torstai 1. maaliskuuta 2012

Mitä teillä syödään? - blogiarvonta

Elviiran ja Sagan ensimmäinen blogiarvonta koiramaisten lukijoiden iloksi starttaa! :)

Pöllö-paketti
Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tähän kirjoitukseen tai kirjoittamalla omaan blogiisi koirasi/koiriesi ruokailutavoista ja -tottumuksista.

Mitä teillä syödään? Kuinka paljon? Montako kertaa päivässä? Lisäravinteita, nameja? Onko sinulla nirso koira, jolle kokkaat päivästä toiseen gourmet-ruokia vai ahmatti, joka syö kaiken ruoantähteistä roskiksen sisältöön? 

Haluan siis tietää kaiken siitä, mitä ja miten teillä syödään!
Pupu-paketti
 Arvonta suoritetaan kuukauden kuluttua aprillipäivänä (ja se ei sitten ole pilaa!).

Palkinnot näkyvät kuvissa, kaksi pikkupakettia siis arvotaan. Pöllö-paketissa on Simply Fidon pieni ekopehmolelu, jonka sisällä on vinku ja Planet petin Chicken chipsejä. Pupu-paketti puolestaan sisältää Best Friendin Natural Bitesin kuivattua kilohailia ja Hauhaun pitkäkoipisen pehmopupun, jonka sisällä niin ikään on vinku.

Kerro kommentissasi kumman paketin arvontaan osallistut (ja myös siitä, jos olet kirjoittanut arvontavastauksesi omaan blogiisi).

Sagan ruokailu on varsin yksinkertaista, Royal Caninin Hepatic kuivamuonaa kuluu päivässä noin 200-300 grammaa (pussin kyljessä tosin lukee 8 kilon painoisen koiran suosituksen kohdalla 150 grammaa). Ruokailu on pilkottu osiin niin, että Saga syö ainakin kahdesti päivässä eli aamuin ja illoin, mutta jos esim. aamuruoka ei ole maistunut tai jos päivän aikana on luvassa paljon toimintaa, syö Saga myös välipaloina nappulaa päivän aikana. Näin maksavaivaisen verensokeri pysyy paremmalla tolalla ja neidissä riittää virtaa. Iltaruoan kastikkeena Saga saa laktuloosia muutamia millejä. Sagan aivan ehdoton lempiherkku on raaka keräkaali. Tosin pikkuimuri syö kyllä kaiken, mitä tarjotaan ja koska maksavikaiselle ei tarjota mitään, syö Saga myös kaiken, minkä muut jättävät, unohtavat tai häviävät ruokakuppitaistelussa. Silti Saga osaa kyllä jättää eli tottelee, jos käskee ei ota, mutta jos et ehdi kieltää, Saga ei myöskään jää odottelemaan lupaa mihinkään. Terveenä koirana Saga olisi varsin helppo syötettävä ja todennäköisesti painokin olisi sitten jossain pilvissä. Palkkanamina Sagalla toimivat omat maksavikaisen nappulat. Helppoakin helpompi koira!

Elviiralla on enemmän ja vähemmän henkisiä ja fyysisiä ongelmia ruokailun kanssa. Käytännössä Elvi ei ole nirso eli syö kyllä sen, mitä tarjotaan, mutta jos on vara valita, niin ehdottomasti valikoisi ruokansa. Elvin ehdotonta lempparia ovat kuivamuonanappulat, joita Ee ei ole kuitenkaan sitten pentuiän saanut syödä (allergioiden ansiosta). Jos jossain on nappuloita, Elvi pyrkii kyllä varastamaan ja syömään ne mahdollisimman nopeaa vauhtia, tosin uskoo kyllä kieltoa sekin. Elviira syö tällä hetkellä Mustista ja Mirristä saatavaa kanamixiä (pakastettu raakaruoka), joka on käytännössä samaa tavaraa kuin Murremixin kanamix. Sitä uppoaa pötkön verran päivässä eli noin 500 grammaa. Ja tämä on Elvin pienennetty annostus, josta aion vieläkin nipistää ainakin 50-100 grammaa, sillä mielestäni Elvi on alkanut hieman pyöristyä. Painolukemakin näyttää 7 kiloa ja vaikkei se liikaa ole, niin Elvin ihannepaino näyttäisi kuitenkin olevan siellä 6,5-6,7 kilon välillä. Toivottavasti pystymme lisäilemään pikkuhiljaa taas Elvin ruokavalioon jotain muutakin, mutta tällä hetkellä mennään kanamix-eliminaatiodieetillä. Iltaruokaan Elvillä lisätään Yumegan öljyä. Palkkanamina Elvillä toimii nykyään kaupan kuivatut kananpalat (Hauhaun kanafileet tmv.) tai kypsennetty kananliha.

