lauantai 10. joulukuuta 2011

Elviiran TOKOkurssi!

Een tokokurssin piti alkaa jo viikko sitten, mutta koska jouduin keikalle, meiltä jäikin ensimmäinen kerta välistä. Tällä viikolla päästiin ensimmäistä kertaa sitten mukaan ja yllättäen Elvi ei ollut ihan niin paha kuin olin kuvitellut.

Tottakai Ee sekoili ihan täysin, kun mentiin (agility)halliin ja siellä oli muita koiria. Huusi ja kiljui ja sekoili, mutta ehkä kymmenessä minuutissa rauhoittui täysin niin, että pystyttiin tekemään tosissaan tokoakin. Ensimmäiset kymmenen minuuttia menivät siis siihen, että koitin rauhoittaa Eetä, otettiin pa:ta ja tuo tarjoaa kerjäämistä koko ajan ja pyörii ympäri ja tulee uudestaan sivulle ja tarjoaa taas kerjäämistä, käy haukahtamassa naapureille, pyörii ympäri, kiertää sivulle, peruuttaa sivulle, korjaa, kerjää... Koita siitä nyt sitten palkata oikeasta suoritteesta, kun ei ehdi edes huomaamaan sitä.

Kuten sanottu, tätä onneksi kesti vain alun luoksepäästävyyden ajan, sitten Ee olikin oikein vastaanottavainen ja oma itsensä. Tehtiin Elvin elämän ensimmäinen paikkamakuu! Olin ehkä kolmen metrin päässä ja kehuin hissukseen Eetä, hyvinhän se pysyy, mutta tahtoo nousta, kun lähden kävelemään vasten. Ja palkkauksessa varsinkin ennakoi ja nousee ottamaan palkkaa kädestä. Kaikista parhaiten meillä toimii palkkaus, kun heitän Elville palkan ja se ottaa siitä kopin. Täytyy tosi paljon tokon puolella keskittyä Een kanssa tuohon impulsiivisuuteen.

Sitten tehtiin luoksetuloa. Vähän hirvitti jättää Eviä riviin muiden koirien viereen, mutta hienostihan se tuli niin kuin pitikin sivulle. Ainut vaan, että agihallissa Elvillä on sitä agienergiaa, joka luoksetuloissa purkautuu haukkuna matkalla, mutta koska Ee ei tee sitä missään muualla kuin agihallissa, en olisi siitä huolissani. Luoksetuloissa Elviä ahdisti eniten se, kun muut juoksivat ja varsinkin kun yksi kaveri onnessaan karkasi ;) Elvissä asuva järjestyksenvalvoja ei ole koskaan tykännyt juoksevista koirista. Pidettiin katsekontaktia Een selkä juokseviin koiriin päin, mutta korvat oli mutkalla ja Ee koko ajan kartalla siitä, että selän takana riehutaan, vaikka kuinka yritin huijata! Hämmästyttävintä kuitenkin oli se, kun tehtiin pitkällä matkalla luoksetuloa ja muutaman metrin päässä musta iso koira "hyökkäsi" juoksevaa Elviä päin, niin Elviira ei edes katsonut sinnepäin vaan juoksi suoraan luokseni. Että ehkä minulla on sittenkin suurempi vaikutus kuin vierailla koirilla.

Sitten aiheena oli vielä liikkeestä seisominen. Muut tekivät tätä hyppyesteiden siivekkeiden kanssa, mutta Ee ei tule kyllä pääsemään lähellekään agiesteitä tokokentällä. Ollaan muutenkin treenattu liikkeestä seisomista Helmisen Hannan opeilla ja sillä jatketaan. Treenattiin myös ihan paikallaan käsiohjauksella maahan-seiso ja istu-seiso -vaihteluja. Istu-seiso on kaikista vaikein, mutta kyllä siitäkin vielä hyvä tulee. Ja olen päätynyt siihen, että en aio opettaa Eetä liikuttamaan etujalkojaan missään tilanteessa, vaan annan takajakojen tehdä työn, koska se tulee Elville luonnostaan ja etujalat pysyvät kuin naulattuina paikoillaan.

No, tästä on ihan hyvä jatkaa. Saatiin intoa treenaamiseen ja näimme vähän toivonpilkahdusta siitäkin, että tokokurssista saattaa sittenkin olla hyötyä Eelle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti