torstai 10. toukokuuta 2012

Kana-areenan treenit

Taas päästiin käymään Längelmäellä Kana-areenalla. Kaivoin arkistoista vanhan Oreniuksen radan, jolla oltiin aikanaan, silloin siis vielä, kun Elvin ohjaamisesta ei ollut mitään tajua ja kaikki esteet ei olleet hanskassa. Helpohko perusrata.

Tellervon kanssa koitettiin ensin löytää puuttuvaa draivia ja treenattiin vinokeppejä kuntoon.Molemmissa onnistuttiin jotenkin. Elvin kanssa tehtiin äänetöntä ratatreeniä. Muuten äänettömyys onnistuukin hyvin ja Elvi joutuu keskittymään ja pohtimaan rataan (ja minä joudun ohjaamaan kunnolla), mutta areenan varsin väljä rengas piti käskyttää. Muuten Elvi siis tuli välistä. Kepit käskytin myös. Tehtiin tuolla radalla 13 aidalle poispäinkääntöäkin hiljaa, mutta todennäköisesti poispäinkääntö tarvitsisi jonkinlaista käskytystä pelkän ohjauksen sijaan onnistuakseen sujuvasti.

Eipä Elvillä oikein mitään suurempia ongelmia ollut, rimoja lenteli paikkapaikoin, mutta toruin ja tehtiin uudestaan -> palkka. 15-putki alkoi toisella kierroksella jumittaa, kun olin keppien puolella ohjaamassa eli loogisesti väärällä puolella. Koitin tänään myös vedättää enemmän kuin esim. Orimattilan kisoissa ja varmasti senkin takia noita rimoja lenteli. Josko nyt järjestelmällisesti kommentoimalla noista rimantiputuksista yhdistettynä äänettömään ohjaukseen Elvi oivaltaisi, että vauhti ja minun sijaintini ei saa vaikuttaa esteiden suoritukseen. Katsotaan taas miten homma etenee. Kaikkinensa vaikka Elvin vauhti hidastuu merkittävästi hiljaisella ohjauksella, estehakuisuus ja keskittyminen esteiden suorittamiseen on huipussaan ja paranee varmasti, mitä enemmän treenataan hiljaa hissukseen. Vauhtia ehditään lisämään myöhemminkin, sitä kun kuitenkin löytyy tuosta tarmonpesästä vielä jonkin verran lisää.

Kerran nappasi pohkeesta (kun jäin valssissa aidan eteen ja jouduttiin korjaamaan). On kai sekin kuitenkin edistystä!


1 kommentti:

  1. Saitte tunnustuksen! :)

    http://herttakoiruus.blogspot.com/2012/05/versatile-blogger-award.html

    VastaaPoista