Tällaisia ruokailijoita meillä, minkälaisia teillä?

5 kommenttia:

  1. Ihana toi pöllöpehmo! Onneks mulla ei oo koiraa.. ;D

    VastaaPoista
  2. Me osallistutaan pöllö-paketin arvontaan :)

    Meillä koirat syö kaksi kertaa päivässä (aamulla kun herätään ja illalla 5-6 aikaan) Royal Caninin nappuloita joiden sekaan laitan aina 2/5 esim. cecaria, koiranmakkaraa, maksalaatikkoa, tonnikalaa, raejuustoa, jauhelihaa, kotiruuantähteitä yms. Lisäksi pidän välillä Nurtolin öljy kuureja, jolloin sekoitan öljyn ruuan joukkoon kerran päivässä. Muita lisäravinteita ei ole. Lisäksi annan koulutuksen yhteydessä nameja. Joskus harvoin innostun kokkaamaan esim. yrjölän puuroa korille, mutta harvemmin tulee mitään gourmeeta laitettua ;) Meillä ei olla ahmatteja eikä nirsoja, mutta silloin tällöin kallistutaan kyllä hieman tuolle nirsoilulinjalle. Sitten vaan jää ateria väliin ja kyllä sitten taas seuraavalla kerralla maistuu :)

    VastaaPoista
  3. Me osallistutaan myöskin pöllö-paketin arvontaan! :)

    Tässä vaiheessa täytyykin sanoa, että teillä on aivan mahtava blogi! Mukavia tekstejä sekä kivoja kuvia! :)

    Meillä koirat syövät tällähetkellä Virbacin adult-kuivaruokaa. Aamulla ruoka on kun herätään ja illalla joskus 9 aikoihin. Välillä kuivaruuan sekaan menee myös raejuustoa, piimää,Kennelrehulta tilattua maksalaatikkoa tai jauhelihaa tai makaroonilaatikkoa. Joskus ruoka saatetaan laittaa myös Kong-lelujen sisään, jolloin ruuan saamisessa riittää tekemistä. Aamuisin ruuan sekaan laitetaan Nutrolin-öljyä.

    Koulutuksen yhteydessä meillä käytetään joko makkaraa tai ihan namipaloja. Tällöin ruoka-annosta hieman pienennetään.

    Kumpikaan koirista ei ole mikään ahmatti, mutta ei myöskään nirso. Aina on ruoka hävinnyt kiposta! :) Kerttu yleensä on ennemmin syönyt ruokansa, jolloin täytyy kyllä vahtia, ettei mene Hertan kipolle, sillä Kerttu saattaa varastaa Hertalta, eikä Hertta ole milläänsäkkään. Onneksi Kerttu kuitenkin uskoo, ettei sinne Hertan kipolle mennä! :)

    VastaaPoista
  4. Tzajajai.
    Mein porot rrrraaaaakastaa pupusia ja kuivattua kalaa, joten pupujussukan arvontaan osallistutaan.

    Meillä vähän vaihtelee tuo ruokinta, mutta tällä hetkellä: Porot on hyvin taloudellisia ruokansa suhteen. Ne syövät 2 kertaa päivässä. Noin puoliltaöin ja noin puoliltapäivin. (mun oudot rytmit)

    Treeninameja ei paljoa säännöstellä ja kitsastella. Broilerpullia, frolicceja ja nyt uutena keksintönä jauheliha ja/tai maksakakkuset. http://helpotnollat.blogspot.com/2011/12/tieto-on-valtaa-tiedon-jakaminen.html#comment-form tuolla reseptillä.

    Minttu syö Royal Canin Medium Mature 25, ruokaa. Minttu syö noin 3dl päivässä. Minttu on ennemmin nirso kuin ahnepossu. Leikattuna koirana se lihoo herkästi.

    Mintun ruuan tulee sulaa hyvin, mutta ei liian hyvin. Sen pitää pitää nälkää mutta se ei saa olla liian kuidukasta. Kakkamassa ei saa muodostua liian tiukaksi, sillä sitten suolen epämuodostuman kohdilla homma menee tukkoon, painaa pissaputken kiinni ja aiheuttaa kipuja. Silloin menee myös takapään lihakset kipeäksi.
    Tätä ruokaa Minttu syö mielellään ja tällä se on jopa hieman hoikistunut. suolisto pelaa ja turkki kiiltää. Niin kauan kun tätä saa, me myös hyödynnetään kasvattajakortin suoma alennus ;)

    Tyyne ja Ilona syövät nyt Hau-Hau Champion Kana-riisi
    kaikille koirille -nappulaa. Pääasiassa halpuus ja energiaköyhyys yhdistyvät _riittävän_ laadun kanssa. Läskit laihtuu tai nipin napin pysyvät kuosissa. Tyyne syö päivässä 3dl, Ilona vain 2,5 dl. vähempää sille ei voi syöttää. Ipa tykkää olla pikkasen pläski, aina ja ikuisesti. Ilona on ahne, kuolettavuuteen asti. Ruokakuppi on sille turhake. Se syö ruokansa lattioilta metsästäen nappula kerrallaan. Kupista imuroituna sen annos juuttuu kurkkutorveen ja se tavoittelee viimeistä nappulaa vaikka silmissä jo sumenee. Molemmat hyvin taipuvaisia lihomiseen.

