana 10-aidalla), pitkän 13-putkeenlähetyksen aikana kävi jalassa,  putkesta tullessaan kävi hyppäämässä 12-aidan (pätevä ♥), uusi yritys ja puolivalssilla Ee haltuun ennen keppejä, ohjasin kepit ensin vierestä, lopuksi koitin myös leijeröidä aidat ja toimi!! Lopussa ei mitään kummallista ollutkaan, 19-aidan jälkeen valssi ja saksalainen taas 20-aidalle.

Tehtiin ihan lyhykäinen treeni, sillä ollaan nyt pidetty kisojen jälkeen treenitaukoa. Siinä mielessä Ee on kyllä helppo agi- ja muu harrastuskoira, että ei tarvitse taukojenkaan jälkeen etsiä mitään motivaatiota mistään. Aina valmis ja silleesti.

Agin jälkeen alkoikin sitten tokon vapaavuoro ja jäätiin ihmettelemään ensimmäistä kertaa elämässämme ruutua. Tehtiin sitten ruutua namialustalla ja Elvi ponkaili tietenkin sinne. Nyt siis aletaan opettaa uutta sanaa, ruutu. Koitettiin sitten muiden tehdessä ruutua treenata ihan perusasentoa Elvin kanssa, mutta intoa kun oli taas kuin pienessä kylässä Ee ponnaili koko ajan istu-maahan-istu-maahan-istu-maahan ja joka välissä haukkui tai kävi sinkoilemaan kanssatreenaajia kohti. Ainakin ollaan häiriönä kaikille muille tokoilijoille, jos ei muuta. Tosin tänään oli huippuhyvä koutsi paikalla, jolta sain paljon eväitä Elvin kanssa tokoiluun. Nyt otetaan käyttöön se ketjupanta (kuristamaton) ja eri hihna AINA, kun tokoillaan. Tehtiin myös paikkamakuu, jossa ongelmaksi muodoistui Elvin sammakkoasento... siis kun käskin Een maahan, se meni mahalleen makaamaan takajalat pitkällään tai sitten vaihtoehtoisesti, jos maatemeno onnistui oikein, se ujuttautui odotellessaan mahalle takajalat ojolleen. Eipä ole ennen tällaistakaan tullut vastaan, tosin mitä muutakaan voi odottaa koiralta jonka perusasennon istuminenkin on kerjäysasennossa etutassut ilmassa olemista. Ja vaikka Elvillä on oikeassa mielentilassaan luotettava paikkamakuu, se oli tänäänkin niin intoa puhkuen maassa, että olisi voinut nousta hetkellä millä hyvänsä. Saas nähdä, koittaako sellainen päivä, jolloin Elvi olisi hillitty tokokoira.

Loppuun vielä loistavia uutisia, nimittäin Elvi pääsi kuin pääsikin Keravalla aprillina järjestettävään luonnetestiin!! JEE!!! Videoijakin on jo pakotettu mukaan, joten sellaistakin matskua sitten tulossa. Vaviskaa amerikanakitat, täältä tulee Elvi ;)

4 kommenttia:

  1. Hyvä että selvensit ton pissajutun, joku olis voinu luulla että se olit sinä! :"DD Ja tsemppiä saguliinin kanssa!

    VastaaPoista
  2. Niin tai vielä pahempi, että se olisi ollut joku muu koirista ;) Kiitos tsempityksistä, niitä tarvitaan! Taas koetellaan hermoja ja syyllisyydentuntoa...

    VastaaPoista
  3. Hei, voi harmi että Sagalla on huononpi kausi, meillä Tiuhtilla on päästy jopa siihen että aamulla pyytää ulos pissille, ja yöllä ei ole kuin yhdet pissat, joskus ei sitäkään paperilla. Ensi kuussa mennään siihen ekaan sappitestiin leikkauksen jälkeen. Reipastunut on paljon nyt kuukaudessa ja pikkuhiljaa tässä ollaan opeteltu näkevänä elämää. Nyt näyttää hyvältä, ns.sekavuuskohtaukset on vähentyneet ja tyttöön saa paremmin kontaktia.
    Näillä eväillä meillä mennään, toivottavasti teilläkin parempaan suuntaan.
    Terkuin Manju ja Tiuhti jyväskylästä.

    VastaaPoista
  4. Hei ihanaa kuulla Tiuhtista ja varsinkin hyviä uutisia!! Toivottavasti sappihappoarvot ovat teillä kohdillaan (Sagallahan ne eivät tosiaan ole laskeneet edes leikkauksen jälkeen) ja elämä alkaisin kaikin puolin hymyilemään pikkuiselle ihanuudelle!

    Sagalla taas tosiaan todella huono kausi menossa, omat hermot loppu ainaisesta siivoamisesta, huonekalujen jalat menevät kovaa vauhtia pilalle, listoituksista puhumattakaan. Nyt onkin semmoinen vaihe, että täytyy olla itsekäs ja ajatella omaakin jaksamista (sitä henkistä varsinkin), joten Sagalle yritetään nyt sellaista versiota, että hommataan sille pentuaitaus, johon neiti sitten laitetaan aina yöksi ja siksi aikaa, kun en ole kotona. Ja aitaus siis tilan vuoksi (että siellä on tilaa pissata ja nukkua jossain muualla kuin siinä pissassa) ja vuorattuna tietysti kauttaaltaan sanomalehdillä tmv. Käytännössä en usko, että Sagasta ikinä tulee sisäsiistiä, minkä vuoksi aion nyt opettaa sen vielä kohtalaisen nuorella iällä tällaiseen ratkaisuun ihan jatkoakin ajatellen. Ja toki kotona ollessani Saga saa olla koko asunnossa vapaana toisen koirani kanssa, jolloin pystyn viemään sen tarpeen vaatiessa riittävän usein ulos. Parempia aikoja odotellessa..

    VastaaPoista