keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Tokopaniikki

Tai ei se niin vakava paniikki ole, mutta hermostuttaa. Vaikka sillä ei ole mitään merkitystä hermostuttaako vai ei, Elviira tulee toimimaan omalla tavallaan ja sille ei voi mitään. Yli-innokkuudesta en ole niinkään huolissani, sitä osaan käsitellä, mutta siitä Elviiran turhautumisesta, kun minä olen jännittynyt tai epäselvä tai liian kannustava (jep, Elvi on vähän vakavampi koira) tai jos Elvi on väsynyt, epävarma tai nälkäinen. Kyllä Elvin kanssa tekeminen on sellaista kauhun tasapainottelua, että melkein naurattaa!

Tänään käytiin vesisateessa hiekkakentällä treenaamassa, miltä se palkkaamattomuus vesisateessa tuntuu. Seuraamiset ihan ok, hihnassa lähtee helpommin käännöksiin, vapaana tahtoo valua. Liikkeestä maahanmenossa tuijotti PITKÄÄN olenko tosissani, mutta tuplakäskyllä kävi maahan (kyynärät, ei rintakehä maassa...). Pysyi hyvin, ei ennakoinut perusasentoa. Luoksetulossa lähti hyvin, laukkasi koko matkan ihan hiljaa, mutta lopussa pysähtyi about puolentoista metrin päähän etuviistoon perusasentoon. Liikkeestä seisominen oli super. Hypyssä haukkuu hyppykäskylle, mutta lähti hyvin, eikä palannut takaisin nojaamaan leuallaan hyppyyn, koska vaihdoin seiso-käskyn paikka-käskyksi! JES! Tosin sitten kyllä steppasikin paljon, kun tulin vierelle. Tehtiin muutamaan otteeseen ja parani paikan vahvistamisella.

Kotosalla tehtiin vielä Markolta saamiamme kotiläksyjä ja täytyy kyllä sanoa, että Elvi hakee hämmästyttävän hyvin perusasentoon ja seuraamisen paikan, kun se fokus on jossain muualla kuin minussa. Käännöksissäkin yksi jalka liikkuu kerrallaan, kun normaalioloissa vasemmalle käännöksessäkin Elvi vetää pari tasahyppyä taaksepäin, kun on niin intoa piukassa. Ja perusasento on siis jalassa kiinni, ei kymmenen sentin päässä. Paljon on siis vielä näissä perusasioissa kehitettävää ja treenattavaa, mutta positiivista on se, että nyt on työkalut, millä niitä treenata ja että kisoja tulee vielä jatkossakin :)
Lenkkiseurana hiiripöllö
Ollaan treenien vastapainona tehty lenkkejä salaisiin maastoihin nakkijengin kanssa nauttien syksyisistä maisemista. Ja Elvi on joutunut pesuun joka lenkin jälkeen pyörittyään milloin missäkin... siis mukavaa syksyä!


1 kommentti:

  1. Mullakin on tokohermoilua Sofin kanssa... Pitäis vaan joskus ilmota se ekoihin kisoihin, mutkumutkumutku.... Äh. Jokin vielä mättää, toi palkkaamattomuus on sille niin kova luu...

    Mutta hyvää syksyä sinnekin, ihania kuvia! :)

    VastaaPoista