lauantai 31. maaliskuuta 2012

Lauantaitreeni

Olin tänään kouluttamassa alkeiskurssia hallilla. Otin Elvin mukaan ja rakensin ensin helpon radan. Sitten käytiin lenkillä ja ajattelin, että otetaan ihan vähän vaan agia. Niin otettiinkin, muutama este alkua ja RUOKApalkka. Sitten treenattiin vielä ohjauskuviona poispäinkääntöä, jossa pohdin, että onko se käskysana sitten aita vai takaa. Tehtiin eka toisto takaa-käskyllä ja totesin, että se oli se aita, kun Elvi kiersi sitten koko aidan! Pari hyvää toistoa (kun toi muru on vihdoin oppinut kääntymään musta poispäin) ja sitten Elvi lenkin kautta autoon.

Jatkettiin vielä kurssinpidon jälkeen, muttei suinkaan agilitylla. Tarkoitus olisi opettaa Elvi peruuttamaan portaat ylöspäin takaperin. No, ensimmäinen ongelmahan tässä toki on se, että Elvi ei osaa peruuttaa tasamaalla, puhumattakaan siis mistään muusta. Tämän tempun opettelu onneksi auttaa Elviä muutenkin, kun se oppii käyttämään tuota takaosaansa ja liikuttamaan niitä takajalkoja (kotiläksy fyssarilta). Käytin agiesteitä hyväkseni ja kaadoin muurin tolpat maahan niin lähelle toisiaan, että väliin jäi juuri ja juuri Elvin mentävä käytävä. Elvi käytävään ja ensin käsiavustuksella/käskytyksellä tasamaalla peruutusta. Elvi on hauska, välillä kun se peruuttaa, se on niin intona ettei oikeasti käytä kertaakaan takajalkojaan vaan työntää vaan etujaloillaan loppuruhoa taaksepäin. Saatiin kuitenkin hyviä toistoja. Siirsin käytävän a-esteen eteen ja levensin sitä vähän. Sitten odoteltiin. Elvi tarjosi maahanmenoa ja istumista varsin useasti, kerran nousi jopa seisomaan, kunnes sitten liikahti toinen takajalka aata vasten. Iso palkka ja uusi odotus. Nopeasti se sitten välähtikin ja Elvi alkoi äkkiä tarjoamaan peruutusta aata vasten. Selvästi se kyllä yrittää väistää peruuttaessaan takanaolevia esteitä (fiksuhan se on), mutta muurista rakennetun käytävän ansiosta aan luiska oli pienempi paha kuin pystysuorat seinät. Käytiin välillä hakemassa lisäpalkkaa ja juomassa ja kun palattiin takaisin sorvin ääreen alkoi taas maahan-istu-"kerrojomitämunpitäätehdä"-ilmeen -tarjoaminen, mutta jälleen kerran, kun Elvillä syttyi airam pään päällä, tarjouksia tuli luiskaa pitkin peruuttamisesta. Sain Elvin tällä kertaa siis kiipeämään parin askeleen verran aata ylös peruuttaen. Mahtavaa! Tätä jatketaan vielä jonkin aikaa ja sitten aletaankin siirtyä askelmiin. Sitten ei harmitakaan enää muu kuin se, että asutaan maantasalla yhdessä kerroksessa ;)

Tässä vielä pari videota.

Ensimmäinen Elvin agitouhuista, aikaisemmasta Lotan koulutuksesta suurin osa, pätkä keskiviikon radalta ja nuo poispäinkäännöt. 

Toisessa videossa epämalliesimerkki. Ollaan Elvin kanssa treenattu sitä, että se pysyy ainakin hiljaa, jos ei nyt ihan kokonaan rauhallisena silloin, kun katson agivideoita. Pujottelun kolina vieraiden videoilla ja kaikki äänet omilla videoilla ovat vielä työnalla.

Äänet mukana, joten koirakavereille korvatulpat ennen playta.




 
 
 

1 kommentti:

  1. Ihana video, en ottanu ääniä pois ja lopputuloksen saat kuvitella :D Hiton hienoa menoa! Toi on hyvä toi sun mene-käsky kontaktilla!

    VastaaPoista