tiistai 22. helmikuuta 2011

Mustia pisteitä ja hengitysvaikeuksia

Lauantaina lenkin jälkeen alkanut pahoinvointi Elviiralla jatkuu edelleen. Tänään se tosin alkoi heti aamulenkin jälkeen, eikä vasta iltapäivälenkin jälkeen. Taudinkuva siis; mennään ulos lenkille (pakkasta -15...-25 astetta), kierretään kortteli (100-300m), tullaan sisälle ja Elviira alkaa oksentelemaan (jos ei ole syönyt, mitään ei tule ulos), maha kouristelee, hengitys vinkuu, on raskasta ja tiheää ja koko koira tärisee (ei kylmää, vaan jonkinlaista kipua). Tunnin tai puolentoista kuluttua tämä loppuu. Neiti käy nukkumaan ihan normaalisti. Jos Elvi herää/lähden liikkelle, on tyttö ensimmäisenä pallon tai lehmän kimpussa lähdössä leikkii, ihan täysin oma itsensä. Kesken leikin ei vaivaa mikään huonovointisuus tai muu.

Ainut, mikä on jatkuvaa, on mielestäni hieman raskas hengitys. Että ota nyt tästäkin sitten selvää. Eläinlääkärissä ovat sitä mieltä, että kyseessä on kennelyskä (yskää ei kyllä ole) ja omalääkäri on sitä mieltä, että pakkanen voisi olla liikaa. Mutta näistä herää kysymykset; miksi tuo muka kennelyskäinen ei yski ja miksei aikaisemmin pakkasista ole tullut tällaista reaktiota (joulukuussa lenkkeiltiin ihan normaalisti vaikka oli kylmä jne.) Nyt siis vaan katsellaan ja seuraillaan päivä (ja ulkoilu kerrallaan)

Paras arvaus taisi muuten yhdeltä eläintenhoitajalta olla kohtutulehdus. Sehän olisikin vakavampi paikka, varsinkin steriloidulla koiralla ;)

Mutta mukaviakin asioita olen nähnyt ja kokenut koiriin liittyen, nimittäin näin viisi mustaa pistettä Marin luona vieraillessani! En ole koskaan aikaisemmin nähnyt mitään niin sympaattista kuin viisi pirteää ja toimeliasta skottipentua. Korvaa, vartaloa ja suuren suurta käpälää joka iikka.

Elviiran reaktio oli kaikista paras, kun palasin kotiin. Ee tuli normaalisti ovelle vastaan, haistoi heti, että lahkeessa oli vieras haju ja juoksi karkuun nurkan taakse kurkkimaan, minkä ihmeen olen tuonut mukanani. Valitettavastihan siis mukana ei tullut muuta kuin haju ;)

VAROITUS! Kuvasaastetta.




Kameralaukun kokoinen nappula

3 kommenttia:

  1. Voi Elviiraa, toivottavasti pakkaset kohta hellittää! Hyvät kuvat mustista palleroisista!!

    VastaaPoista
  2. Ei hellanlettas sentään! Pentukuume, pentukuume... iiiik!! :D Aivan yltiösöpöja!!

    Ja Elviira, voi pientä! Ihme juttuja kyllä! Paranemisia nyt kaikin Aatulasta löytyvin voimin sinne Elville!

    VastaaPoista
  3. Joo mun koiralle ainakain tulee aina raskas hengitys ku on kovat pakkaset tosin se myös yskii. eläinlääkäri sano että sillä on vaan herkemmät hengitys tiet. Rajut kosteus vaihtelut aiheuttaa sillä kuulemma yskää mikä ei ole vaarallista.

    VastaaPoista