sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Agilitya, pitkästä aikaa!

Menin tänään toipilaan kanssa Oreniuksen pitämään agilitykoulutukseen ja kannatti mennä. Rata oli vähintäänkin mielenkiintoinen, mutta sitten kun sitä mentiin, niin eihän se niin kummonen ollutkaan. Rengas tuotti elämää suurempia tuskia ja kepit tottakai niin ikään, mutta näistä henkisistä ongelmista olinkin jo tietoinen. Hämmästyttävintä oli kuitenkin se, että päällejuoksu onnistui todella hyvin ja kivuttomasti Elvin kanssa ("loppusuoralla" 17-21). Se siis oikeasti toimi, että juoksin vain oikealla puolella ja ohjasin! Ehkä siis kannattaisi useammin keskittyä ohjaamiseen..



Mutta Elviira oli innoissaan jo kauan ennen kuin oltiin edes perillä treenipaikalla, mutta itse treeneissä se taas nähtiin. Sillä ei riitä keskittymiskyky monenkymmenen minuutin yhtäjaksoiseen treeniin. Lelu ei kelpaa ja tällä kertaa oli uusi temppu, nimittäin haistelu! Ei sentään, että Elvi olisi kesken menon jäänyt haistelemaan, mutta kun juteltiin radasta (ja se lelu tai huomio ei kelvannut) neiti lähti vaeltamaan omia teitään. Ja väitän, että sterilointi on vienyt Elviltä jonkun särmän pois, menosta kun puuttuu se ennen sterilointia nähty vauhti ja raivokkuus. Mutta selkeä ero oli kyllä ennen sterilointia ja sen jälkeen. Ja nyt tottakai toipilaana oleminen omalta osaltaan vaikutti menoon aivan varmasti.

Ja olenkin unohtanut täällä esitellä myyrän, pikkuhiipparin, pisteen tai oikeammin Sagan! Saga eli Pionin Fairytale on melkein yhdeksänviikkoinen skottivauva. Elviiran oma lauma. Saga on ensisijaisesti tottakai lemmikki ja perheenjäsen, mutta nuorena se on vitsa väännettävä, jos harrastaa haluaa ja Saga olikin tänään mukana hallilla haistelemassa agilitytuulia. Ikää ei ole ihan vielä niin paljon, että ymmärtäisi kodin ulkopuolella muuta kuin sen, että nyt ollaan jossain suuressa tuntemattomassa ja kun väsyttikin vielä, ei jaksanut niin tutkailla ympäristöä. Tokoa haaveilen jo tuon neidin kanssa, sillä Saga osaa tuon tavaroiden kuljettamisen jalon taidon, mikä esimerkiksi suurelta valkoiselta isosiskoltaan Elviiralta puuttuu. Aika näyttää ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti