lauantai 5. marraskuuta 2011

ELVI tokokurssille!

Ihmeiden aika ei ole ohi! Elviira on ilmoitettu seuramme ALO-tokokurssille, agilitykoira tokossa!! Historiallista.

Elvin tokotavoitteenahan olisi joskus käydä oikeasti tokokokeessakin ja toisekseen Elvin olisi tarkoitus ensi kesänä päästä tekemään BH-koe, jota varten nyt harkataan siis ihan vakavissaan. Elvin ongelmana Sagaan verrattuna tokossa tulee olemaan se, että Elvi on tottunut temppuilemaan nameilla (tarjoaa siis kerjäämistä eli sitä "orava-asentoa" koko ajan) plus että paikallaan pysyvät liikkeet vaativat varsin paljon Elvin menevältä mieleltä. Saga kun yksinkertaisesti paikkamakuussakin laittaa leuan maahan ja on siinä, kunnes toisin käsketään.

Eniten minua ehkä huolettaa kurssille menossa se, että Elvi ei kykene rauhoittumaan riittävän nopeasti, että saataisi jotain irti treeneistä (toko on siis samassa hallissa kuin agility) tai toinen kauhukuva on, että tuo rähisee kaikille muille koirille, eikä keskity pointtiin. Mutta kyllä uskon meidän saavan paljon apujakin kurssilta. Niin kuin Sagankin kanssa, Elvin kanssa on jo miljoona kysymystä mielessä (ja toki ihan erilaisia ongelmia kuin Ässän kanssa..) Eihän me olla edes kunnolla ja vakavissaan koskaan tehty tokoa Elvin kanssa, siis niin, että oltaisi oikeasti hiottu jotain liikkeitä. Auttavastihan tuo osaa ehkä välillä korjauksien kautta hakea sivulle, istua, mennä maate ja avulla joskus jopa seistä ja hyvällä onnella joskus jopa seurata. Kurssi tulee siis olemaan enemmän kuin tarpeen, sillä minä tarvitsen jonkun joka kertoo miten tehdä ja joka edes kuvitellusti valvoo sitä, edistytäänkö me ollenkaan.

Tässäpä pätkä Elvin mukaseuruusta. Alussa meinaa tulla kerjäysasento, sitten edistetään, sitten onkin hieman väljä mutka ja taas edistetään, sitten korjataankin sivu kiertämällä ja seinän lähestyessä ei muistetakaan enää miten tehtiin täyskäännös ja jäädään unelmoimaan :D Mutta on Elvin kanssa ihan toisenlailla aktiivista tokottelua Sagaan verrattuna. Molemmilla omat hyvät ja huonot puolensa.



4 kommenttia:

  1. No jos mä nyt leikin Jonnaa ja kommentoin niinkuin se mulle: Älä kävele niinku sulla olis kakat housuissa, ihan normaalisti ja reippaasti. :) Jos se ei vielä osaa niin auta sitä käännöksissä ja pa:han tulossa namilla.

    Me tullaan muutes samalle kurssille nuoremman tukkajumalan kanssa :)

    VastaaPoista
  2. No tää on just sitä mitä mä meinaan, me tarvitaan tota kurssia! Ongelman ydin seuraamisessa kun on just toi, että mitä nopeammin eli normaalimmin mä kävelen, sitä enemmän Elvin takapää alkaa edistää eli sit se kulkee mun vierelläni kylki edellä... Ja toinen huomio, tarviin neuvoa siihen, miten mä tuota autan, jos ei sanallisesti sais (niin kuin olen ymmärtänyt) noissa käännöksissä ja perusasennoissa, koska toisin kuin pieni suuri Saga, Elviira paineistuu hulluna, jos mä nojaudun sitä kohden ja sit se joko väistää tai jähmettyy paikalleen piestyn näköisenä, koska se luulee että mä otan sen syliin (joka on Elville yhtä kuin rangaistus). Ja nää probleemat on vaan jäävuoren huippu ;)

    Me siis tarvitaan niiiin paljon apuja! Mut suurkiitos jonnailusta Tuija, arvostan sitä ja jos vahingossa postaan jatkossa jotain tokovideoita niin samaa saa harrastaa jatkossakin, kiitos.

    Onpas hauska nähdä minitukkajumala äksönissä! ;)

    VastaaPoista
  3. Jonnailut täällä onkin aloitettu hyvin. Mun nähdäkseni alussa oli lyhyt hyvä pätkä. Kontakti ja into oli oikein hyvät. Samoin se piti hyvän sivuttaisetäisyyden suhun. Vinoon meneminen voi johtua siitä että se haluaa pitää kontaktin ja sille tulee hoppu. eli videoi vaan lisää treenejä eri kävelyvauhdeilla ja eri kulmista. Näet niistä mikä on koiralle sopivin sun etenemisnopeus. Lisäksi ihan vaan muutaman askeleen siirtymisiä, missä palkataan runsaasti. Aluksi voi käännöksissä joko käyttää namia houkuttimena tai vahvistaa seuraamiskäskyä sanomalla käskyn äänee. Kunhan tiedostaa että se on väliaikainen apuväline, jota käytetään vain satunnaisesti. Palkkaa myös silloin kun se on vauhdissa. Ensin kehusana ja äkkiä palkka (nami tai lelu) Näin kehulle tulee selkeä merkitys ja koira pysyy skarppina myös liikkumisosat, eikä vain perusasentoja.

    VastaaPoista
  4. Hei mahtavaa! Pieni tokokärpänen siis pitää sua lahkeesta vähän kiinni ! Kurssilla nähdään (:

    VastaaPoista