    Mehmet syö tällä hetkellä Royal Canin medium junioria. Noin 3-4 dl/päivä. Hyvin hoikka. Rasvaisempi ruoka pitää sen sopivassa kunnossa ja tulosteen määrän hillityssä 2-3 kerrassa/päivä. Enemmän ruokaa = edelleen hoikka Mehmet mutta paljon paljon enemmän tulostetta. Mehmet syö mielellään ja kaikki kelpaa.

    Lisäksi heittelen välillä köyhempää ruokaa syöville ravintolisäjauhetta ja kaikille satunnaisesti öljykuureja. Joskus ostan jotain hyvää kuppiin. mutta nekin on suoraan lihomiseen yhdisteltäviä asioita.

    Silloin kun emännällä on enemmän rahaa ja pentubuumin vuoksi ei ole energisempää ruokaa turhaa pussia. Mehmet ja Tyyne syövät Royal Canin Medium adulttia. Tyyne sen vajaa 3dl ja mehmet 3-4 desiä. Se sopii molemmille.

    VastaaPoista
  5. Nyt vasta hokasin, että teillähän on myös blogi. Kiva käydä lukemassa kisakuulumiset!
    Äsken jo hirvittävän tekstin rustasin ja sitten tuli virhe joka vei kaiken.. :( no uusiksi:
    Ja pakkohan mun on myös pupu-paketin arvontaan osallistua!

    Viime vuoden heinä-elokuussa päätin, että koirien ruokavalio vaihtuu viljamössöistä raakaruokintaan. Syinä olivat Nemo hoffin närästys/nikottelukohtaukset, jotka saattoivat kestää muutamasta minuutista moneen tuntiin. Mitään selitystä asialle ei ole koskaan löydetty. Läski ei myöskään ole ikinä pysynyt Nemon luiden päällä, oli käytössä työkoirien energianappulaa tms. Niinpä kertaheitolla lensi nappulat roskiin ja pakastimet täyttyivät lihasta. Ruoka-annostusta katselin netistä ja maalaisjärjellä lähdin sitä toteuttamaan vatsalinjaa seuraamalla.

    Lihaa käyn ostamassa n. kerran kuussa, johtuen pakastimien pienuudesta. Joka kerralla pyrin ostamaan eri eläinten lihoja vaihtelevasti. Kasvikset ostan kaupasta ja soseutan itse. Aamuisin tarjoillaan liha-ateria kasvissoseen, merilevän ja öljyn kanssa. Iltaisin saavat lihaisia luita. Kerran-pari viikkoon on kalapäivä ja ajanvieteluita syövät myös sillointällöin. Usein on myös pelkkiä lihapäiviä, ettei luut vedä suolistoa tukkoon. Tällä hetkellä pakkasesta löytyy: kanan-, hevosen ja sian jauhelihaa, sian maksaa, broilerin sydämiä, naudan polvilumpioita, sian rintarustoja, naudan rustoluita ja jauhettua lohta.

    Koda-kelpie on herkkäpoika lihomaan, joten rasvojen kanssa saa olla tarkkana. Ruoka häviää kupista myös nanosekunnissa, en voi käsittää miten ruuan voi hotkaista niin nopeasti… Kodalle aamuisin n. 120-150g lihaa ja iltaisin 300-350g lihaisia luita. Kodalle syötän mieluummin vähärasvaisempia lihoja, rasvat kun näkyvät heti vatsalinjassa… ja liikunnan mukaan tietty ruokamäärää lisätään/vähennetään.

    Nemolta on raakaruokinnan myötä loppuneet närästykset yms. ja läski pysyy luiden päällä! Nemo on vähän nirsompi syömään ja varsinkin uudet lihatuttavuudet aiheuttavat kupilla erinäistä mulkoilua. Tonnikala pelastaa, sen avulla ruoka kuin ruoka uppoaa hyvin. Koda ahmii ja Nemo nautiskelee :) Nemo saa aamuisin n. 300g lihaa ja iltaisin 650g luita.

    Raakaruokaa en enää vaihda mihkään, hammaskivet on poissa, turkit kiiltää ja ruoka maistuu!

    VastaaPoista