keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Lelumaa



Pakkaspäivinä varsinkin sisälelut nousevat arvoon arvaamattomaan ja Elviiraltahan näitä löytyy. Evin lelut, joilla neiti siis leikkii, koska turhia leluja inhoan, voidaan jakaa kolmeen pääryhmään. Palloihin, pehmoihin ja palkkoihin.

Pallot ovat ehdottomasti Evin intohimoryhmä. Neiti ei tosin kelpuuta muuta palloa kuin oikeat jalkapallot. Pienin pallo, joka pääsi Elviiran hyväksynnän läpi, oli lasten Nike-jalkapallo. Se tosin sai loppunsa tänä talvena joutuessaan lumilinkoon, mutta onneksi kaksi isompaa lempparipalloa ovat vielä jäljellä.

Toisena lempparilelujen ryhmissä on pehmolelut. Ehdoton ykkössuosikki (lähes pallojen veroinen!) on lehmäpehmo, joka ei vingu, vaan kuulostaa ehkä ennemmin sorsalta kuin miltään muulta. Lehmu on pikku-Een itsensä valitsema lelu. Olisi ollut miltein mahdotonta kävellä eläinkaupasta ulos, ilman kyseistä lelua ;) Muita kivoja pehmoja ovat nalle, possu, rätti (oikeasti pesukarhu?) sekä kettu. Joista viimeisen sisällä on tosin puolen litran tyhjä limpparipullo, että se siitä pehmosta.

Kolmanteen ryhmään kuuluvat sitten palkat eli lelut, joita käytän lelupalkkauksessa ja joilla leikin yhdessä Elviiran kanssa muun muassa vetoleikkejä. Näistä ainoastaan punaisen kankaisen treenipatukan kanssa Elviira leikkii itsenäisesti, muut saavat olla rauhassa, jos en itse niihin koske. Agilityssa varsin toimivia kapistuksia kaikki, silloin kun palkka ylipäätään kelpaa.

Ja tottakai on mainittava vielä ehdoton kestosuosikki, joka ei kuulu mihinkään ryhmään, mutta on ainut lelu, jolla Elviira leikkii kauan ja sataprosenttisesti yksin. Nimittäin pullo! Kohta kaksi vuotta täyttävä tyhjä puolentoistalitran limpparipullo, kohta kaksi vuotta täyttävillä kypsentämättömillä makaroneilla täytettynä.

Tässä vielä loppuun linkki vuodentakaiseen videonpätkään häkissä leikkivästä Elviirasta :)

Elviiran leikki

2 kommenttia: